Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich forumowiczów. Zaczynam budowę Przemylanego we wrześniu ( stan zero ) tego roku w Pabianicach pod Łodzią. Jestem już dogadany z ekipą, ale ciąglę myslę o cenie jaką mi powiedzieli za robociznę....., mianowicie za stan zero ( fundament, ocieplenie, izolacje, wysypanie i utwardzenie piasku itd....) sama robocizna 9.000 tyś złotych. W przyszłym roku chcę zrobić stan surowy zamknięty. Ta sama ekipa za wybudowanie samych murów zażyczyła sobie 37.000 tysięcy. Więc sama robocizna tylko za fundamenty i gołe mury to aż 46.000 tysiecy złotych!!!! To chyba jakaś cena z kosmosu, dużo za wysoka, już sam nie wiem??? :( Co o tym sądzicie??? Prosze o radę i pozdrawiam serdecznie.

Witam.Szukaj lepiej innej ekipy bo u mnie okolice Gdanska 47tyś to krzyczą sobie za mury i dach a można i jeszcze taniej.Ja mam ekipę 22tyś fundamenty+mury i 15 tyś.za dach(konstrukcja+blachodachówka).Z dachem jeszcze nie jestem zdecydowany czy nie zrobię dachówki z czym się oczywiście wiążą większe koszty robocizny. Edytowane przez Radziej3city

Postihal serdecznie gratuluję śliczniutkiej wnusi:):):) życzę Wszystkiego Dobrego!!!!!!

PS:dziękuję za kosztorys, właśnie odebrałam - dopiero dzisiaj bo tak się składa, że jestem mamą rocznego "kawalera" i niestety zmuszeni byliśmy sędzić kilka dni w szpitalu, ale na szczęście juz wyszliśmy i wszystko jest ok

pozdrowionka

Witam Panie Postihal! Gratuluję Wnuczki!

Jakieś pół roku temu dzięki temu forum zdecydowaliśmy się na wybudowanie przemyślanego, teraz mury pną się do góry ;-) a w związku z tym prośba - czy ja również mogę liczyć na przesłanie kosztorysu celem porówana? (mój adres: [email protected] ) i jeszcze jedno jeśli chodzi o stan zero - co wliczał Pan w ogólne koszty stanu zero? Pozdrawiam bardzo serdecznie Aga

Witam Wszystkich serdecznie,

Postihal gratulacje,piękna wnusia, piękny domek...............szczęściarz z Pana:))

Mamy zamiar budować wersję podstawową Przemyślanego i tu prośba o przesłanie rzutów i kosztów,harmonogramu prac

[email protected]

Może ktoś buduje lub wybudował ten domek w okolicach Rawy Mazowieckiej, chcielibyśmy zobaczyć jak wyglada "na żywo", mamy zamiar ruszyć na wiosnę przyszłego roku.

Pozdrowienia

Zapowiada się ciekawie. Jak możesz to dodaj więcej zdjęć.

Witam serdecznie! Zamieszcze wiecej zdjec ale za tydzien, poniewaz fachowcy skoncza kuchnie i salon w tym tygodniu, nasza dekoratorka wnetrz ma super pomysly, tą czerwoniastą szafa zwalila nas z nog ;), pokoj dziecka w kolorze prawie kanarkowym i biale panele na podlodze, sypialnia jagodowa w lazience duzej biala cegielka z szarymi plytkami , sraczkowatym tynkiem i zarowiastymi szafkami. Pozdrowionka!

Witam serdecznie! Zamieszcze wiecej zdjec ale za tydzien, poniewaz fachowcy skoncza kuchnie i salon w tym tygodniu, nasza dekoratorka wnetrz ma super pomysly, tą czerwoniastą szafa zwalila nas z nog ;), pokoj dziecka w kolorze prawie kanarkowym i biale panele na podlodze, sypialnia jagodowa w lazience duzej biala cegielka z szarymi plytkami , sraczkowatym tynkiem i zarowiastymi szafkami. Pozdrowionka!

Jednak nie ma to jak fachowa pomoc w projektowaniu wnętrz :) Moja koleżanka jest również architektem wnętrz, więc liczę na jej przydatną pomoc.

Ale u Ciebie wygląda domek rewelacyjnie, ten łuk jest boski. Czy nie zabrał dużo miejsca? Budujecie przemyślanego w wersji M42c?

Edytowane przez Agness1s2

onazis1974

A ja też czekam na fotki,już nie mogę się doczekać kiedy wrzucisz następne bo tak" pokryjomu" je podglądam.

Pozdrawiam

Witam. Czy jest ktoś na tym forum z kujawsko pomorskiego okolice torunia włocławka grudziądza brodnicy kto już postawił przemyślanego chociaż w stanie surowym i czy byłaby taka możliwość obejrzenia?? Pozdrawiam. My jesteśmy na etapie fundamentów tzn. mamy już postawione teraz idziemy ze ścianami

Witam wszystkich czytelników,

Jestem wielkim fanem "Przemyślanego". Z przekonaniem kupilem ten projekt , i teraz jestem na etapie poszukiwania ekipy, która mi go wybuduje (wersja podstawoa M42).

Postihal! Czy ja też mogłbym prosić o twoje koszty ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

[email protected]