jacekjar111 22.08.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 a oto moja budowa i jej początki mam nadzieję, że będzie dobrze i przemyslany jest mój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 22.08.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam i gratuluję rozpoczęcia budowy Jacekjar111, ja ruszam za 2 tygodnie:) Mam pytanie, ile metrów sześciennych betonu weszło do stanu widocznego na zdjęciach i jaką szeroką ławę wylałeś? Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 22.08.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam i gratuluję rozpoczęcia budowy Jacekjar111, ja ruszam za 2 tygodnie:) Mam pytanie, ile metrów sześciennych betonu weszło do stanu widocznego na zdjęciach i jaką szeroką ławę wylałeś? Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. betonu poszło 30 m. sześć. na grubość łyżki koparki, chyba sporo co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 22.08.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam, W tym roku również zaczęliśmy Przemyślanego. Obecnie jesteśmy na etapie ocieplania ścian fundamentowych (dysperbit 1xgrunt i 2x bez rozcieńczenia, na to będzie szedł styrodur grubości 50mm na klej do XPS i folia kubełkowa tuż przed obsypką). Poniżej kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 23.08.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 ile kosztowała was budowa przemyślanego? - pytanie do budujących obecnie, tak mniej wiecej stan deweloperski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemyślana żona 23.08.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Wkrotce zamieszcze wiecej zdjec. Bardzo proszę o więcej zdjęć wnetrza zdomku. Bardzo podoba mi się wystrój. Będę bardzo wdzięczna za każde foto. [email protected] pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 25.08.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam. Słuchajcie, liczę i liczę i nie moge sie doliczyć ile mb fundamentu ma m42 ??? Mój majster wyliczył 82mb, mi wychodzi mniej.... około 72mb. Chyba usiądę z nim jeszcze raz do stołu i wszystko jeszcze raz poprzeliczamy..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 25.08.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Według projektu długość ław to 72 metry.Ja poszerzałem ławy na 50cm i wyszło mi 17m3 betonu B-20.Na ławy poszło 8 warstw bloczków betonowych w ilości 1460szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agness1s2 26.08.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, czy mogłabym prosić o przesłanie kosztorysu do projektu M42a, bo wybieramy się z mężem po kredyt i chcielibyśmy trochę rozjaśnić sobie temat jak to ma wyglądać. Byłabym bardzo wdzięczna. Mój mail - [email protected] Dziś odebrałam pozwolenie na budowę i mam pytanie czy czekaliście na uprawomocnienie się decyzji przed pójściem do banku? Czy wystarczy papier z deyczją o pozwoleniu...bo słyszałam sprzeczne opinie na ten temat...a Pani z banku jak na złość nie odbiera telefonu.... Jak przejdziemy przez to wszystko to chyba ululalam się do upadłego ze szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 26.08.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witaj Agness1s2, ja pracuję w Budownictwie gdzie wydajemy pozwolenia na budowę i z doświadczenia wiem, że wszyscy starający się o kredyt w banku wracali do mnie po pieczątkę, że decyzja jest ostateczna. Również, jak się dowiadywaliśmy o kredyt w banku to zapytałam Panią czy taka pieczątka będzie potrzebna, niebardzo wiedziała o co chodzi(musiałam jej wytłumaczyć co to takiego ta ostateczność decyzji) ale powiedziała, że tak. Niestety często jest tak, że na początku nie powiedzą konkretnie jakie dokumenty są potrzebne, a później trzeba donosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 26.08.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dokumenty możesz złożyć o kredyt, ale raczej nie wypłacą transzy zanim nie przedstawisz tej pieczątki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agness1s2 26.08.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dzięki Kasia za odpowiedź, wystarczy żebym miała złożony wniosek i żeby to już leżało w Banku. Resztą będę się martwić później...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devnull 26.08.