marlena83 15.09.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 (edytowane) Onazis 1974 Witam!właśnie zaczynamy budowę M42c Przemyślany, mam pytanie czy zmieniał Pan coś w stolarce okiennej?W projekcie okna sa duze i nie wiem czy ich nie zrobic mniejszych, ale boję się ze dom straci swój urok.Podnosił Pan moze dach, czy zostawił Pan więńcu tak jak jest w projekcie?pozdrawiam i z góry dziękuje Edytowane 15 Września 2010 przez marlena83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 16.09.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 kto teraz z was jest w trakcie budowy? jak radzicie sobie z pogodą, u mnie prawie ciągle pada i robota stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena83 16.09.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 kto teraz z was jest w trakcie budowy? jak radzicie sobie z pogodą, u mnie prawie ciągle pada i robota stoi Witam!U nas wylali fundamenty i w poniedziałek zaczynają budowę, ale też obawiamy się pogody bo przez ten deszcz juz tak jesteśmy opóźnieni. Ekipe na dach mamy umówioną na połowe października, ale jak będzie beznadziejna pogoda to nie wiem czy murarze się wyrobią do połowy października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 16.09.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Witam!U nas wylali fundamenty i w poniedziałek zaczynają budowę, ale też obawiamy się pogody bo przez ten deszcz juz tak jesteśmy opóźnieni. Ekipe na dach mamy umówioną na połowe października, ale jak będzie beznadziejna pogoda to nie wiem czy murarze się wyrobią do połowy października. ja też mam wylane fundamenty, nawet wymurowane, ale nie można zasypać piaskiem i zalać chudziakiem bo leje, ale mam nadzieję że się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 17.09.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Onazis 1974 Witam!właśnie zaczynamy budowę M42c Przemyślany, mam pytanie czy zmieniał Pan coś w stolarce okiennej?W projekcie okna sa duze i nie wiem czy ich nie zrobic mniejszych, ale boję się ze dom straci swój urok.Podnosił Pan moze dach, czy zostawił Pan więńcu tak jak jest w projekcie?pozdrawiam i z góry dziękuje Witam! Jeden woli matke a drugi córke my w stolarce okiennej niczego nie zminialismy, drzwi wejciowe otwieramy do wewnatrz ( w projekcie bylo na zewnatrz). Wienca majster nie zmieniał, nie wzmacniaj przed podniesieniem dachu do 30 stopni, jedynie grubosc belek powiekszył. Teraz domek wg nas wyglada zgrabnie a przed zmianami, to taki z oklapnieta czapka. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 17.09.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 (edytowane) onazis1974 Czy możesz napisać z jakiego materiału masz zrobiony podjazd? Bardzo fajnie się prezentuje... Witam! Podjazd pod garaz i krotki chodnik od furtki do domu polozone sa z kostki 21/17 cm firmy Libet, oblozone kraweznikami tez tej firmy. Taras chodnik wokół domu oblozone sa z cztero rozmiarowch plyt Libet. Pozdrawiam! Edytowane 17 Września 2010 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olka_d3 17.09.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam wszystkich,czy ktś może mi oszacować koszta ocieplenia tego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 19.09.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witam Wszystkich. U mnie już fundament wymurowany. Teraz smarowanie Dysperbitem 2 razy, styropian 10 cm, siatka + klej i znowu Dysperbit. Ława zalana została o szerokości 60 cm na 10-ciu centymetrach chudego betonu. Betonu B20 weszło 20 m sześciennych. W poniedziałek zasypywanie piaskiem i zagęszczenie. Nastepnie rozprowadzenie kanalizacji.... Chudziak i dalsza budowa w przyszłym roku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mama_psotnika 20.09.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam wszystkich miłośników projektu Przemyślany. Rozważamy z mężem budowę domu wg tego projektu, przed podjęciem ostatecznej decyzji bardzo byśmy chcieli zobaczyć ten dom na żywo. Czy ktoś z forumowiczów mógłby nas zaprosić do obejrzenia swojego domu? Obecnie mieszkamy w województwie śląskim, budować będziemy w małopolskim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_10 21.09.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Witam Onazis1974 Jestem na etapie zakupu projektu M42C i chcę wprowadzić kilka zmian. Bardzo interesuje mnie zmiana kąta nachylenia dachu do 30st. Jestem ciekaw czy podnosiłeś ściankę kolankową czy nie. Jesli tak to o ile ? Dodatkowo tak jak Ty chcę zlikwidować słup przed wejściem do domu.Jesli możesz to proszę wyślij mi namiar telefoniczny do Ciebie na mój mail:[email protected]Chętnie porozmawiałbym na temat tego projektu. DziękiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Kasia 21.09.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Witam. Ja też będę budowała w woj. śląskim ale dopiero w przyszłym roku. Na razie załatwiamy papiery a wiadomo, że urzędnicy mają czas;( Pisałam wcześnie posty z zapytaniem kto buduje na śląsku, ale niestety bez echa. Bardzo chciałabym zobaczyć domek na żywo. Dach muszę mieć 30 stopni. Może się ktoś do nas odezwie ze śląska? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 26.09.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam. Ja też będę budowała w woj. śląskim ale dopiero w przyszłym roku. Na razie załatwiamy papiery a wiadomo, że urzędnicy mają czas;( Pisałam wcześnie posty z zapytaniem kto buduje na śląsku, ale niestety bez echa. Bardzo chciałabym zobaczyć domek na żywo. Dach muszę mieć 30 stopni. Może się ktoś do nas odezwie ze śląska? Pozdrawiam Urzedasów mozna postraszyc skargą u starosty za lenistwo, my tak zrobilismy i pozwolenie na budowe w tydzien a nie 30 dni. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 26.09.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam Onazis1974 Jestem na etapie zakupu projektu M42C i chcę wprowadzić kilka zmian. Bardzo interesuje mnie zmiana kąta nachylenia dachu do 30st. Jestem ciekaw czy podnosiłeś ściankę kolankową czy nie. Jesli tak to o ile ? Dodatkowo tak jak Ty chcę zlikwidować słup przed wejściem do domu. Jesli możesz to proszę wyślij mi namiar telefoniczny do Ciebie na mój mail: [email protected] Chętnie porozmawiałbym na temat tego projektu. Dzięki Pozdrawiam Witam! Kąt nachylenia dachu zmienilismy dla poprawienia wizerunku domu i pod dachówke cementową Euronit Eske z polyskiem. O sciance kolankowej nie wiem, poniewaz zlecilismy postawienie domu zaufanej firmie i pilowal budowy kierownik budowy z naszej rodzinki. Podpytam o sciance kolankowej. Slup przed wejsciem zlikwidowalismy zastosujac grubsze belki poziome w wiezbie dachowej. Mamy chorego noworodka, wiec pozniej odezwe sie. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena83 27.09.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Onazis 1974 Czy może mi wysłać fotke tej strony domu co są okna do łazienki i garażu. Zdrówka życzymy dla dzidziusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosy 27.09.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 oddam ok. 40 workow gruzu, za darmo, odbior warszawa-bemowo, kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 28.09.2010 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam wszystkich ponownie. Mam pytanie, czy do izolowania fundamentu używaliście folii ogrodowej czy smarowaliście fundament dyspebitem? Ja tylko smarowałem na zewnatrz 3 razy i wewnątrz 2 razy i mam nadzieję że to wystarczy... Nie chcialbym mieć kiedys problemów z wilgocią Teraz przed murowaniem muru położe chyba podwójna warstwę izolacji poziomej żeby spać spokojnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 28.09.