Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich !! Widze ze wiosna 2011 będzie bardzo pracowita i przybedzie sporo przemyslanych.My takze zastanawiamy sie czy zacząć na jesień czy poczekac do wiosny ,ile ludzi tyle opinii! Onazis 1974, jaką powierzchnie ma Twój dach po zmianie na 30' ,czy miałeś problem ze strony adaptującego projekt w związku z ta zmianą?Jeżeli to nie problem to poprosze o przekrój domu i rzut więżby ,jak możesz to koszt dachu i zdjęcia.Jeszcze napisz jaki masz strop ,no i te wymiary użytkowe poddasza.Uf...........ale koncert życzeń ,sory ale Ci co są z budowa dalej to istna kopalnia wiedzy,mam nadzieje ,że kiedyś spłace tan dług wdzięczności innym! [email protected] Z góry dziękuje!

Onazis!

tak to jest z Dzidziusiami. śpią, jedzą, płaczą i sr... Ale to jest ten UROK!!!

My przeżyliśmy to 4 razy i choć najmniejszy szkrab ma 2 lata, to nadal bardzo czekamy na spokojne noce!

Łazienka cudna!!! A te kamienie są przyklejone??? Bo to będzie raj dla Helenki

Moja Helenka jest przecudowna, juz zaczynam nienawidziec przyszlego ziecia, gratuluje kwartetu, moje kolejne marzenie. Te kamienie polozylem w korytku zrobionym z plytek. Kiedy skoncza to wysle zdjecia zrobione aparatem fot , bo z komorki kiepsko widac. Obok naszych Przemyslanych buduja dwa domy Sandra z http://www.dom.pl, podobne do przemyslanego ale bardzo rozłozysty, fantazyjny dach. Pozdrawiam!

Onazis!

Dom macie duży więc możecie planować pozostałą trójeczkę!

Co do tego zięcia... będzie problem...Może w takim razie, teraz 3 synów do pilnowania siostry???!!!

A te kamyczki w łazience, to Helenka za rok rozniesie Wam po całym domu! Będzie super zabawa, dla niej, oczywiście!

Witam wszystkich !! Widze ze wiosna 2011 będzie bardzo pracowita i przybedzie sporo przemyslanych.My takze zastanawiamy sie czy zacząć na jesień czy poczekac do wiosny ,ile ludzi tyle opinii! Onazis 1974, jaką powierzchnie ma Twój dach po zmianie na 30' ,czy miałeś problem ze strony adaptującego projekt w związku z ta zmianą?Jeżeli to nie problem to poprosze o przekrój domu i rzut więżby ,jak możesz to koszt dachu i zdjęcia.Jeszcze napisz jaki masz strop ,no i te wymiary użytkowe poddasza.Uf...........ale koncert życzeń ,sory ale Ci co są z budowa dalej to istna kopalnia wiedzy,mam nadzieje ,że kiedyś spłace tan dług wdzięczności innym! [email protected] Z góry dziękuje!

Witam! Zmierzyłem poddasze po srodku domu, więc w najwyzszym punkcie ma 270 cm, po belkach schodzi do 167 cm, szerokosc 566, po kwadracie, troche Picasso mi pomógl na zdjeciu. Powierzchnie dachu po podniesieniu musze poszukac w wolnej chwili w projekcie, problemow z adaptacja projektu nie było zadnych, strop jest lekki ocieplony welna mineralną i na belki polozylismy plyty Mdf. Po strychu chodze bez przeszkód i mozna spokojnie zrobic pokoj 5m na 5 m. Nie pilnowalismy poszczególnych kosztów budowy, poniewaz wybralismy firme budowlana posredniczacą, wybralismy dzilake, projekt, umowilismy sie co do ceny, postawili nam Przemyslanego M42c w pol roku w stanie surowym zadaszonym, z c.o. brama garazową, calosc za kwotę 380 tys zł, razem z działką 7 arów ( dzialka 70 tys zł) a reszte z ogordzeniem ( 3 strony z paneli ocynkowanych a z przodu z slupki z cegielki recznie formowanej) kostką wyniesie nas całosc 480 tys zl. Pozdrawiam!

13.02.2010 (29).JPG

ONAZIS dzieki za odpowiedz i zdjęcia -sporo nam to wyjaśnilo.Chciałabym jeszcze wiedziec czy robiąc schodki w miejscu małego WC będzie mozna spokojnie wejsć na góre

Witam! Kiedy stoje w malej lazience to widze, ze schody mozna zrobic ale bedą krete, spiralne, na Waszym miejscu wyslalbym zapytanie do producenta schodów jakie schody proponuje na takiej powierzni a moze jakis stolarz pofatyguje sie. My tak robilismy z drzwiami, bylo kilku fachowców, pomierzyli i wybralismy najlepszą oferte. Za drzwi sosnowe z oscieznicą i montazem wolali od 850 zł do 1600zł. Pozdrawiam!

W lutym tego roku, szacowny Założyciel tego wątku przesyłał mi wycenę Przemyślanego, bo jeszcze myślałam budować go czy też nie... Koniec końców decyzja - oczywiście na tak - szybko zapadła. No i zaczęło się załatwianie wszelkich papierów. Było tego co nie miara, łącznie z odlesianiem i oceną oddziaływania na środowisko - bo działka na Naturze 2000. I pochwalę się, że od paru dni BUDOWA WRE!!! Jak tylko znajdę troszkę wolnego czasu, to poopisuję to i owo i wkleję parę fotek (mam nadzieję, że to nic trudnego!). Pozdrawiam wszystkich budowlańców Przemyślanego. Aha, mój domek to będzie M42c.

Witam.Po miesiącach poszukiwań odpowiedniego projektu,stanęło na M42.. Ale zanim zamówię..

Czy jest może ktoś z woj.lubelskiego,kto budowę tego domku ma juz za sobą,i pozwoli mi obejrzeć dom w realu?

Witam! Ciekawy projekt tez jest Sandra z http://www.dom.pl podbny uklad co w Przemyslanym ale bardzo rozbudowany i drozszy dom. Pozdrowionka

Czytam czytam ceny z kosmosu - buduje przemyślanego wariant II i jak marazie koszt ogółem fundamenty, ściany i dach z robocizną i materiałem to około 70 -80 tysięcy. Za ściamy ekipa skasowała 6700zł - stawiali tylko sześć dni, dacowiec 5500 za cały dach ze stropem.

okolice Zamościa

Mam pytanie - jaką folie dajecie na dach ; wysokoparoprzepuszczalną czy standardową????

Edytowane przez wiertarka

Witam wszystkich. Zaczynam budowę przemyślanego M42 6-go września niedaleko Łodzi. W tym roku chcę zrobić stan zero. Ekipa z którą jestem dogadany za samą robociznę za sam kompletny fundament razem z wylaniem posadzki życzy sobie 14.700 tyś. A za mury, sciany działowe, podciągi, kominy do pełnej wysokości 26.000 tyś Czyli za samą robociznę domu gotowego do położenia dachu wydam ponad 40.000 tysięcy. Co o tym sądzicie. Dodam tylko że ekipa pewna, polecona i podobno super, ale to i tak chyba bardzo drogo...... Sam już nie wiem co robić, spać nie mogę po nocach..... Pozdrawiam Wszystkich, Jacek

Witam wszystkich. Zaczynam budowę przemyślanego M42 6-go września niedaleko Łodzi. W tym roku chcę zrobić stan zero. Ekipa z którą jestem dogadany za samą robociznę za sam kompletny fundament razem z wylaniem posadzki życzy sobie 14.700 tyś. A za mury, sciany działowe, podciągi, kominy do pełnej wysokości 26.000 tyś Czyli za samą robociznę domu gotowego do położenia dachu wydam ponad 40.000 tysięcy. Co o tym sądzicie. Dodam tylko że ekipa pewna, polecona i podobno super, ale to i tak chyba bardzo drogo...... Sam już nie wiem co robić, spać nie mogę po nocach..... Pozdrawiam Wszystkich, Jacek

Witam! Głowa do góry! Na naszej budowie tez sama robocizna wyniosła 40 tys zł od wykopow do polozenia dachówki, wiec to nie jest duzo. Mniej wyniesie jesli Sam zrobisz wykopy, wrzycisz zbrojenie i zalejesz z gruchy. W zaleznosci od podloza, Mozesz wykop zrobic na glebokosc trzech szpadli, u nas tak zrobili a sciany fundamentowe postawili z bloczkow betonowych. Do wykopow, geodeta, kopidolki za flaszke i juz jest oszczednosc. Za beton B15 z gruchy wolaja 220zł za m3( bez papierka taniej o Vat), wiec Policz ile Zaoszczedzisz.. Drut 12ka 32zł/12m plus za 10 zł drut wiązałkowy i drut 6ka na strzemiona (takie kwatraty łączące 4 druty 12ki). Za wylanie przedniego ogrodzenia na dlugosci 23 m wolali 1500zł, samą robocizne, sam oszalunkowalem, drut na zbrojenie przywiezli na miesce i w hurtowni pocieli na kawalki jakie chcialem, grucha wylala wiec zaoszczedzilem 1500zł. Pozdrowionka!

Dziękuję Onazis1974 za odpowiedź. Ja z przyjemnością sam bym pewne prace wykonał bo ciężkiej roboty sie nie boję, wręcz ja lubie, ale czasu nie mam :( Napisałeś że robocizna Cię wyniosła 40 tyś z dachówką a ja mam zapłacić 40.tyś ( bez Vat ) robocizny za kompletny fundament do posadzki i mury z kominami, podciągi, ściany działowe, wieńce, nadproża, ale BEZ DACHU ! Dlatego myślę że to drogo ! Jutro biorę telefon i dzwonie do mojej ekipy, będę sie targował. Mam nadzieję że uda mi się coś urwać...... Wiele osób piszących na tym forum i budujących Przemyślanego płaciło o wiele mniej, dlatego jestem zdziwiony że moja ekipa tyle sobie życzy, choć podobno to super fachowcy..... Pozdrawiam Serdecznie, Jacek

Witam! Ciekawy projekt tez jest Sandra z http://www.dom.pl podbny uklad co w Przemyslanym ale bardzo rozbudowany i drozszy dom. Pozdrowionka

Dzięki onazis1974. Dziś mam zamiar zamówić projekt M42.

Zastanawiam się skąd taka rozbieżność jeśli chodzi o koszty budowy,np. u wiertarki i u jackag80..