IZA30 29.09.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 I jeszcze jedno:może gdzieś w woj.świętokrzyskiem lub w okolicach wybudował ktoś Przemyślanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 29.09.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam!Pytanko:czy mając 140 tys jestem w stanie wybudować PRZEMYŚLANEGO M42 stan surowy zamknięty,powiedzmy w niezbyt drogiej cześci Polski,woj.świętokrzyskie)? Za 140 tys. spokojnie wybudujesz stan surowy zamknięty (czyli ściany + dach + stolarka). Mnie M42 w wersji c do stanu surowego zamkniętego kosztował 155 tys., ale miałem dobrą (czytaj drogą) ekipę wykonawczą. Sama robocizna (mury + dach) kosztowała mnie 52 tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) Za 140 tys. spokojnie wybudujesz stan surowy zamknięty (czyli ściany + dach + stolarka). Mnie M42 w wersji c do stanu surowego zamkniętego kosztował 155 tys., ale miałem dobrą (czytaj drogą) ekipę wykonawczą. Sama robocizna (mury + dach) kosztowała mnie 52 tys. Pozdrawiam No coooraz bardziej jestem zadowolona:))))A można wiedzieć,gdzie budowałeś ? Bardzo chętnie obejrzałałabym Przemyslanego na żywca ) Edytowane 29 Września 2010 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemyślana żona 29.09.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam!Pytanko:czy mając 140 tys jestem w stanie wybudować PRZEMYŚLANEGO M42 stan surowy zamknięty,powiedzmy w niezbyt drogiej cześci Polski,woj.świętokrzyskie)? Witam, My budujemy domek w świętokrzyskiem. Niestety pogoda bardzo przeszkadza w budowie. Co do kosztów ...to mysle, ze za jakiieś 1,5 miesiąca zamkniemy domek,więc będzie wiadomo.Narazie to koszta przechodzą nasze oczekiwania,bo cały czas czegoś brakuje. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 30.09.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam!Serdeczne dzieki. Kiedy pogoda poprawi sie i maly z duzym dzidziusiem wychoruja sie to zrobie aktualne zdjecia z boku garazu. Pozdrawiam! .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.09.2010 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Za 140 tys. spokojnie wybudujesz stan surowy zamknięty (czyli ściany + dach + stolarka). Mnie M42 w wersji c do stanu surowego zamkniętego kosztował 155 tys., ale miałem dobrą (czytaj drogą) ekipę wykonawczą. Sama robocizna (mury + dach) kosztowała mnie 52 tys. Pozdrawiam Witam, jak widać z tych wypowiedzi koszty budowy tego samego budynku u każdego inwestora mogą się poważnie różnić.Dla przykładu podam,że ja za robociznę(fundamenty,mury i dach)zapłaciłem 24.300,00 zł - łącznie z dwoma tarasami. Cała sztuka polega na tym,ażeby właściwie negocjować ceny poszczególnych etapów prac budowlanych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 30.09.2010 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam,wstawiam zdjęcia z mojego ogrodu zrobione dzisiaj:http://images47.fotosik.pl/347/fcf16e5bad351bbfmed.jpg http://images35.fotosik.pl/183/11e8bf0778bc541dmed.jpg http://images39.fotosik.pl/343/33ead052f1dcd351med.jpg http://images45.fotosik.pl/348/0d3661b0995d7efemed.jpg http://images40.fotosik.pl/331/76840269e8e28570med.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 30.09.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam, wstawiam zdjęcia z mojego ogrodu zrobione dzisiaj: http://images47.fotosik.pl/347/fcf16e5bad351bbfmed.jpg http://images35.fotosik.pl/183/11e8bf0778bc541dmed.jpg http://images39.fotosik.pl/343/33ead052f1dcd351med.jpg http://images45.fotosik.pl/348/0d3661b0995d7efemed.jpg http://images40.fotosik.pl/331/76840269e8e28570med.jpg Pozdrawiam przepięknie,braaaawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusieczek 30.09.