Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pochwalcie się koledzy i koleżanki ile kosztowało Was pokrycie przemyślanego blachodachówką

U mnie to wyglądało tak:

- faktura za całość materiałów do pokrycia łącznie z rynnami i membraną - 18.000,00 zł

- robocizna za całość/membrana,łaty,kontrłaty,blachodachówka i rynny/ - 7.000,00 zł

Łącznie to daje kwotę 25.000,00 zł.

Mozna teraz to porównać jak to wychodzi u innych i jak to się ma do pokrycia dachówką.

Pozdrawiam

Hej Fioletta ja równiez poprosze o rzut z Twoimi zmianami [email protected] . Mam pytanko do osób które już mają wybudowany swoj Przemyślany, jakie macie kominy? mój kier.bud. proponuje kominy w systemie Schiedel.

Moje dwa kominy są wybudowane z cegły do dachu,a powyżej z cegły klinkierowej,której kupiłem 400 szt.

Pozdrawiam

Witam Wszystkich

Jestem tu nowy :D i z pewnością będę tu często zaglądał ponieważ jestem już w 99% zdecydowany na kupno i realizację tego projektu i tu zwracam się do osób, które wybudowały lub są w trakcie budowy o podanie kosztu budowy Przemyślanego.

Zamierzam dodatkowo wykonać podpiwniczenie pod częścią budynku, jeżeli ktoś robił piwnicę to proszę o wasze rozwiązania jakie zastosowaliście przy realizacji piwnic.

Witam CHORY,pytałeś czy ktoś buduje w okolicach Zamościa...tym kims jestem JA! Ale muszę Cie zasmucić,ponieważ dopiero jesteśmy na etapie stanu zero,więc niewiele jest do oglądania..Murarzy mamy umówionych na lipiec..także jesienia (jak wszystko pójdzie zgodnie z planem)bedziemy mieć stan surowy.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

Koszt pokrycia dachu M42.

Jak widzimy z liczb podanych przez Bobka_Budowniczego i Postihala odnośnie kosztu pokrycia dachu blachodachówką i dachówką,to koszt użycia tych materiałów jest podobny:

- blachodachówka/Postihal M42/ - 18.000,00 zł : 274m2 pow.dachu wynosi 65,70 zł za 1 m2,

- dachówka/Bobek_Budowniczy M42a/ - 23.500,00 zł : 340 m2 pow.dachu wynosi 69,12 za 1 m2,

natomiast jeśli chodzi o koszt robocizny w obu przypadkaqch,to ceny te bardzo się różnią:

- Postihal - 7.000,00 zł : 274 m2 pow.dachu wynosi 25,55 zł za 1 m2,

- Bobek - 23.000,00 zł : 340 m2 pow.dachu wynosi 67,65 za 1 m2.

Dlatego zamieniając pokrycie z blachodachówki na dachówkę należy to mieć na uwadze,jak również należy doliczyć koszt tarcicy na więźbę/większy przekrój drewna w związku z większym obciążeniem/.

Pozdrawiam

Postihal wielka prośba do Ciebie bo widzę, że jesteś tu najbardziej obyty jeśli chodzi o Przemyślanego.

Już wysłałem wiadomość na priva, ale może nie doszło, jeśli możesz to proszę o przesłanie wszelkich rzutów jakie posiadasz, harmonogram, oraz koszty robocizny i materiałów.

Wielka prośba do POSTIHALa czy mógłbyś przesłać mi wymiary garażu i wymiar światła wjazdu do niego .My jesteśmy na etapie adaptacji projektu więc w razie co to można powiększyc.Pozdrawiam [email protected]

Mój garaż ma wymiary:

- długość 570 cm,

- szerokość 305 cm,

- wymiar światła wjazdu - 274 cm.

Dla samochodu średniej wielkości jest to wystarczająca wielkość garażu.

Pozdrawiam