Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Kubiakpiotr1982.To prawda ze bawienie się programem do urządzania pozwala na wyeliminowanie późniejszych poprawek,zaoszczędzi to stresu i kaski:)Ale muszę powiedzieć ze rady budujących forumowiczów to nie oceniona skarbnica wiedzy ,wielkie dzięki WSZYSTKIM PRZEMYŚLANYM!!Prawda ze domek cudny,sama wczoraj widziałam ,dobry wybór!Miłego dnia,pozdrawiam.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fioletta my zdecydowaliśmy się na likwidacje tej małej ubikacji za pomieszczeniem gosp. dodanie szafy wnękowej na wprost wiatrołapu, tzn na ścianie przy środkowej łazience, cześć zaś dzienną tzn kuchnie+pokój robimy podobnie jak ma Kielon na forum m42a http://forum.muratordom.pl/showthread.php?138070-Dom-M42a-Przemyślany/page2 , ale bez słupów (prefabykowana więźba) ponieważ marzy mi się w miare duża przestronna przestrzeń i wyspa. Ogrzewanie gazowe + kominek z płaszczem wodnym i solary, ogrzewanie podłogowe w łazienkach i kuchni, dachówka ceramiczna.

Edytko w wolnej chwili wkleję nasz przerobiony projekt w AutoCadzie i zmiany jakie chcielibyśmy wprowadzić,nie mamy już dzieci przy sobie więc zlikwidowaliśmy jeden pokój a łazienkę przenieśliśmy ale to juz zobaczysz i powiedz proszę co o tym myslisz(tylko nie wklejałam tu jeszcze zdjęc więc nie wiem czy mi się uda)ale wieczorkiem spróbuję.

a gdyby ktoś potrzebował to mogę podesłać na e- maila taki nasz przerobiony w AutoCadzie',pozdrawiam

Nie zaglądałem tutaj 4 dni i widzę,że M42 jest na pierwszej stronie.Ale się tutaj forumowicze - miłośnicy "przemyślanego" rozpisali.

Więc witam wszystkie nowe osoby tutaj zaglądające i piszące.To,że my już od prawie 1,5 roku mieszkamy w naszym"przemyślanym",a założony

przez mnie wątek jest ciągle aktualny utwierdza mnie o słuszności jego założenia.

Pozdrawiam

Witam Wszystkich "przemyślanych",my także zabieramy się za budowę tego domku.Na razie czekamy na pozwolenie.Jeśli można ja również prosiłabym o rzuty i koszty oraz namiary na ekipę,która budowała ten dom.Wielki szacunek dla pana Edmunda z żoną. Mój adres [email protected] Pozdrawiam:)

Witam,rzut wraz z wymiarami oraz koszty na mojej budowie przesłałem na podany adres.

Pozdrawiam

Była tutaj gorąca dyskusja na temat słupa przed wejściem do budynku,ja muszę przyznać,że mi ten słup się bardzo podoba i tworzy całośc z drugim słupem na tarasie z wyjściem z salonu.Tak to u mnie wygląda:

http://images40.fotosik.pl/293/0b733429030ccaebmed.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez Postihal

Witam Wszystkich zauroczonych "przemyślanym" :)

Mojej rodzinie również bardzo spodobał się ten projekt a tym bardziej jego realizacja w wykonaniu założyciela wątku. Wątek ten śledzimy już od jakiego czasu.

Dlatego mam gorącą prośbę do Postihal o przesłanie rzutów i kosztorysu na adres [email protected]

Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Witam wszystkich!!! Dawno sie nie odzywałam ,ale juz nie mogę wytrzymać i choć jeszcze nie budujemy to jesteśmy już z mężem tak nakręceni że nie ma w domu innego tematu!!!Po wielkiej burzy mózgów wybraliśmy M42a ze względu na garaż 2-stan. , więżba prefabrykowana,zmiany raczej kosmetyczne z jednym wyjątkiem!Wymyśliliśmy sobie ,że zabudujemy taras ,połączymy go z tym pokojem za salonem i tam postawimy bilard i mini barek.Ciekawa jestem jak wam sie podoba taki pomysł,czy to jakieś dziwactwo może?Wejście do tego pokoju byłoby tam gdzie jest teraz wyjście na taras.fioletta!!!!!!!!!!!!!My też będziemy budować koło Koszalina i najprawdopodobniej zaczniemy na wiosne2011!!! pozdrawiamy!

Witam Wszystkich zauroczonych "przemyślanym" :)

Mojej rodzinie również bardzo spodobał się ten projekt a tym bardziej jego realizacja w wykonaniu założyciela wątku. Wątek ten śledzimy już od jakiego czasu.

Dlatego mam gorącą prośbę do Postihal o przesłanie rzutów i kosztorysu na adres [email protected]

Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Witam ptako

Jak widzę to jest Twój pierwszy post na forum Muratora i to w wątku M42,stąd należy wyciągnąć wniosek,że w tym "przemyślanym" coś takiego jest,że wiele osób na ten projekt zwraca uwagę.Realizacja mojego budynku to sama przyjemność i takiego budowania wszystkim życzę.

Rzut i moje koszty wysłałem na podany adres.

Pozdrowienia dla całej rodzinki zauroczonych "przemyślanym".

Domek jest prześliczny Postihal mozemy jeszcze prosić o rzuty i wymiary oraz namiary na ekipę adres [email protected] za przesłane koszty wielkie dzięki pozdrawiam i dziękuję.A słupy bardzo fajnie wyglądają

chudy74 rzut wraz z wymiarami posłałem na podany adres oraz numer telefonu do wykonawcy mojego budynku.Dostałem informację od jednego tutaj piszącego forumowicza,że ekipa budująca mój dom rozpoczyna u niego prace budowlane 1.08.2010r.

Pozdrawiam

Witam Skubisie tak trzymać,to znaczy spełniać swoje marzenia.Jeśli plany budowy swojego M42a tak was nakręcają,to śmiem twierdzić,że radość po już zakończonej budowie będzie ogromna !!!!

Projekt "przemyślanego" daje duże możliwości przyszłym użytkownikom dostosowania jego wnętrza dla własnych potrzeb,dlatego uważam,że zabudowa tarasu tak jak chcecie nie jest niczym w rodzaju jakiegoś dziwactwa,jest to bardzo realne i może być bardzo udane.Sam mam takie plany,że może kiedyś zabuduję mój taras i zrobię coś w rodzaju ogrodu zimowego.

Pozdrawiam i życzę ażeby wiosna 2011 przyszła bardzo szybko !!!!

Witam ptako

Jak widzę to jest Twój pierwszy post na forum Muratora i to w wątku M42,stąd należy wyciągnąć wniosek,że w tym "przemyślanym" coś takiego jest,że wiele osób na ten projekt zwraca uwagę.Realizacja mojego budynku to sama przyjemność i takiego budowania wszystkim życzę.

Rzut i moje koszty wysłałem na podany adres.

Pozdrowienia dla całej rodzinki zauroczonych "przemyślanym".

Dziękuję Postihal za powitanie. Forum to przeglądam z moją żoną już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz zdecydowałem się zarejestrować i napisać w wątku o "przemyślanym". Działkę kupiliśmy jeszcze w tamtym roku i od tego czasu zaczęła się nasza przygoda z poszukiwaniem odpowiedniego projektu. W miarę upływu czasu nasze wyobrażenie o własnym domku zmieniło się diametralnie. Zaczynaliśmy od projektów domów z użytkowym poddaszem, mieliśmy okazję kilka takich obejrzeć "na żywo" aż ostatecznie trafiliśmy na projekt M42 - domu parterowego. Potem znaleźliśmy ten wątek, następnie ukazał się bardzo fajny artykuł w Muratorze :). Reasumując, na dzień dzisiejszy projekt ten odpowiada nam w 99%. O tym jednym procencie decyduje kształt i niewielki spadek na części naszej działki.

A dlaczego ten projekt? Ponieważ bardzo podoba nam się rozkład pomieszczeń, wydają się one dość ustawne, po drugie - rozdzielenie części sypialnej od pozostałej części domu. I oczywiście brak skosów i okien połaciowych.

Również pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za rzuty i kosztorys.