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam wszystkich.Piszę dzisiaj pierwszy raz,chociaż wątek śledzę od dawna.Jestem zauroczona tym domkiem w waszym wykonaniu i to mnie przekonało do budowy.Niestety jeszcze nie w tym roku,najpierw muszę sprzedać mieszkanie a nie nastąpi to chyba w tym roku.Zbieram jednak już teraz wszystkie wiadomości (jak to dobrze,że jesteście) i prosiłabym bardzo aby ktoś przesłał mi koszty i zdjęci z każdego pomieszczenia na e-mail [email protected] Mam nadzieję,że niedługo ja też będę mogła pochwalić się swoimi zdjęciami z budowy.pozdrawiam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena83 01.10.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dzięki Onazis 1974 za fotki.Mam nadzieję, że prognozy pogody jakie podają na październik nie sprawdzą się. U nas dzisiaj zasypaliśmy fundamenty piachem, jutro zagęszczenie, wyprowadzenie kanalizacji, chudziak no i dalsza budowa (oczywiście jak pogoda pozwoli). Ekipe na dach mamy na koniec października, może uda się to zrobić przed zimą brrrrrr, którą nadają w tym roku bardzo wcześnie:-(. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 01.10.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dzięki Onazis 1974 za fotki. Mam nadzieję, że prognozy pogody jakie podają na październik nie sprawdzą się. U nas dzisiaj zasypaliśmy fundamenty piachem, jutro zagęszczenie, wyprowadzenie kanalizacji, chudziak no i dalsza budowa (oczywiście jak pogoda pozwoli). Ekipe na dach mamy na koniec października, może uda się to zrobić przed zimą brrrrrr, którą nadają w tym roku bardzo wcześnie:-(. Pozdrawiam Ja też mam nadzieję że przestanie pdać a prognozy się nie sprawdzą. Mam juz zalany chudziak, ale nie bardzi schnie w takiej aurze. Poszło 14 m3 betonu, ciekawe ile jeszcze pójdzie na wieniec, czy tyle co na fundamenty czy chudziak? Może ktoś udzieli odpowiedzi z bardziej zaawansowanych w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 01.10.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam W końcu i na nas przyszła pora, aby coś z naszej budowy pokazać. Nie tyle aby się pochwalić, ale po to, aby zainteresowani budową wg tego projektu mieli nad czym myśleć wieczorkami, bo mam nadzieję, że nie tylko my godzinami "rozmawialiśmy" o tym co, gdzie ma być, a i tak w końcu zmienialiśmy zdanie tuż przed samym wykonaniem:) Na projekcie wszystko wygląda fajnie, ale przecież każdy dostosowuje swój egzemplarz do własnych potrzeb i upodobań. Przemyślanym42 bo taki budujemy jest dla nas wystarczającym domkiem, a zmiany jakie dokonaliśmy są zmianami kosmetycznymi - ale to za chwilkę. Godzinami patrzyliśmy na zdjęcia różnych wariantów przemyślanego, ale i tak najważniejsza była wizyta w domu Państwa Spychałów, za możliwość obejrzenia raz jeszcze szczerze dziękujemy (mamy nadzieję, że będzie rewizyta już u nas). Podczas rozmowy dowiedzieliśmy się co założyciel forum budując raz jeszcze zmieniłby w domu, dał nam namiary na fachowców i zmówił z naszą przyszłą ekipą budującą. Co do zmian jakie skopiowaliśmy z domu P.Spychałów to gotowe wiązary, duże okno w salonie no i nie zrezygnowaliśmy z okna balkonowego znajdującego się w sypialni, natomiast również zrezygnowaliśmy z kominka - uważamy, że jest bardzo niefortunnie usytuowany i przez to zabiera dużo miejsca w salonie. We wszystkich pokojach zmniejszyliśmy okna na 160 cm. W pokojach od ogrodu trochę poprzestawialiśmy okna aby od zewnątrz były względem siebie i ściany symetryczne. W łazience zrezygnowaliśmy z okna standardowego na rzecz wąskiego i wysokiego (45x210) ponadto zwiększyliśmy łazienkę o wnękę, jednocześnie zmniejszając pokój znajdujący się najbliżej łazienki. Tak samo jak P. Ewa i P. Edmund zrezygnowaliśmy z wejścia od korytarza, choć do ostatniej chwili się wahaliśmy. No i najważniejszą dla nas zmianą było poszerzenie kuchni o 60 cm i wiatrołapu (wnęka na szafę) kosztem spiżarni. Szkoda, ale nie można mieć wszystkiego (tego zazdroszczę założycielowi forum), choć żonie zafunduję szafę (wnęka - 100xwysokość domu) identyczną jak onazis,dodatkowo w kuchni będzie wnęka na lodówkę sidebyside ale to już moje widzimisie W razie pytań chętnie odpowiem jeśli będę umiał życzę wszystkim budującym, jak i wybudowanej słonecznej jesieni PS. Mam nadzieję, że fotki się załadują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 01.10.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 i następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 01.10.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 i jeszcze kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 02.10.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Witam! Nasz domek rozpoczeli budowac w pazdzierniku 2009r i skonczyli w maju tego roku, nie przeszkodzily im mrozy, poniewaz wode do murowania podgrzewali i dosypywali soli, teraz mamy jak przy tezniach ciechocinkowych. Zal nam bylo murarzy, poniewaz zima stawiali mury a wiosna kiedy juz bylo cieplo to wykanczali wnetrze. Zawiezlismy im kilka razy w te silne mrozy kosz kielbasy na grilla i troche wodki, slinka im ciekla na sam widok. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 02.10.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Witam, ja na ten rok zakończyłem budowę. Fundament ocieplony styropianem 10 cm, wewnątrz piasek zagęszczony no i oczywiście hudraulika rozprowadzona. Fundament podniosłem o jedną warstwę bloczka żeby wyszedł troche wyżej niż droga i szczerze mówiąć myślałem że wyjdzie wyżej, ale jest dosć wysoko obsypany piaskiem, wieć może mi sie wydaje. Na zimę przykryłem go folią żeby snieg na nim nie leżał a wiosna chudziak i dalsza budowa Nie ma się czym chwalić, ale załączam zdjęcia może ktoś bedzie miał ochotę zerknąć. Pozdrawiam Serdecznie wszystkich budujących i wszystkich sympatyków Przemyslanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena83 02.10.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 (edytowane) Witam!fundamenty zasypane, udało się pogoda była piękna.Poszło nam 380 ton piachu. My do końca roku mamy w planach postawić dom, przykryc dach oraz wstawic okna i dzwi.A wprowadzkę planujemy na Święta Bożego Narodzenia 2011 Pozdrawiam Edytowane 4 Października 2010 przez marlena83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusieczek 03.10.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam.Mariuszowi dziękuję za zdjęcia i kosztorys,domek piękny,a może ktoś postawił domek w zachodnopomorskim super byłby zobaczyć go na żywo.Wasze zdjęcia mogę oglądać codziennie i przy tym nie mągę się doczekać kiedy ja zacznę.Wszystko wymaga cierpliwości.Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 03.10.2010 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam wszystkich budujących swojego"przemyślanego" i widzę czytając te posty,że każdy etap budowy przynosi Wam dużo radości i satysfakcji.Tak było również w naszm przypadku.Życzę Wam dużo cierpliwości w zmaganiu się z budową,a przecież nie jest to łatwe zadanie.Jestem pewien,że zostanie to nagrodzone po zamieszkaniu we własnym wymarzonym domku i przeżywaniu tylu radości jak my.Mam dużo satysfakcji z tego,że wątek o "przemyślanym" ,który założonyłem, ciągle żyje i służy tak wielu osobom do nawiązywania kontaków i wymiany poglądów.Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba176 04.10.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam i pozdrawiam forumowiczów Jestem już po pracach związanych z betonem, na wieniec i podciągi poszło mi 9m3 betonu .Ja buduję M-42a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts