Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam .Dziękuję za odpowiedz właśnie o ten niuans mi chodziło.Trochę się zagłebiałem w temat ,byłem na wstępnej rozmowie w firmie która wiązary produkuje tylko wtedy to mi uszło i nie dopytałem.Będę u nich po niedzieli i podrążę temat .Jak będzie dobrze to zamówię projekt.Chcieliśmy przesunąć ten słup przy wejściu ale jak patrzę na Twoje ostatnie zdjęcia to chyba zostanie tak jak jest,na pewno zmienimy te dwa okna w salonie na jedno potrójne tyle ze do podłogi. Jeszcze raz dziękuję za inspirację i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ma ktoś może rzut dachu bo projekt mój w starostwie wisi :(? z góry dziękuję. Może ktoś z nowo budujących pochwali się czym chce kryć dach? My zamierzamy dachówką Koramic L15 brąz. pozdrawiamy budujących no i tych co wybudowali Przemyślanego. [email protected] w razie czego :)

Witam. Właśnie niedawno otrzymałam warunki zabudowy i niestety mój przyszły domek musi mieć kąt nachylenia dachu 30 stopni :( Mam pytanie: czy ktoś budował lub buduje Przemyślanego właśnie z takim dachem? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedż, ponieważ od dawna myślę tylko o tym projekcie! Pozdrawiam

Witam wszystkich budujących dom Przemyślany M42. Mam do was pytanko.. jak wychodzi cena ogólna dachu z blachodachówki i dachówki. Bo jak tutaj wcześniej czytałem to są na tym forum przez was podane ceny rozbociziny i blachodachówki/dachówki. Muszę powiększyc dach na 30 stopni, ale myślę że wasze opinie mi się przydają;) Pozdrawiam:)

Witam Wszystkich serdecznie :welcome:

a szczególnie witam Ciebie Postihal!!!!:) Dzisiaj pierwszy raz weszłam na to forum, ponieważ chciałam odszukać ludzi którzy budują lub budowali Przemyślanego, chciałam zobaczyć jakie jest zainteresowanie tym projektem, poznać opinie...... i jestem w szoku, widzę że, dobrze wybrałam:) jestem szczególnie pod ogromnym wrażeniem Twojego dzieła, "wielki szacun", to czego dokonałeś jest właśnie moim marzeniem:) nie zdążyłam przejrzeć wszystkich stron (jestem w pracy;), ale zrobię to na pewno. Dobrze, że są tak wspaniali ludzie którzy dzielą się swoją wiedzą i doswiadczeniami z innymi (większość nie chce oszczędzać innym popełaniania błędów). Planujemy z mężem budowę Przemyślanego - tylko chyba w wersji z 2 garażem(mąż się uparł), chociaż mnie osobiście bardziej podoba się podstawowa. Rozpoczynamy budowę na terenach zagrożonych powodzią (Furmany powiat Tarnobrzeg) i chcemy wybudować dom na "podwyższeniu" (górce - chociaż 1m w stosunku do sasiadów), boję się tylko o koszty tak wysokich fundamentów. Bardzo proszę o przesłanie kosztorysów Twojej budowy - z góry serdecznie dziękuję:)

PS: Przywróciłeś mi wiarę w ludzi - dzięki

Życzę Wszyskiego Dobrego!!!!!

Witam:rolleyes::rolleyes: chcemy z mężem budować M42 w wersji podstawowej, dlatego też mam wielka prośbę, może ktoś w okolicach Tranobrzega,Sandomierza czy Rzeszowa? buduje, a najlepiej jak wybudował:) ten dom, chcielibyśmy zobaczyć jak wyglada "na żywo", Będziemy bardzo wdzięczni za informację:) Z góry serdecznie dziękuję!!!!

Hejka, oooo to będziemy mieli w okolicy bliźniaków:) gratuluję rozpoczęcia budowy, chciałabym przed rozpoczęciem budowy zobaczyć jak wyglada na żywo taki domek chociaż w stanie surowym;( może zanim pozałatwiam resztę formalności będą stały mury:) przy najbliższej okazji zwrócę uwadę;)

mam pytanie ile wyszedł koszt fundamentów? my też będziemy budować wersję podstawową:)

Witam Wszystkich serdecznie :welcome:

a szczególnie witam Ciebie Postihal!!!!:) Dzisiaj pierwszy raz weszłam na to forum, ponieważ chciałam odszukać ludzi którzy budują lub budowali Przemyślanego, chciałam zobaczyć jakie jest zainteresowanie tym projektem, poznać opinie...... i jestem w szoku, widzę że, dobrze wybrałam:) jestem szczególnie pod ogromnym wrażeniem Twojego dzieła, "wielki szacun", to czego dokonałeś jest właśnie moim marzeniem:) nie zdążyłam przejrzeć wszystkich stron (jestem w pracy;), ale zrobię to na pewno. Dobrze, że są tak wspaniali ludzie którzy dzielą się swoją wiedzą i doswiadczeniami z innymi (większość nie chce oszczędzać innym popełaniania błędów). Planujemy z mężem budowę Przemyślanego - tylko chyba w wersji z 2 garażem(mąż się uparł), chociaż mnie osobiście bardziej podoba się podstawowa. Rozpoczynamy budowę na terenach zagrożonych powodzią (Furmany powiat Tarnobrzeg) i chcemy wybudować dom na "podwyższeniu" (górce - chociaż 1m w stosunku do sasiadów), boję się tylko o koszty tak wysokich fundamentów. Bardzo proszę o przesłanie kosztorysów Twojej budowy - z góry serdecznie dziękuję:)

PS: Przywróciłeś mi wiarę w ludzi - dzięki

Życzę Wszyskiego Dobrego!!!!!

Agnieszka83 jesteś wspaniała - moje koszty wysłałem na podany adres.

Pozdrawiam

Dom wybudowałem wspaniały,oczywiście Przemyślanego M42,mam cudowną córkę Małgosię i dwóch wspaniałych synów Tomka i Przemka,drzew posadziłem bardzo dużo i stało się - zostałem szczęśliwym dziadkiem !!!!!

W niedzielę 27 czerwca 2010r.o godzinie 20,40 w szpitalu w Poznaniu urodziła się nasza kochana wnuczka Julia,która ważyła 3490 i miała 54 cm, a oto i ona

http://images50.fotosik.pl/311/3040215af3fc9479med.jpg

- te kwiatki z naszego ogrodu to dla Julki

http://images47.fotosik.pl/310/e8ef2616982aec8fmed.jpg

http://images50.fotosik.pl/311/fd2d39b297912f6dmed.jpg

http://images46.fotosik.pl/309/f1aef597f0e1eab1med.jpg

a ten bukiet z ogrodu dla Justynki mamy Julki

http://images45.fotosik.pl/311/2141f56e97d49e02med.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez Postihal