Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.Dzięki bardzo za kosztorys, nastawił mnie bardzo pozytywnie a że pracuje w hurtowni budowlanej mogę trochę to wykorzystać;)Byłabym wdzięczna za zdjęcia,łazienka jest bardzo ważna w moim domu,wiele projektów odrzuciłam ze względu na łazienkę,przemyślany wydaje się być idealny,oczywiście po małych zmianach.Dzięki jeszcze raz.Pozdrawiam

dom_1282_3_20909_5&#4.jpg

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Onazis1974. Bardzo podoba mi się Twój domek, przede wszystkim kolor dachówki okien i elewacji. Wszystko prezentuje się pięknie i domek wygląda na prawdę świetnie. Ja chciałem w swoim Przemyślanym dach czerwony, ale od kiedy zobaczyłęm Twój mam mętlik w głowie....:) Mam pytanie, czym obłożyłeś fundament na zewnątrz ( elewacja )? Czy jest to płytka klinkierowa czy coś innego. Przyglądałem się dokładnie ale na zdjęciach nie mogę się dopatrzeć. Gratuluję pięknego domu i Pozdraiwam

Witam! Serdeczne dzieki za opinie. My tez jestesmy zachwyceni domkiem. Oblozylismy fundament tynkiem akrylowym ziarnistym grafitowo bialo czarnym, poniewaz plytki najczesciej odchodzą na elewacji. Pozdrowionka!

Witam szerokie grono wielbicieli "przemyślanego".

Jesteśmy z mężem dopiero na etapie zakupu działki pod nasz wymarzony domek, i trochę czasu upłynie zanim ruszymy z budową, niemniej jednak czas ten planujemy wykorzystać na dopracowanie projektu i szczegółowe zaplanowanie realizacji. Myślimy o budowie z prefabrykatów keramzytowych , czy ktoś się na takie rozwiązanie zdecydował? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Prosiłabym również o przesłanie kosztorysów niezbędnych do ubiegania się o kredyt.

Z góry bardzo dziękuję :)

PS mój email: [email protected]

My właśnie odebraliśmy pozwolenie na budowę na naszego PRZEMYŚLANEGO .Jeżeli warunki pogodowe pozwolą to być może uda nam się w tym roku jeszcze rozpocząć budowę.A jeżeli można wiedzieć to co p,Edmund by zmienił budując swój dom jeszcze raz,, bo być może to dobry pomysł i w naszym przypadku jeszcze można coś zmienić , a wiadomo dopiero jak się mieszka to widzimy co można było zrobić inaczej

My właśnie odebraliśmy pozwolenie na budowę na naszego PRZEMYŚLANEGO .Jeżeli warunki pogodowe pozwolą to być może uda nam się w tym roku jeszcze rozpocząć budowę.A jeżeli można wiedzieć to co p,Edmund by zmienił budując swój dom jeszcze raz,, bo być może to dobry pomysł i w naszym przypadku jeszcze można coś zmienić , a wiadomo dopiero jak się mieszka to widzimy co można było zrobić inaczej

Witam chudy74,

no to papierologia ma wreszcie swój finał i budowę czas zacząć !

Uważam,że dokonaliście właściwego wyboru decydując się na budowę "przemyślanego".Jest to wspaniały domek w którym się bardzo dobrze mieszka.

Zmiany,które wprowadziliśmy do projektu /pisałem o tym na forum/ bardzo nam odpowiadają.Jedno duże okno w salonie to coś wspaniałego,a do tego od strony południowej.

Oczekiwania każdego inwestora są inne i dlatego ewentualne zmiany należy wprowadzać do swoich potrzeb,więc warto zobaczyć taki budynek w realu i wtedy wprowadzać zmiany.

Drobna uwaga,przy ocieplaniu ścian styropianem grubości 15 cm należy ocieplić fundament styropianem grubości 10 cm, my mamy 5 cm.Jest duży uskok pomiędzy ścianą a fundamentem.

Pozdrawiam i życzę sprawnej budowy.

Edytowane przez Postihal

Witam chica85 i marlena83 w gronie miłośników "przemyślanego".Jak widać po wpisach inwestorów M42 w różnych wersjach są budowane już prawie w całym kraju.

Chica85 warto zobaczyć już wybudowany i najlepiej zamieszkany budynek,szkoda,że do mnie jest tak daleko.

Marlena83,wiem z własnego doświadczenia jak bardzo cieszą postępy prac na budowie.Inwestor stale oczekuje więcej i szybciej.

Pozdrawiam.

Witam chica85 i marlena83 w gronie miłośników "przemyślanego".Jak widać po wpisach inwestorów M42 w różnych wersjach są budowane już prawie w całym kraju.

Chica85 warto zobaczyć już wybudowany i najlepiej zamieszkany budynek,szkoda,że do mnie jest tak daleko.

Marlena83,wiem z własnego doświadczenia jak bardzo cieszą postępy prac na budowie.Inwestor stale oczekuje więcej i szybciej.

Pozdrawiam.

Postihal strasznie podoba mi sie Twoja kuchnia, a ten pomysł z dzwiami do spiżarni w tym samym kolorze co meble to strzał w 10.Napewno tak samo zrobie :-).

Codziennie sie zagląda i podziwia jak domek rośnie, a do końca tygodnia domek ma być juz ze stropem zrobiony :-). Pozdrawiam

Witam!

Pisze pierwszy raz, ale czytam już od początku :) W tamtym tyg. zalaliśmy fundamenty Przemyślanego. Bardzo chciałabym zobaczyć mieszkanie już stojące. czy ktoś buduje może w okolicach byłego radomskiego??

Ja buduje w Radomiu M42C,wiec jesli interesuje Cie ta wersja to zapraszam.kontakt [email protected]

super, widzę że masz już ścianki dzialowe, u mnie będą się budowac od jutra, oby tylko pogoda dopisała, budujesz z Solbetu czy H + H?

Witam!My budujemy z Solbetu. U nas niestety pogoda już dzisiaj niesprzyjająca, pada.Nie mogę pojechać i zobaczyć czy robią bo mam dzieciaczka chorego.Ale na jutro jest strop zamówiony więc napewno kończą.pozdrawiam