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 witam zdecydowałem się na budowę Przemyślany - wariant IV - Murator M42d L z drobnymi poprawkami , planowałem tez podpiwniczenie pod 4,5,6,7 ale chyba zrezygnuje (zrobię piwniczkę w ogrodzie) widzę w wątku ze chyba nikt nie zdecydowałem się na ten wariant góra będzie głównie jako nocleg dla nadmiaru gości, kino domowe , graciarnia itp dom mocno ocieplony (termos), rekuperacja z GWC , z wyłączeniem garażu i kotłowni ogrzewanie podłogowe elektryczne (z akumulacją) kuchnia , salon, hol pokoje piece akumulacyjne (pewnie własnej konstrukcji) CW solary + bojler elektryczny dach blachodachówka (niestety duży odpad) co myślicie o zmianach ? ewentualnie o częściowym podpiwniczeniu ? myślę czy nie wywalić głównego komina, gaz i bez niego podłączę do CW jak mnie PGNiG uszczęśliwi z drugiej strony komin aż tak drogi nie jest a czasy niepewne, z kominem zawsze większa elastyczność a palić można wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiaigusia 27.08.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiaigusia 27.08.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam serdecznie. Zainteresowana jestem zakupem projektu Przemyślanego M42C i rozpoczęciem budowy na wiosnę, ale waham się czy ten projekt będzie odpowiedni. Jeśli mogę prosić kogoś życzliwego o przesłanie kilku zdjęć głównie kuchni, jadalni i salonu gdyż zastanawiam się czy te pomieszczenia nie są zbyt małe.Proszę również o przesłanie kosztorysu waszych domów na adres [email protected] Serdecznie dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 28.08.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 czy ktoś kto budował w/g projektu m42 tj. z podciągami itd może podać orientacyjne koszty budowy. Interesuje mnie też koszt więźby dachowej i dachu, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel861 01.09.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam wszystkich. Chcemy podwyższyć dach do 30 stopni. Chciałam się dowiedzieć ile m2 będzie miało takie poddasze w tym domku. Interesuje mnie projekt m42. Jak ktoś go budował to proszę o informację. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radecki007 01.09.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam wszystkich forumowiczów a szczególnie założyciela tego forum. Jeśli to nie problem to proszę o przesłanie rzutu Przemyślanego wraz z wymiarami na adres [email protected] Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 02.09.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam wszystkich forumowiczów a szczególnie założyciela tego forum. Jeśli to nie problem to proszę o przesłanie rzutu Przemyślanego wraz z wymiarami na adres [email protected] Z góry dziękuję. Witam,poszło na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwisia1 02.09.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam, nasz domek prawie nadaje się do zamieszkania.W dniu 3.12.08r.będą montowane meble i sprzęt w kuchni.Jak będą sprzyjać warunki atmosferyczne to jeszcze w grudniu zostanie położony pozbruk przed domem. A to zdjęcia zrobione dzisiaj o których pokazanie prosiła nas nasza kochana córeczka Gosiulka z Toronto: - kuchnia z nową firanką i stołem zakupionym na taras, http://images41.fotosik.pl/35/320fd4940c28782amed.jpg - widok z salonu na kuchnię, http://images29.fotosik.pl/300/7007c486b1761d5bmed.jpg - duże okno w salonie, http://images28.fotosik.pl/300/fb3ee023923d39a0med.jpg - okno w salonie i drzwi na taras oraz miejsce na kominek,który będzie robiony w terminie późniejszym, http://images38.fotosik.pl/35/e7c5336337d00c7bmed.jpg - widok z salonu na przedsionek,na wprost drzwi do wiatrołapu,na prawo do małego wc, http://images48.fotosik.pl/35/ef7dac26ba57dd73med.jpg - okno z salonu widziane wieczorem z zewnątrz, http://images40.fotosik.pl/35/8eea72c460e941a3med.jpg Gosiulka i Jareczek,pokój gościnny czeka na Wasz przyjazd w sierpniu 2009r.Pozdrawiamy Was. witam państwa bardzo mi sie podoba państwa domek.jest śliczny.mam do państwa pytanko.chodzi mi o ten podwieszany sufit w kuchni a dokładnie jakich wymiarów jest ta zabudowa ile od ściany i ile ma szerokości?pozdrawiam prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts