dyziooo 04.08.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam ja buduję M42a, własnie mątują wiązary w syst, Mitek. Za fund+sciany+działówki,kanalize, wylane tarasy zapłaciłam 110 tyś a liczyłam że za ok 85 tys dam rade. Nasz domek powstaje w Słupsku na pomorzu. W moim przypadku (M42c) poniesione dotychczas koszty to 131 tys. za stan surowy otwarty. Buduję tak jak w projekcie oryginalnym - podciągi i drewniany strop. Dach pokryty dachówką cementową. Stan surowy zamknięty wyjdzie dokładnie 150 tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 04.08.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Jeśli mógłbym prosić Biba_sw o kilka zdjęć domku na [email protected] będę baaaardzo wdzięczny Często zaglądam na forum i jestem pełen podziwu jak szybko rosnie grono zwolenników tego projektu. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu że dokonałem właściwego wyboru Jak już pewnie wiecie ruszam z fundamentami m42 6-go września, juz się nie mogę doczekać Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikt01 05.08.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Czy ja też moge prosic o zdjecia Biba_a! ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikt01 05.08.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Moj email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 05.08.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Ja również bardzo poproszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka83 05.08.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Agnieszko przesyłam Ci na skrzynkę kilka zdjęć! Witam, bardzo się cieszę, że bedziemy mogli zobaczyć Przemyslanego przed rozpoczęciem naszej budowy:) dziękuję:) sprawdzałam poczte i niestety nic mi jeszcze nie doszło:( [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 05.08.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam ja buduję M42a, własnie mątują wiązary w syst, Mitek. Za fund+sciany+działówki,kanalize, wylane tarasy zapłaciłam 110 tyś a liczyłam że za ok 85 tys dam rade. Nasz domek powstaje w Słupsku na pomorzu. Edyta,z jakich powodów zdecydowałaś się na Mitek? Chciałabym wiedzieć jakie są korzyści z syst. Mitek a jakie z podciągów i drewnianego stropu,jak w projekcie.. Ile wyniosła Cię zmiana na Mitek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 06.08.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Asiachmiele tak naprawde głównym powodem dla którego zdecydowaliśmy się na wiązary była możliwość usunięcia słupa między salonem a kuchnia, (ja nie mam też spiżarni) wówczas zyskaliśmy w miare dużą wolną przestrzeń i możemy pozwolić sobie na wyspe, która bardzo nam się podoba.Wiązary kosztowały 38tys (w m42a) na pewno taniej wyjdzie tradycyjnie, ale najlepiej pogadaj z kier. bud że przy takim rozwiązaniu odpada masa podciągów a i nasz wykonawca obniżył nam troche kasy, skoro zdecydowaliśmy sie na wiązary(ekipa miara poprostu mniej pracy) W przyszłym tyg postaram się wystawić fotki z osiągniętego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 06.08.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Edyta,dzięki.Zaczynam sobie wszystko do kupy układać Jestem bardzo ciekawa jak wygląda Twoja wyspa w kuchni,i jak się tam zmieściła.. Jeśli masz jakieś fotki wstaw tutaj albo wyślij mi na maila. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikt01 06.08.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Edytko czy ja tez moge prosic o [email protected]!Z góry dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 06.08.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Edyta.W my też będziemy budować M42a wiec z tym większą uwagą śledzimy twoje wpisy. Fajnie, że już widać Wasz domek, my toniemy w papierzyskach!!!! Budowa pewnie ruszy przez to wiosną...Czekamy na wyceny 3 firm. Zobaczymy ile będą chcieli. Powiedz mi, czy macie firmę,której płacicie tylko za robociznę, a materiały kupujecie sami, czy wzięliście ich z ich materiałami??? To pytanie do wszystkich!!!! Jak lepiej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 06.08.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Edyta.W my też będziemy budować M42a wiec z tym większą uwagą śledzimy twoje wpisy. Fajnie, że już widać Wasz domek, my toniemy w papierzyskach!!!! Budowa pewnie ruszy przez to wiosną... Czekamy na wyceny 3 firm. Zobaczymy ile będą chcieli. Powiedz mi, czy macie firmę,której płacicie tylko za robociznę, a materiały kupujecie sami, czy wzięliście ich z ich materiałami??? To pytanie do wszystkich!!!! Jak lepiej ???? Ja mam firmę która współuje z hurtowniami i mają tam duże upusty. Wygląda to tak że oni dzwonią zamawiają towar w odpowiadającej mi cenie a ja płacę. Nigdzie nie muszę jeździć i szukać, wszystko przywożą na działkę. Dobrze jest orjentować się w cenach materiałów.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 06.08.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Muszę się pochwalić Właśnie odebrałam projekt M42L Niestety nie dostałam tekturowej makietki domu,ale jakoś to przeżyję.. Dostałam za to trzy adresy osób które zakupiły projekt w moich okolicach,z czego dwie już mieszkają,a trzecia kładzie dach. Mam nadzieję ze jak dziś pojadę to ktoś mnie wpuści do środka A jak nie..,to chociaż z zewnątrz sobie popatrzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka83 06.08.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Asiu gratuluję zakupu projektu i życzę jak najszybszej realizacji:)czekamy na kolejne kroki:) nie zapominaj o opisie postępujących prac:) - pochwal się od czasu do czasu efektami:)powiedz mi tylko jaka to wersja Przemyślanego bo nie wiem co znaczy to "L"? nie kupowałaś projektu bezpośrednio od Muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemyślana żona 06.08.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Kominy budowałem z cegły,bo tak jest w projekcie i uważałem,że jest to najtańszy sposób na wykonanie kominów. Pozdrawiam Witam, Mam gorącą prośbę z wiązku z tym, ze razem z mężem dołączammy do grona osób budujących dom przemyslany pytanie do specjalisty Postihala - jakie wymiary ma to 3 skrzydłowe okno w salonie( pierwotnie w projekcie 2 okna)??Wydaje mi się , że to super rozwiązanie tez planujemy to zastosować. z góry dziekuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 07.08.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam co do okna to Postihal pisał już o tym. Wymiary to ok 185/280. My też planujemy wstawić takie okno bardzo fajnie wygląda zarówno wewnątrz jak i zewnątrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 07.08.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 ewikt01 i Asiachmiele zdjęcia wysłane ale na http://forum.muratordom.pl/showthread.php?138070-Dom-M42a-Przemy%C5%9Blany&p=4236514#post4236514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 08.08.2010 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Dzięki Agnieszka,jak tylko zacznie sie coś u mnie dziać,będę pisać Projekt kupowałam w moim mieście,w biurze projektowym,oni zamówili z Muratora.Mój to M42L,przy czym symbol L oznacza odbicie lustrzane.Garaż mam po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka83 08.08.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Asiu tak właśnie podejrzewałam - my też chcemy budować identyczny, też L:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaradzio 08.08.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam! Nasz domeczek to wersja M42c, łuk zabral 80 cm sciany ale cos za cos akurat plazma 42 cale zmiesci sie we wnece. Dekoratorka mnie 'zastrzeli" kiedy dowie sie, ze rozpowszechniam jej pomysly . Reszte zdjec za kilka dni ale na private Pozdrowionka Witam my również mamy M42c tylko wersję lustrzaną, jak możesz to wyślij nam swoje zdjecia na e mail [email protected] my czekamy na pozwolenie na budowę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts