Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W zestawieniu materiałów mam pozycję "kotwy fi 16 - 38,09 kg" ile waży kotwa? czy kotwy kupuje się na wagę?

agaitomek! czy mógłbym prosić o kosztorys M42?Byłbym bardzo wdzięczny. Postihal wysłał ale nie doszło.Z góry dziękuję i pozdrawiam. [email protected]

agaitomek,

Jestem świeżo po przejściach związanych z kredytem na Przemyślanego w wariancie III. Jeśli jesteście zainteresowani to służę moim kosztorysem i harmonogramem.

Pozdrawiam

Witam. Czy mógłbym prosić o kosztorys i harmonogram na maila. Z góry dziękuję. Właśnie wybieramy ekipę i ceny są bardzo zróżnicowane. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

[email protected]

Witam Wszystkich "przemyślanych",my także zabieramy się za budowę tego domku.Na razie czekamy na pozwolenie.Jeśli można ja również prosiłabym o rzuty i koszty oraz namiary na ekipę,która budowała ten dom.Wielki szacunek dla pana Edmunda z żoną. Mój adres [email protected] Pozdrawiam:)

Witaj Rufek.Przesłałam rzut przemyślanego 42a (to nasza wizja:) )przerobiony w AutoCadzie,wersja lustrzana,kosztów nie mam ponieważ jeszcze nie budujemy,na razie się przymierzamy i wprowadzamy poprawki.

Mamy kupioną działkę,w tym roku chyba ją ogrodzimy a z budową to dopiero za rok:( Może uda się bez kredytów.Pozdrawiam i trzymam kciuki.Już sie tu zadomowiłam na dobre:)I baaaaardzo mi sie tu podoba:)

Jeszcze małe sprostowanie dla zainteresowanych,mój przerobiony projekt w AutoCadzie to M42a.

Kubiakpiotr przepraszam chyba raczej chodziło o M42 a nie o M42a.

Ale jeżeli mogę coś zasugerować (bo ślęczymy już przy tych projektach dobry rok:(,przeanalizowaliśmy każdy z nich i tą najnowsza wersje M42c również,)Dla nas nalepszym rozwiązaniem jest M42a-to jest rewelacyjny projekt i tani w realizacji,robimy swoje obliczenia, nie jest to pierwszy budowany domek,Poczytaj Kubiakpiotr co inni piszą na jego temat jest super.Pozdrawiam i trzymam kciuki.

dzieki fioletta my juz czekamy za pozwoleniem na budowe wiec mozemy tylko zmiany wewnatrz robic :) na wieźbe decydujemy sie tak samo jak Postihal czyli prefabrykowaną co daje nam mozliwosc dowolnej aranzacji pomieszczen, natomiast sam projekt jest dla nas wystarczajacy i zmiany jakie robimy sa praktycznie kosmetyczne. Pozdrawiamy

Witaj Rufek.Przesłałam rzut przemyślanego 42a (to nasza wizja:) )przerobiony w AutoCadzie,wersja lustrzana,kosztów nie mam ponieważ jeszcze nie budujemy,na razie się przymierzamy i wprowadzamy poprawki.

Mamy kupioną działkę,w tym roku chyba ją ogrodzimy a z budową to dopiero za rok:( Może uda się bez kredytów.Pozdrawiam i trzymam kciuki.Już sie tu zadomowiłam na dobre:)I baaaaardzo mi sie tu podoba:)

Bardzo dziękuję za rzut,zaraz tam zajrzę.My czekamy na papiery i mamy nadzieję,że w lipcu uda nam się ruszyc z budową.Teraz też jesteśmy na etapie wnoszenia zmian.Jak cos konkretnego wymyslimy to dam znac.Pozdrawiam i do następnego razu.

My budujemy koło Gorzowa Wlkp.może ktoś już wybudował taki dom w tej okolicy?:)

Trzymam za was kciuki Rufek i kubiakpiotr1982.Na pewno będę Wam towarzyszyła na tym forum.My naszego przemyślanego będziemy budować w zachodniopomorskim koło Koszalina ale to jeszcze daleka droga.

Jeszcze zapytanie do Kubiakpiotr,oglądnęłam Twojego przemyślanego i wydaje mi się że drzwi z wiatrołapu mogłyby otwierać się trochę inaczej bo chyba jest kolizja z drzwiami do wc.Powiększyłeś łazienkę,jeżeli za ścianą ma być sypialnia ,to ja osobiście wolałabym większą sypialnie:)ale oczywiście każdy robi pod swoje potrzeby,Przemyślany jest śliczny(właśnie wróciliśmy z wycieczki,znaleźliśmy przemyślanego 42,a naszego 42a nie było:(,ale szukam cierpliwie bo nie ma to jak zobaczyć w realu.

pozdrawiam

witam

Fioletto - fakt drzwi mogą otwierac się do wewnatrz wiatrołapu tym bardziej ze powiekszylismy go troszke :) W oryginalnym projekcie jest podobnie ale przeciez trzeba sobie ułatwiac. Co do lazienki to bedzie tylko ta wnęka stwierdzilismy ze dodatkowo nie bedziemy poszerzac łazienki tylko zmienimy wanne :) w takim przypadku pokój zwiekszy sie o 30 cm i mysle ze na sama sypialnie wystarczy - musi :) razem z postihalem stwierdziliśmy ze dobrze byloby powiekszyc łazienke. Zona wymysliła wneke na bidet i wc mysle ze to dobre rozwiazanie i przy takim zostaniemy. To samo było z lodówką - chcemy miec side by side i tak kombinowaliśmy az w koncu znależliśmu dla niej miejsce. Namawiam wszystkich budujących bawienie sie progamami do urzadzania bo to pozwala na wyeliminowanie pozniejszych poprawek a przy tym niezla zabawa. My mieliśmy tą przyjemnść być u Państwa Ewy i Edmunda Spychałów - zalożyciela forum przemyslanego m42 i podziwiać na żywo domek - poprostu cudny. Pozdrawiamy

Witam

Fioletta, my dopiero zaczeliśmy budowe naszego m42a w Słupsku (w sobote zalane ławy) .Piszesz ,że u Ciebie daleka jeszcze droga, więc może zdążysz podglądnąć naszą budowe :) W tym roku planujemy stan zamknięty, więźba będzie prefabrykowana, zobaczymy co się jeszcze uda się w tym roku zrobić.

Gratuluję Edyta.W,:)Wybór znakomity,domek będzie śliczny.Dziękuje będę Was oczywiście podglądała i kibicowała.I jeżeli pozwolicie to czasami o coś podpyta:)Bo wiesz jak to jest ,sami robimy wstępna symulacje kosztów,i jestem ciekawa jak to będzie wyglądało w rzeczywistości,a wy jesteście przed nami,więc każda rada drogocenna.Edytko robiliście jakieś zmiany w projekcie?Miłego dzionka:)