Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

super dom, widzę że u każdego wjazd do garażu musi być dobrze podsypany, ja buduję na 6 bloczkow fundamentowych i też będę musial sporo podsypać piachu.

Może więcedj zdjęć kolega pokaże?

pozdrawiam

Witam! Wjazd do garazu podsypany grubo gruzem i brukarz podsypał 20 cm zaprawy, on lubi wzmocnic, troche ten zjazd klopotliwy dla otwierania bramy ale wystrczy zamontowac jeden zawias przy bramie ciut dluzszy i brama dwuskrzydlowa otwiera sie pod górke. Kiedy brukarz skonczy to zamieszcze wiecej zdjec. Dzisiaj biore sie za murowanie slupków z cegły recznie formowanej. Pozdrowionka!

Witam!

Postihal - serdeczne podziękowania za nadesłane rzuty.

Onazis1974- bardzo podoba nam się kuchnia w Waszym wydaniu (również myślimy o jej powiększeniu kosztem spiżarni) stąd moja prośba o wstawienie kilku fotek, na których uwidoczniona jest również ta mini spiżarka:) Wydaje nam się, że dzięki temu zabiegowi dom jest bardziej przestronny a kuchnia bardziej funkcjonalna. Podaje e-mail: [email protected] Z góry dzięki!

prośba:)

Onazis1974

Bardzo proszę o więcej zdjęć wnetrza z domku. Jestem w trakcie budowy M42c ale na etapie stanu surowego.

Bardzo podoba mi się wystrój. Będę bardzo wdzięczna za każde foto. Może mnie coś zainspiruje. Jeśli można spytać o koszt wynagrodzenia dla dekoratorki - super robota i poproszę o jej e-mail

pozdrawiam i gratuluję super domku

Monika Wójcik

[email protected]

pozdrowionka

Witam serdecznie!

Gratuluję wszystkim, którzy zdecydowali się na budowę Przemyślanego i konsekwentnie dążą do realizacji obranego celu. Efekty waszych prac są naprawdę do pozazdroszczenia. Mam nadzieję, że wspólnie z żoną, będziemy mogli pochwalić się kiedyś naszymi dokonaniami w tej dziedzinie.

[U]Póki co proszę Was, a w szczególności naszego mentora Postihala o wysłanie rzutów, harmonogramu i kosztów na [email protected] za co z góry dziękuję.[/u]

Pozdrawiamy Aga i Przemek

Postihal, wybacz ale jescze raz bardzo proszę o przesłanie rzutu Przemyślanego wraz z wymiarami na adres [email protected].

Dziękuję

Wiertarka,dzięki .Jeśli to żadna filozofia to może też sama spróbuję :)

Czy ktoś z Was zmieniał konstrukcję dachu na Mitek? Nie mogę dojść jakie są z tego korzyści..

Pan Edmund budował swój dom kilka lat temu,czy macie jakiś orientacyjny koszt budowy na dzień dzisiejszy? Gdzieś tu wyczytałam kwotę 310 tyś za stan surowy zadaszony i lekko się podłamałam.. + wykończenie i chyba będę musiała projekt zmienić :bash:

Witam sympatyczną Asiachmiele ,

czytając ten post sam się zdziwiłem,że mój dom budowałem kilka lat temu ?,a przecież to było zaledwie dwa lata temu.Dla przypomnienia podaję,że budowę zaczynałem 11.04.2008r.a na stałe zamieszkałem w dniu 13.12.2008r.Jeśli chodzi o pytanie we wcześniejszym poście o różnicę w okapie otwartym i zamkniętym,to ona jest bardzo wyraźna.Można to opisać tak : przy okapie zamkniętym belki stropowe wychodzą poza ścianę na długość 1m i tam są łączone krokwie z tymi belkami.Przy okapie otwartym belki stropowe kończą się na murłacie a krokwie pod odpowiednim kątem schodzą poniżej stropu.Przy okapie zamkniętym podbitka jest robiona poziomo ,a przy stropie otwartym ukośnie do krokwi.Ma to zasadniczy wpływ na naświetlenie budynku.

Pozdrawiam

Witam!

Postihal - serdeczne podziękowania za nadesłane rzuty.

Onazis1974- bardzo podoba nam się kuchnia w Waszym wydaniu (również myślimy o jej powiększeniu kosztem spiżarni) stąd moja prośba o wstawienie kilku fotek, na których uwidoczniona jest również ta mini spiżarka:) Wydaje nam się, że dzięki temu zabiegowi dom jest bardziej przestronny a kuchnia bardziej funkcjonalna. Podaje e-mail: [email protected] Z góry dzięki!

Witam! Jeszcze nie wszystko wykonczone w salonie ale wrzuce kilka fotek. Pozdrowionka!

201008231250.jpg

201009021332.jpg

201009021333.jpg

201009021330.jpg

Witam

Jestem tu nowa i "nie nowa". Nowa, poniewaz piszę po raz pierwszy i "nie nowa" ponieważ sledzę wątek już dłuuuugo i przeczytałam wszystko od początku. Gratuluję wszystkim wspaniałych przemyślanych, zwłaszcza założycielowi wątku. Planujemy z mężem dołączyć do grona "przemyślanych". Na razie jesteśmy w tych sprawach zieleni jak trawa na wiosnę, dlatego uważnie śledzimy Wasze postepy. Po kilku przejściach udało nam sie w końcu kupic działkę i przyszedł czas na projekt. W związku z tym mam ( może dla Was, weteranów , głupie) pytanie. Czy jesli planujemy wprowadzic do projektu niewielkie zmiany ( okna, jedna sciana działowa) musimy isc z tym do biura projektowego? W projekcie jest zaznaczone, za zmiany sa dopuszczalne ale jak sie to robi?

z góry dziekuję za wyrozumiałość dla raczkujacych w tym temacie.

Witam

Jestem tu nowa i "nie nowa". Nowa, poniewaz piszę po raz pierwszy i "nie nowa" ponieważ sledzę wątek już dłuuuugo i przeczytałam wszystko od początku. Gratuluję wszystkim wspaniałych przemyślanych, zwłaszcza założycielowi wątku. Planujemy z mężem dołączyć do grona "przemyślanych". Na razie jesteśmy w tych sprawach zieleni jak trawa na wiosnę, dlatego uważnie śledzimy Wasze postepy. Po kilku przejściach udało nam sie w końcu kupic działkę i przyszedł czas na projekt. W związku z tym mam ( może dla Was, weteranów , głupie) pytanie. Czy jesli planujemy wprowadzic do projektu niewielkie zmiany ( okna, jedna sciana działowa) musimy isc z tym do biura projektowego? W projekcie jest zaznaczone, za zmiany sa dopuszczalne ale jak sie to robi?

z góry dziekuję za wyrozumiałość dla raczkujacych w tym temacie.

Hejka! Kiedy wprowadzalismy zmiany w projekcie to musiało to przejsc przez kierownika budowy prowadzacego nasza budowe ale mowa o zminach w scianach nosnych lub dachu, bo sciany dzialowe mozna przestawiac bez jego zgody. Nam w projekcie kierownik wprowadzil zmiane kata nachylenia dachu i po zabiegu. Pozdrowionka!

201009041374.jpg

201009041384.jpg

201009041392.jpg