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Onazis 1974 Czy może mi wysłać fotke tej strony domu co są okna do łazienki i garażu. Zdrówka życzymy dla dzidziusia Witam!Serdeczne dzieki. Kiedy pogoda poprawi sie i maly z duzym dzidziusiem wychoruja sie to zrobie aktualne zdjecia z boku garazu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.09.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam!Pytanko:czy mając 140 tys jestem w stanie wybudować PRZEMYŚLANEGO M42 stan surowy zamknięty,powiedzmy w niezbyt drogiej cześci Polski,woj.świętokrzyskie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 29.09.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam!Pytanko:czy mając 140 tys jestem w stanie wybudować PRZEMYŚLANEGO M42 stan surowy zamknięty,powiedzmy w niezbyt drogiej cześci Polski,woj.świętokrzyskie)? Witam! Jesli Wprowadzisz w budowe oszczednosci na materialach i robociznach to Zmiescisz sie w tych kosztach, tzn wykopy zrobi grzebek za poł litra wodki, zbrojenie do fundamentów i wylanie betonu gruchą tez tani grzebek, sciany z najtanszych materiałów, okna plastikowe, strop lekki, wiezba dachowa z ciesla dorobkiewiczem po godzinach, blachodachowke zamiast dachówki, kanaliza, elektryka z pogodzinnym fachowcem. Do polozenia bruku wokol domu wynajelismy "fachowca", który wzial 40zł od metra(120mkw wyszło) i jego podsypka.Zwykle biorą od 50zl do 80zł w naszej okolicy. Gosc ten robil po godzinach i wykorzystywal sprzet swojego szefa, tanio zrobił, dobrze ale pracowal 4 godziny po 16tej. Jesli Złapiesz takich grzebków to duzo Zaoszczedzisz. Najlepiej Przekalkuluj na podstawie kosztorysu, chetnie wysle. Jednak jak wiadomo z oszczednosciami jest roznie, zaoszczedzimy na tanich materialach a zimą trzeba mocno grzac. My postawilismy domek z pustaka ceramicznego Porotherm 44 z ociepleniem 18 cm styropian i dzisiaj na zewnatrz jest 10 stopni ciepla a w domku 24 stopnie. a grzalismy lekko przez cala noc, o 7 rano wylaczylem piec. Ogrzewamy ekogroszkiem . Pozdrowionka i powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.09.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) Witam! Jesli Wprowadzisz w budowe oszczednosci na materialach i robociznach to Zmiescisz sie w tych kosztach, tzn wykopy zrobi grzebek za poł litra wodki, zbrojenie do fundamentów i wylanie betonu gruchą tez tani grzebek, sciany z najtanszych materiałów, okna plastikowe, strop lekki, wiezba dachowa z ciesla dorobkiewiczem po godzinach, blachodachowke zamiast dachówki, kanaliza, elektryka z pogodzinnym fachowcem. Do polozenia bruku wokol domu wynajelismy "fachowca", który wzial 40zł od metra(120mkw wyszło) i jego podsypka.Zwykle biorą od 50zl do 80zł w naszej okolicy. Gosc ten robil po godzinach i wykorzystywal sprzet swojego szefa, tanio zrobił, dobrze ale pracowal 4 godziny po 16tej. Jesli Złapiesz takich grzebków to duzo Zaoszczedzisz. Najlepiej Przekalkuluj na podstawie kosztorysu, chetnie wysle. Jednak jak wiadomo z oszczednosciami jest roznie, zaoszczedzimy na tanich materialach a zimą trzeba mocno grzac. My postawilismy domek z pustaka ceramicznego Porotherm 44 z ociepleniem 18 cm styropian i dzisiaj na zewnatrz jest 10 stopni ciepla a w domku 24 stopnie. a grzalismy lekko przez cala noc, o 7 rano wylaczylem piec. Ogrzewamy ekogroszkiem . Pozdrowionka i powodzonka! To wielce zachęcające co piszesz:)Najbardziej,obawiam się tego dachu ...spory...A takich "grzebków" by się znalazło Jeżeli nie sprawi to problemu poprosze o kosztorys :) :)[email protected] Edytowane 29 Września 2010 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts