staw26 04.10.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam, mam pytanie do osób które wybudowały już domek. Czym ocieplaliście ścianę pomiędzy garażem, a łazienką i jakiej grubości stosowaliście ocieplenie. Pozdrawiam i dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georges 04.10.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam i pozdrawiam wszystkich budujacych Przemyslamego.Ja buduje Przemyslanego 42c wersje lustrzana.Duzo sie tutaj naczytalem i duzo myslalem co i jak.Irytuje mnie kilka spraw odnosnie projektu.Miedzy innymi nie bardzo sobie wyobrazam kata nachylenia dachu 20 stopni.Co bedzie zima kiedy spadnie obfity snieg?Ja planuje podniesc kat nachylenia do 30 stopni.Obawiam sie tez ze to moze wplynac na wyglad bryly budynku.Druga rzecz to taka, ze nie ma w tym domu pralni.Gdzie prac i prasowac? zeby sie nie bujac z deska po pokojach. Nastepna rzecza to brak oddzielnej toalety .Korzystanie z toalety w lazience z prysznicem dla gosci i wyjsciem na salon nie jest szczesliwym rozwiazaniem.Poprosilem kolegow archtektow ( bo mam taka mozliwosc),kazdego z osobna, o ich pomysly , przeprojektowanie i modyfikacje.Zobaczymy co z tego bedzie .Spizarnia jest super sprawa ale ja chialbym wiekszy i przeswietlony hol z jakas szafa na ubrania i buty dla gosci zwlaszcza.Bardzo bylbym wdzieczny dla Postihal o jakis kosztorys.Chcialbym tez nawiazac kontakt z osobami budyjacymi ten dom z woj.podaskiego.Pozdrawiam forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 04.10.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam, mam pytanie do osób które wybudowały już domek. Czym ocieplaliście ścianę pomiędzy garażem, a łazienką i jakiej grubości stosowaliście ocieplenie. Pozdrawiam i dziękuję za info. Witam! W M42C nie ocieplalismy sciany pomiedzy garazem a lazienka, poniewaz od strony garazu wisi grzejnik a garaz jest jakby wiatrolapem i wg nas nie bylo sensu ocieplac ta sciane. Po wjechaniu autkiem do garazu cieplo od silnika duzo ogrzewa tez garaz. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 04.10.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 04.10.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Gratuluję wszystkim,którym udało się zacząć w tym roku!!! A my czekamy i czekamy na papiery..... Onazis! Pięknieje Wasz domek, oj, pięknieje!!! Córcia zdrowa??? A ja mam prośbę o jakieś zdjęcia z pokoiku kanarkowego! Może na maila??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 04.10.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Szukam EDYTĘ!!!! Pewnie jesteś zajęta budową, ale jak znajdziesz moment to prosiłabym o zdjecie , na którym widać to dodatkowe okno w kuchni. Najlepiej takie wykonane z korytarza i z salonu. Mi udało się przeforsować i też będę takie miała, a przy nim postawię stół!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena83 04.10.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 ............ Dom wygląda pięknie. Już nie moge się doczekac mojego A jaki kolor dachu macie?Brąz czy grafit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.10.2010 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam, mam pytanie do osób które wybudowały już domek. Czym ocieplaliście ścianę pomiędzy garażem, a łazienką i jakiej grubości stosowaliście ocieplenie. Pozdrawiam i dziękuję za info. Witam staw26, moja ściana pomiędzy garażem a łazienką/M42/ jest ocieplona styropianem grubości 5 cm na scianie od garażu,dodatkowo w garażu mam grzejnik pod oknem,ktory może być używany w razie wyjątkowych mrozów,co w dzisiejszych czasach jest możliwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.10.2010 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam georges,ja mam kąt nachylenia dachu 20 stopni,a dach pokryty jest blachodachówką i w tym roku były bardzo obfite opady śniegu i na moim dachu śnieg nigdy nie zalegał.Nie mam pojęcia jak to jest z dachówka?Jesli chodzi o koszty na mojej budowie,to ja budowałem wersję podstawową M42 a ty M42c,więc trudno tutaj o porównanie,ale jeśli jesteś zainteresowany to podaj swój adres e-mail to wyślę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 05.10.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Dom wygląda pięknie. Już nie moge się doczekac mojego A jaki kolor dachu macie?Brąz czy grafit? Witam! Serdeczne dzieki! Kolor dachu jest grafitowy a elewacja delikatny popiel na naszym domku a w oddali widac drugiego Przemyslanego z dachowka brazową i elewacja ekri. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 05.10.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Gratuluję wszystkim,którym udało się zacząć w tym roku!!! A my czekamy i czekamy na papiery..... Onazis! Pięknieje Wasz domek, oj, pięknieje!!! Córcia zdrowa??? A ja mam prośbę o jakieś zdjęcia z pokoiku kanarkowego! Może na maila??? Serdeczne dzieki! Helenka nabiera sił i my tez po nieprzespanych nocach. Pokoik kanarkowy ciagle pusty, poniewaz czekamy juz pol roku za mebelkami, dwie firmy internetowe nawaliły i probujemy z trzecia. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Kasia 05.10.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam sympatyków Przemyślanego! Jak wcześniej pisałam baaaaaardzo chcę taki domek!!! Ale gdy pokazałam go rodzinie i znajomym to wszyscy odradzają ze względu na dach- że kopertowy i drogi! Może ktoś z budujących powie mi jaki jest koszt dachu, bo sama już nie wiem co robić? Ponawiam również pytanie czy ktoś buduje Przemyślanego koło Bielska-Białej, bo jeśli byłoby to możliwe to chciałabym zobaczyć domek Śledzę Wasze wpisy od dłuższego czasu, ale nasze sprawy papierowe i urzędowe bardzo się odwlekają i nie wiem kiedy się skończą POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staw26 05.10.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam sympatyków Przemyślanego! Jak wcześniej pisałam baaaaaardzo chcę taki domek!!! Ale gdy pokazałam go rodzinie i znajomym to wszyscy odradzają ze względu na dach- że kopertowy i drogi! Może ktoś z budujących powie mi jaki jest koszt dachu, bo sama już nie wiem co robić? Ponawiam również pytanie czy ktoś buduje Przemyślanego koło Bielska-Białej, bo jeśli byłoby to możliwe to chciałabym zobaczyć domek Śledzę Wasze wpisy od dłuższego czasu, ale nasze sprawy papierowe i urzędowe bardzo się odwlekają i nie wiem kiedy się skończą POZDROWIONKA Witam, mnie mój dach kosztował 49 tys wliczjąc w tą cenę więżbę wraz ze stropem drewnianym, dachówkę brązową robena, rynny metalowe brązowe oraz robociznę. nie wiem czy to dużo czy mało, bo nie mam porównania jak innych budujących Przemyślanego M42 kosztowała budowa dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georges 05.10.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam, mnie mój dach kosztował 49 tys wliczjąc w tą cenę więżbę wraz ze stropem drewnianym, dachówkę brązową robena, rynny metalowe brązowe oraz robociznę. nie wiem czy to dużo czy mało, bo nie mam porównania jak innych budujących Przemyślanego M42 kosztowała budowa dachu. Pozdrawiam Wtaj staw26 ! Mozesz mi powiedziec z jakich materialow murowalem sciany zewnetrzne .Ja tez mysle o stropie drewnianym Powiedz jak u Ciebie on wyglada? Przeraza mnie deskowanie w stropie zelbetowym.Natomiast w drewnianym potrzeebny jest solidny wieniec.Moze mi cos podpowiesz?Ciagle nie mam przekonania do kata nachylenia dachu Czy zima snieg nie bedzie zalegal ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georges 05.10.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam georges, ja mam kąt nachylenia dachu 20 stopni,a dach pokryty jest blachodachówką i w tym roku były bardzo obfite opady śniegu i na moim dachu śnieg nigdy nie zalegał.Nie mam pojęcia jak to jest z dachówka?Jesli chodzi o koszty na mojej budowie,to ja budowałem wersję podstawową M42 a ty M42c,więc trudno tutaj o porównanie,ale jeśli jesteś zainteresowany to podaj swój adres e-mail to wyślę. Pozdrawiam Dzieki Postihale ! Jasne ze jestem zainteresowany . bo zawsze to jakas wizja kosztow Oto moj adres georgesplus32 @interia.pl Dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georges 05.10.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam W końcu i na nas przyszła pora, aby coś z naszej budowy pokazać. Nie tyle aby się pochwalić, ale po to, aby zainteresowani budową wg tego projektu mieli nad czym myśleć wieczorkami, bo mam nadzieję, że nie tylko my godzinami "rozmawialiśmy" o tym co, gdzie ma być, a i tak w końcu zmienialiśmy zdanie tuż przed samym wykonaniem:) Na projekcie wszystko wygląda fajnie, ale przecież każdy dostosowuje swój egzemplarz do własnych potrzeb i upodobań. Przemyślanym42 bo taki budujemy jest dla nas wystarczającym domkiem, a zmiany jakie dokonaliśmy są zmianami kosmetycznymi - ale to za chwilkę. Godzinami patrzyliśmy na zdjęcia różnych wariantów przemyślanego, ale i tak najważniejsza była wizyta w domu Państwa Spychałów, za możliwość obejrzenia raz jeszcze szczerze dziękujemy (mamy nadzieję, że będzie rewizyta już u nas). Podczas rozmowy dowiedzieliśmy się co założyciel forum budując raz jeszcze zmieniłby w domu, dał nam namiary na fachowców i zmówił z naszą przyszłą ekipą budującą. Co do zmian jakie skopiowaliśmy z domu P.Spychałów to gotowe wiązary, duże okno w salonie no i nie zrezygnowaliśmy z okna balkonowego znajdującego się w sypialni, natomiast również zrezygnowaliśmy z kominka - uważamy, że jest bardzo niefortunnie usytuowany i przez to zabiera dużo miejsca w salonie. We wszystkich pokojach zmniejszyliśmy okna na 160 cm. W pokojach od ogrodu trochę poprzestawialiśmy okna aby od zewnątrz były względem siebie i ściany symetryczne. W łazience zrezygnowaliśmy z okna standardowego na rzecz wąskiego i wysokiego (45x210) ponadto zwiększyliśmy łazienkę o wnękę, jednocześnie zmniejszając pokój znajdujący się najbliżej łazienki. Tak samo jak P. Ewa i P. Edmund zrezygnowaliśmy z wejścia od korytarza, choć do ostatniej chwili się wahaliśmy. No i najważniejszą dla nas zmianą było poszerzenie kuchni o 60 cm i wiatrołapu (wnęka na szafę) kosztem spiżarni. Szkoda, ale nie można mieć wszystkiego (tego zazdroszczę założycielowi forum), choć żonie zafunduję szafę (wnęka - 100xwysokość domu) identyczną jak onazis,dodatkowo w kuchni będzie wnęka na lodówkę sidebyside ale to już moje widzimisie W razie pytań chętnie odpowiem jeśli będę umiał życzę wszystkim budującym, jak i wybudowanej słonecznej jesieni PS. Mam nadzieję, że fotki się załadują. Witam serdecznie I Mam prosbe mozesz mi podeslac jak to wyglada plan po modyfikacji na m-eila [email protected] Bylbym wdzieczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 05.10.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam serdecznie I Mam prosbe mozesz mi podeslac jak to wyglada plan po modyfikacji na m-eila [email protected] Bylbym wdzieczny Pozdrawiam poszło na adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 05.10.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Mam pytanie do osób, które wybudowały już swój domek, macie może u siebie instalacje odgromową? Ile was to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 05.10.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Dzieki Postihale ! Jasne ze jestem zainteresowany . bo zawsze to jakas wizja kosztow Oto moj adres georgesplus32 @interia.pl Dziekuje i Pozdrawiam Poszło n podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staw26 05.10.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Wtaj staw26 ! Mozesz mi powiedziec z jakich materialow murowalem sciany zewnetrzne .Ja tez mysle o stropie drewnianym Powiedz jak u Ciebie on wyglada? Przeraza mnie deskowanie w stropie zelbetowym.Natomiast w drewnianym potrzeebny jest solidny wieniec.Moze mi cos podpowiesz?Ciagle nie mam przekonania do kata nachylenia dachu Czy zima snieg nie bedzie zalegal ?Pozdrawiam Ja budowałem cały dom z Ytonga 24 cm odmiana 500 na kleju, działówki z 11,5 cm, kąt dachu mam zmieniony do 30 stopni ze względu na warunki zabudowy,a strop mam drewniany i sufity podwieszane z podwójnie kładzionej płyty gk wieńce wg projektu 24cm/24cm i a wszystkie podciągi podwójnie zbrojone. Korzystając z posta. Jakiej grubości dawaliście ocieplenie i z czego?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts