Jacekg80 02.08.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Tak wiem że ceny robocizny mojej ekipy nie należą do najtańszych nad czym ubolewam..... a ceny Wiertarki są aż niewiarygodnie niskie, może robota wykonana po znajomości itp......, tylko pozazdrościć. Jak wcześniej pisałem dzisiaj będę negocjował z moją ekipą, oczywiście dam Wam znać jak mi poszło. Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 02.08.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Witam ponownie. No i po 20 minutowej rozmowie udało mi się utargować z 40.000 tyś za fundament i mury na 36.000 tyś. Może będę miał spokojniejszą noc...... Do wszystkich, warto się targować..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 02.08.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 No, gratulacje jacekg80 !!! Lżej człowiekowi na sercu, gdy tysiące się zmniejszają.My też poszukujemy ekipę. Zobaczymy ile nam "zaśpiewają". Tylko, że my mamy M42a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 03.08.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) jacekg80 -czy zmieniasz konstrukcję dachu na system Mitek,tak jak zrobił to założyciel tego wątku,czy robisz wszystko tak jak jest w projekcie? Chciałabym wiedzieć które rozwiązanie będzie mniej kosztowne.. Rozmawiałam z fachowcem,za całą robotę po kominy ta ekipa bierze 18 do 20.00 tyś. Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez Asiachmiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 03.08.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Asia! Ale to jest cena bez dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 03.08.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam, nie nie zmieniam konstrukcji dachu i robie tak jak w projekcie, nawet nie rozważałem takiej opcji. Nie wydaje mi się żeby w którymś przypadku miało być drożej lub taniej. Wychodzę z założenia żę jeśli tak dom został zaprojektowany to tak musi być. Zmieniam tylko kąt nachylenia dachu na 30 stopni i dach kryje dachówką. Mam pytanie do Wszystkich jaką szeroką ławę lejecie pod fundament? Ja chyba 60 cm bo u mnie jest mokrawo i tak mi zalecono. Dokładam również jedną warstwę bloczka żeby trochę podnieść poziom posadzki. Pomimo że udało mi się utargować za robociznę na 36.000 tyś bez dachu to i tak myślę że zapłacę dosyć dużo. Co sądzicie o tej cenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 03.08.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Moran To cena jaką mi podano bez dachu.Z dachem też zrobią ale nie pytałam o koszt.Projekt zamówiłam.Będę zmieniała tylko otwory okienne i dołożę jedne drzwi.Co do tego dachu,to juz sama nie wiem.Zasugerowałam się tą zmianą konstrukcji na prefabrykowane wiązary w systemie Mitek,jaką zrobił u siebie pan Edmund. A w biurze projektowym powiedziano mi że konstrukcja dachu jaka jest w projekcie,jest najprostsza z możliwych.. Miałam też zamienić miejscami kotłownię z garażem,i zrobić do niej drzwi na zewnątrz,żeby między wiatrołapem a kotłownią powstała tzw. śluza,tu byłby nią garaż.Obawiam się czy opalanie węglem i drzewem nie będzie uciążliwe przy wiatrołapie,dym głównie,ale chyba wygląd estetyczny budynku na tym ucierpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 03.08.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Asiu, bardzo dziękuję. A jednak Jacekg80 zapłacisz dużo, dużo więcej.Dlaczego są takie różnice??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertarka 04.08.2010 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) asiachmiele różnica z tąd że ja nie brałem firmy, mi też firma proponowała 22tyś za same ściany. ale pojeździłem, popytałem i znalazłem. Fundanenty lałem sam, koparka wykopała - 700 zł, i zbrojenie też robiłem sam , żadna filozofia a różnica w cenie ogromna. Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez wiertarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 04.08.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Wiertarka,dzięki .Jeśli to żadna filozofia to może też sama spróbuję Czy ktoś z Was zmieniał konstrukcję dachu na Mitek? Nie mogę dojść jakie są z tego korzyści.. Pan Edmund budował swój dom kilka lat temu,czy macie jakiś orientacyjny koszt budowy na dzień dzisiejszy? Gdzieś tu wyczytałam kwotę 310 tyś za stan surowy zadaszony i lekko się podłamałam.. + wykończenie i chyba będę musiała projekt zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
METALLEK 04.08.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Do onazis1974, ponawiamy prośbę o kosztorys i zdjęcia, na maila: [email protected] Twój domek wygląda świetnie. Gratulujemy ślicznej córeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka83 04.08.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich budujących Przemyślanego:welcome: onazis1974 gratuluję córeczki (ja jestem mamą rocznego kawalera:)) i pięknego domu miałam nadzieję, że na jesieni rozpoczniemy budowę (wersja podstawowaM42), ale niestety formalności robią swoje:(, powódź itd., już mi ręce opadają onazis1974 - chciałam Cię prosić o przesłanie kosztorysu [email protected] - z góry dziekuję Mam jeszcze takie pytanie do Was kochani (sympatycy przemyslanego;) - jak wygląda kwestia adaptacji projektu do potrzeb swoich i warunków zabudowy?, czy ja dobrze rozumię? - kupuję projekt (m42 wersja podstawowa) mam do wyboru tylko wariant w odbiciu lustrzanym?, a ze wszystkimi zmianami (kąt nachylenia 30stop.,drobne zmiany w podziale ścianek wewnątrz-chcę zamienić garderobę ze spiżarnią,żeby mieć widna garderobę i zaciemniona spiżarnię,i jeszcze zlikwidować wyjście na taras z sypialni,dołożyć do garażu okienka itp.) muszę udać się do jakiegoś architekta? czy jakieś zmiany mogą mi nanieść w biurze przed zakupem projektu? Jak wygląda adaptacja projektu - koszt,czas? Jak długo czekaliście na projekt z Muratora? I najważniejsze nadal poszukuje Przemyslanego w swojej okolicy: Sandomierz,Tarnobrzeg,Stalowa Wola, Rzeszów - chcielibysmy zobaczyć domek w realu - czy ktoś nam to umożliwi? Trochę tego jest, ale liczę na wyrozumiałość - "jestem zielona" - a nie chcę już tracić czasu z powodu swojej niewiedzy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 04.08.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witaj Agnieszka83.Moja wiedza jest skromna,mogę tylko powiedzieć że ja projekt zamówiłam wczoraj,a mam dostać w piątek,czyli 3 dni. Do zmiany w stolarce okiennej i drzwiowej potrzeba zgody,wydawana bezpłatnie,napisałam taką prośbę przy zamawianiu projektu.Chcę dołożyć drzwi,zmienić układ okien..Właśnie powiedziano mi że M42 jest bardzo drogi w realizacji.. Mam dylemat czy aby zbyt pochopnie nie podjęłam decyzji o kupnie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka83 04.08.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Hejka Asiu, jak to drogi w realizacji....? co przez to rozumieć? z czego to wynika? ja jestem zdania, że niestety, ale nie ma teniej budowy:) rozbieżoności w kosztach budowy sa ogromne,ale tak jest przy wszystkich projektach, wpływa na to wiele czynników:( ja nie mogę się już doczekać budowy przemyślanego, tylko te wszystkie formalności i opieszłość urzedników mnie załamują ale jak pomyslę że za jakieś może 5 lat bedę sobie mieszkała jak Postihal to "aż mi się chce;) dzieki za informację o tej zgodzie nie wiedziałam, też o nia poproszę Asiu może ten dom nie jest tani ale coś kosztem czegoś - ja od pierwszego wejrzenia się w nim zakochałam i nie chcę innego domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 04.08.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Agnieszka,ja też innego nie chcę Pytałam czy ktoś wybudował takowy ostatnimi czasy,żeby poznać koszt budowy,ale chyba nikt.. Dzwoniłam dziś do miłej pani z biura projektowego w którym zamówiłam projekt,z pytaniem czy sprzedała już komuś taki sam w moim mieście.. Żebym miała możliwość obejrzenia gotowego domu z zewnątrz,a może i w środku przy odrobinie szczęścia;) Pani da mi orientacyjne namiarki w piątek,jak będę projekt odbierać.Kiedyś już wybrałam inny projekt,..i zaproszono mnie do wybudowanego domku,..niestety w realu zupełnie mi nie odpowiadał,a od trzech lat spałam z katalogiem otwartym na jego stronie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka83 04.08.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Asiu ja też strasznie bym chciała zobaczyć ten dom na żywo, ale mam z tym duży problem:(ludzie proszę pomóżcie:bash:proszę o kontakt z okolic Sandomierza,Tarnobrzega,Stalowej Woli,Rzeszowa - jeżeli jest ktoś kto budował/buduje przemyslanego proszę o namiary: agnieszka [email protected] bedę baaaaaaaaaardzo wdzięczna:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 04.08.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam ja buduję M42a, własnie mątują wiązary w syst, Mitek. Za fund+sciany+działówki,kanalize, wylane tarasy zapłaciłam 110 tyś a liczyłam że za ok 85 tys dam rade. Nasz domek powstaje w Słupsku na pomorzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 04.08.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witaj Edyta.Czy wszystko robiła ci jedna ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biba_sw 04.08.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Droga Agnieszko, jutro ekipa zaczyna murować nam ściany, ! Za kilka tygodni powinno już wszystko nabierać kształtów. Budujemy Przemyślanego w wersji podstawowej w Zaleszanach powiat stalowowolski. W tym roku mamy zamiar przykryć domek dachem i ogrodzić więc za jakiś czas można będzie tyle zobaczyć. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biba_sw 04.08.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Agnieszko przesyłam Ci na skrzynkę kilka zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts