Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich:)

Jesteśmy z żona zainteresowani budową domu Przemyślany w wariancie M42c.

I mamy prośbę o przesłanie nam na maila kosztów budowy Przemyślanego nie musi być koniecznie wariant m42c.

Mój mail to [email protected].

Z góry dziękujemy.

Pozdrawiamy serdecznie:)

Witam!

Ja również wybrałam wariant M42c, obecnie czekam na pozwolenie i mam nadzieje zrobić "stan O" jeszcze w tym roku.

Jeśli chodzi o zmiany to główną jest podzielenie garażu ( dwa pomieszczenia garaż i pralnio-suszarnia) oraz zmiana stropu na JS (układany ze styropianowych płyt szalunkowych) po za tym drobna kosmetyka jak zmiana dwu okien na jedno duże, likwidacja garderoby, likwidacja drzwi na taras z sypialni......

Ekipa (po negocjacjach - bez dachu) wyceniła mi budowę na 23 tys. ( z tym ze w zakres robót wliczona jest praca koparki, zagęszczarki, stemple i szalunki) . Jeszcze nie podjęłam decyzji ale chyba ich wezmę.....

Co do dachu to znalazłam ekipę, która teraz we wrześniu będzie taki dach robiła za 10 tys. - jeszcze z nimi nie gadałam ale to chyba dobra cena? w sumie robocizna za stan surowy otwarty wyniosła by mnie ok. 33 tys.....

Edytowane przez kaktusikm

Witam ponownie. No i po 20 minutowej rozmowie udało mi się utargować z 40.000 tyś za fundament i mury na 36.000 tyś. Może będę miał spokojniejszą noc...... Do wszystkich, warto się targować..... Pozdrawiam

Witam! Gratulacje za udane negocjacje. Jesli moge doradzic to warto pod koniec roboty pomarudzic, ze niedokladnie cos zrobili i w tej kasiorce niech jeszcze cos zrobią dodatkowo albo niech opuszczą. Bez papierka biorą, wiec na pewno mozna negocjowac. Powowdzonka!

Witam wszystkich.Jak wcześniej pisałam,miałam pojechać obejrzeć gotowy już domek M42.. Byłam,co prawda jeszcze bez okien i drzwi,podłóg,ale juz z dachem domek stoi.I po obejrzeniu mam mieszane uczucia.. nie było w nim żadnych zmian,oprócz usunięcia ściany korytarza,dzielącej salon od części sypialnej.Czyli powinno być więcej przestrzeni.. A dla mnie wszystko takie ciasne się wydaje.Kuchnia malutka,salon niewielki,kotłownia i tak wąziutka,a niektórzy z Was jeszcze ja dzielą na pół żeby pralnię zrobić..Osobiście myślałam nad rezygnacją z garażu na rzecz większej kotłowni w jego miejscu z wyjściem na zewnątrz.Nie wiem.. może wykończony domek robi zupełnie inne wrażenie.W tym w środku rosła sobie trawka :) Mam jeszcze 3 tyg na dopracowanie zmian.Chciałam mieć spiżarkę,choćby małą ale po obejrzeniu domu chyba z niej zrezygnuję poszerzając kuchnię. Piszę i przeszło mi do głowy że marudzę :) Czytałam ten wątek sto razy i zadowolenie tych z Was,którzy dom już mają,powinno mówić samo za siebie.. A jednak...

Witam wszystkich "sympatyków"PRZEMYŚLANEGO.Początkiem przyszłego roku,wraz z żoną mam zamiar zacząć budowę owego projektu.jak każdy rozpoczynający budowę mam kilka pytan.1czy budował ktoś może ten domek z pustaków grubości pow 36cm.jak tak to czy trzeba zgłosić to zanim kupi się projekt aby zrobić poprawki co do grubości ścian zewnętrznych czy po prostu będą węższe pomieszczenia wewnętrzne? 2 Ile zapłaciliście za postawienie samych ścian (bez ławy)? 3 Czy wykonał ktoś tradycyjny strop terriwa w tym domku,i jakie poniósł z tym koszty-chodzi mi o cenę stropu i ilość betonu. I NAJWAŻNIEJSZE-DO TYCH CO JUŻ WYBUDOWALI-CO BYŚCIE ZMIENILI W NIM JAK BY TRZEBA BYŁO JESZCZE RAZ SI Ę BUDOWAĆ????? POZDRAWIAM WSZYSTKICH.Wojtek

Onazis!!!

Wnętrza pięknieją!!!! No, trochę nas zaspokoiłeś!!!!!!!

Ja jestem bardzo ciekawa tego dziecięcego, kanarkowego pokoiku!

Witam! Pokoik kanarkowy z bialymi drzwiami i panelami Balterio, brazowymi oknami wyglada super ale czekamy za mebelkami firmy Dino, wtedy wrzuce fotki. Pozdrowionka!

Onazis!

Ja mam jeszcze jedno pytanko: pamiętam po zdjeciach, ze w tej łazience, gdzie były małe, białe kamyczki był chyba też i prysznic. Nie mylę sie? Ale to jest chyba ta mała łazienka, bo tą duzą macie w innych kolorach. Pytam, bo my chcielibyśmy jakoś "wcisnać" w tą małą łazienkę właśnie prysznic. pewnie trzeba by ją nieco poszerzyć w kierunku korytarza.

Da się?

Witam,po raz kolejny miałam mozliwość obejrzenia domku,już z tynkami,z oknami.. Zupełnie inne wrażenie :) Nie wiem dlaczego w tym który oglądałam jako pierwszy wydawało mi sie ciasno.. Ten który obejrzałam dzisiaj jest przestronny i śliczny.Jest to odbicie lustrzane,garaż jest jedną całością z kotłownią,przez co jest duży i doświetlony okienkiem które pierwotnie być powinno w kotłowni,a kotłownia,niecałe 30m z zsypem na opał jest pod garazem.Takie niewielkie podpiwniczenie a efekt super moim zdaniem.Czy ktoś z Was podpiwniczał garaż?

Onazis!

Ja mam jeszcze jedno pytanko: pamiętam po zdjeciach, ze w tej łazience, gdzie były małe, białe kamyczki był chyba też i prysznic. Nie mylę sie? Ale to jest chyba ta mała łazienka, bo tą duzą macie w innych kolorach. Pytam, bo my chcielibyśmy jakoś "wcisnać" w tą małą łazienkę właśnie prysznic. pewnie trzeba by ją nieco poszerzyć w kierunku korytarza.

Da się?

Witam! W małej łazience jest dwuosobowy prysznic z siedziskiem, za panelem szklanym (we dwoje zawsze mozna cuda wyczyniac pod prysznicem ;) ) pozniej zamieszcze zdjecia, poniewaz grzebki dziobią i dziobią, konca nie widac. My nie poszerzalismy łazienki i jest duza, nawet geberit zmiescił sie i mozna wygodnie robic figórki :) Pozdrowionka!

Witam! W małej łazience jest dwuosobowy prysznic z siedziskiem, za panelem szklanym (we dwoje zawsze mozna cuda wyczyniac pod prysznicem ;) ) pozniej zamieszcze zdjecia, poniewaz grzebki dziobią i dziobią, konca nie widac. My nie poszerzalismy łazienki i jest duza, nawet geberit zmiescił sie i mozna wygodnie robic figórki :) Pozdrowionka!

Wkrotce zamieszcze wiecej zdjec.

201008171162.jpg

201008171180.jpg

201008171184.jpg

201008091086.jpg