chory 26.05.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 mam gorącą prośbę do Postihal o przysłanie rzutów i kosztorysów na adres kinia 119961@ wp.pl dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 27.05.2010 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 mam gorącą prośbę do Postihal o przysłanie rzutów i kosztorysów na adres kinia 119961@ wp.pl dziękuje. Wysłałem na podany adres zgodnie z życzeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chory 27.05.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Dziękuje za wysłanie kosztorysu będzie mi to pomocne dalszej budowie domu. pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chory 27.05.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Jestem ciekawy czy może ktoś buduje ''PRZEMYŚLANEGO w pobliżu Zamościa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 27.05.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Pochwalcie się koledzy i koleżanki ile kosztowało Was pokrycie przemyślanego blachodachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletta 27.05.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Skubisie poszło na podany adres,ciekawa jestem waszej opinii:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 28.05.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Hej Fioletta ja równiez poprosze o rzut z Twoimi zmianami [email protected] . Mam pytanko do osób które już mają wybudowany swoj Przemyślany, jakie macie kominy? mój kier.bud. proponuje kominy w systemie Schiedel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 28.05.2010 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Pochwalcie się koledzy i koleżanki ile kosztowało Was pokrycie przemyślanego blachodachówką U mnie to wyglądało tak: - faktura za całość materiałów do pokrycia łącznie z rynnami i membraną - 18.000,00 zł - robocizna za całość/membrana,łaty,kontrłaty,blachodachówka i rynny/ - 7.000,00 zł Łącznie to daje kwotę 25.000,00 zł. Mozna teraz to porównać jak to wychodzi u innych i jak to się ma do pokrycia dachówką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 28.05.2010 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Hej Fioletta ja równiez poprosze o rzut z Twoimi zmianami [email protected] . Mam pytanko do osób które już mają wybudowany swoj Przemyślany, jakie macie kominy? mój kier.bud. proponuje kominy w systemie Schiedel. Moje dwa kominy są wybudowane z cegły do dachu,a powyżej z cegły klinkierowej,której kupiłem 400 szt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 28.05.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 My mamy dobiero stan "zero" ale kominy maja być własnie systemowe, zastanawiam się - Postihalu- czemu Ty budowałeś kominy z cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genrin 29.05.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witam Wszystkich Jestem tu nowy i z pewnością będę tu często zaglądał ponieważ jestem już w 99% zdecydowany na kupno i realizację tego projektu i tu zwracam się do osób, które wybudowały lub są w trakcie budowy o podanie kosztu budowy Przemyślanego. Zamierzam dodatkowo wykonać podpiwniczenie pod częścią budynku, jeżeli ktoś robił piwnicę to proszę o wasze rozwiązania jakie zastosowaliście przy realizacji piwnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.05.2010 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 My mamy dobiero stan "zero" ale kominy maja być własnie systemowe, zastanawiam się - Postihalu- czemu Ty budowałeś kominy z cegły? Kominy budowałem z cegły,bo tak jest w projekcie i uważałem,że jest to najtańszy sposób na wykonanie kominów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aliceN 30.05.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam CHORY,pytałeś czy ktoś buduje w okolicach Zamościa...tym kims jestem JA! Ale muszę Cie zasmucić,ponieważ dopiero jesteśmy na etapie stanu zero,więc niewiele jest do oglądania..Murarzy mamy umówionych na lipiec..także jesienia (jak wszystko pójdzie zgodnie z planem)bedziemy mieć stan surowy.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.05.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Koszt pokrycia dachu M42.Jak widzimy z liczb podanych przez Bobka_Budowniczego i Postihala odnośnie kosztu pokrycia dachu blachodachówką i dachówką,to koszt użycia tych materiałów jest podobny:- blachodachówka/Postihal M42/ - 18.000,00 zł : 274m2 pow.dachu wynosi 65,70 zł za 1 m2,- dachówka/Bobek_Budowniczy M42a/ - 23.500,00 zł : 340 m2 pow.dachu wynosi 69,12 za 1 m2,natomiast jeśli chodzi o koszt robocizny w obu przypadkaqch,to ceny te bardzo się różnią:- Postihal - 7.000,00 zł : 274 m2 pow.dachu wynosi 25,55 zł za 1 m2,- Bobek - 23.000,00 zł : 340 m2 pow.dachu wynosi 67,65 za 1 m2.Dlatego zamieniając pokrycie z blachodachówki na dachówkę należy to mieć na uwadze,jak również należy doliczyć koszt tarcicy na więźbę/większy przekrój drewna w związku z większym obciążeniem/.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genrin 30.05.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Postihal wielka prośba do Ciebie bo widzę, że jesteś tu najbardziej obyty jeśli chodzi o Przemyślanego.Już wysłałem wiadomość na priva, ale może nie doszło, jeśli możesz to proszę o przesłanie wszelkich rzutów jakie posiadasz, harmonogram, oraz koszty robocizny i materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.05.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam genrin,zaglądaj tutaj zaglądaj,nie mam nic przeciwko temu i buduj swojego przemyślanego.Rzut wraz z wymiarami i moje koszty wysłałem na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genrin 31.05.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Dzięki, wszytko doszło, a dodatkowo napisałem do muratora tak jak ktoś na forum radził i faktycznie otrzymałem dwa rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudy74 02.06.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Wielka prośba do POSTIHALa czy mógłbyś przesłać mi wymiary garażu i wymiar światła wjazdu do niego .My jesteśmy na etapie adaptacji projektu więc w razie co to można powiększyc.Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudy74 02.06.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witaj M_Wit na jakim etapie jest Twoja budowa ?My jesteśmy na etapie adaptacji projektu,a ponieważ jesteśmy z okolic Łęczycy to do Kutna przysłowiowy rzut beretem.Jeżeli bylaby taka możliwość chętnie byśmy podjechali i obejrzeli jak PRZEMYSLANY wygląda w realu .Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.06.2010 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Wielka prośba do POSTIHALa czy mógłbyś przesłać mi wymiary garażu i wymiar światła wjazdu do niego .My jesteśmy na etapie adaptacji projektu więc w razie co to można powiększyc.Pozdrawiam [email protected] Mój garaż ma wymiary: - długość 570 cm, - szerokość 305 cm, - wymiar światła wjazdu - 274 cm. Dla samochodu średniej wielkości jest to wystarczająca wielkość garażu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts