onazis1974 23.10.2010 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 hmmmm kontaktom miedzyludzkim Ja do sypialni zabieram Zoneczke a nie telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 23.10.2010 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 onazis1974 ładnie sie prezentuje Twój Przemyslany M42c. Lubię jasne kolory elewacji,które najbardziej pasują do "przemyślanego",takie mam wrażenie oglądając różne zdjęcia "przemyślanych" Widzę,że przez to forum nowi inwestorzy zamierzający budować "przemyślanego" mają ułatwione zadanie w wyborze różnych rozwiązań im odpowiadających. Pozdrawiam Serdeczne dzieki! Masz racje, jasny kolor elewacji nadaje uroku, zwlaszcza z tak duzym dachem, widzialem podobny dom w brazowej elewacji to wygladal jak bunkier. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 23.10.2010 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam! Firma, ktora postawila nam dom znowu buduje na handelek kolejnego Przemyslanego, tu jest link http://www.pecolt-nieruchomosci.pl/oferta.php?kategoria=domy&co=sprzedaz , jesli ktos ma ochote zapraszam na stronke dla porównania. Nasz domek z dzialką kosztował 70 tys taniej niz ten z linku. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 23.10.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam wszystkich. Chciałbym zapytac z czego budujecie swoje domy? Ja chyba z Porothemu 25 p+w i ocieplam 15 cm styropianu. Zastanawiam sie też nad Thermoporem lub Uniporem i innymi. Czytałem różne opinie i wnioski są takie że Porotherm to najlepsza jakosć, ale jest najdroższy. Może znacie jakieś cegielnie które mają dobrej jakości pustaki, lub jakieś inne pewne źródła które transportują na całą Polskę ( buduję w łódzkim ) Postihal z tego co pamiętam budowałeś z pustaka UNIPOR. Jestes chyba zadowolony??? Można wiedzieć gdzie go kupiłeś??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 23.10.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Jacekg80,Ja budowałem z UNIPORU 25 p+w i dałem 15 cm styropianu.Pustaki kupiłem z firmy,która je wozi z Niemiec,kupiłem cały samochód 25 i 1/2 samochodu 11,5 na ścianki działowe. Jestem z tego zakupu bardzo zadowolony.Jesli jesteś zainteresowany to mogę Tobie podać adres z faktury na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 23.10.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Ja do sypialni zabieram Zoneczke a nie telewizor Jak miałem te lata co Wy,to do tego ani sypialnia mi nie była potrzebna,a mając telewizor w sypialni to mogę sobie pooglądać sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 23.10.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam! Firma, ktora postawila nam dom znowu buduje na handelek kolejnego Przemyslanego, tu jest link http://www.pecolt-nieruchomosci.pl/oferta.php?kategoria=domy&co=sprzedaz , jesli ktos ma ochote zapraszam na stronke dla porównania. Nasz domek z dzialką kosztował 70 tys taniej niz ten z linku. Pozdrawiam! onazis1974 muszę przyznać,żę pięknie zostały opisane zalety "przemyślanego",jeśli chodzi o moje zdanie,to ja się z tym zgadzam w 100%. Z tego opisu powinny skorzystać te osoby,które jeszcze mają wątpliwości jaki projekt wybrać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 23.10.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Postihal bardzo chętnie, będę wdzięczny moj adres to : [email protected] Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedzior 23.10.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam wszystkich forumowiczów, szczególnie Postihala i Onazisa!! jestem wielkim fanem "przemyślanego", i troche zazdroszcze wszystkim, którzy mieszkaja lub buduja ten wspaniały dom. Ja dopiero od dwóch tygodni mam pozwolenie na budowe i dlatego w tym roku sobie odpuscimy rozpoczęcia budowy (wersja podstawowa). Ale z nowym rokiem zastartujemy. Ekipa juz prawie jest dograna. Wiem że nie bedzie najtańsza, ale solidna , no i z polecenia. Przez to że nie mam zbyt dużo czasu, potrzebuje jednego wykonawce który postawi mi od A do Z mój wymarzony domek. Dlatego też nie można brać pierwszego lepszego (najtańszego) lecz dobrego. No cóż, chciałbym się podzielić wynikiem. Nie znalazłem ani jednej firmy, która by mi postawiła "stan surowy otwarty" za mniej niz 180tyś. (w tym, że chciałem wieżbe prefabrykowaną, 25° zamiast 20, no i dachówkę ceramiczną) Co sądzicie o tych cenach? (woj. lubuskie, powiat słubicki) Czy bym mógl też poprosić o wasze kosztorysy i ewentualnie o harmonogram prac, szanowni Postihalu i Onazisie? Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 23.10.2010 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam,były zdjęcia z wewnątrz budynku,to teraz będą z zewnątrz:- można zobaczyć jak przez dwa lata zmienił sie ogródhttp://images37.fotosik.pl/333/42e03fd565c4bafemed.jpg http://images47.fotosik.pl/357/6612661bfc55abe2med.jpga tak wygląda "przemyślany" rozpoczynający nową ulicęhttp://images35.fotosik.pl/193/1ab5122bd68b1030med.jpg http://images50.fotosik.pl/357/ca646d038f36fb3emed.jpg http://images37.fotosik.pl/333/70cfc8c8579976d6med.jpg http://images35.fotosik.pl/193/2b412570966abe36med.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mama_psotnika 23.10.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 ]Witam, że mamą jesteś to rozumiem ale kto jest tym psotnikiem ??? Rzut z wymiarami wysłałem.Odliczyłem różnicę vat za materiały,było tego około 10 tys.zł Na instalację co i wod.kan.miałem fakturę na 7%/materiały i robocizna/. Pozdrawiam Witam Dziękuję Postihal za szybką odpowiedź i maila z wymiarówką. Zwrot vatu to całkiem niezły zastrzyk gotówki. Psotnikiem jest mój trzyletni synek, a od dziewięciu miesięcy mamy też mała psotniczkę, córcię Całkiem zgrany duecik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 23.10.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witaj Kedzior!!! Budujesz którą wersję "przemyślanego"?My nadal czekamy na pozwolenie i z budową ruszymy na wiosnę.Też lubuskie i też słubickie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedzior 23.10.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Cześć Moranie, będzie to "M42" w wersji podstawowej, bez żadnych większych zmian (oprócz prefabrykowanej wiezby z kostrzynia). Papierologia zawsze trwa, ale jestem pewien, że do wiosny napewno też uzyskasz pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanprzemekvp.pl 24.10.2010 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam PostihalPiszę z prośbą o przesłanie danych adresowych firmy gdzie zamówiłeś UNIPOR i w jakiej cenie?.Z góry dziękujęPozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 24.10.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam ponownie Postihal, ponawiam prośbę o kontakt do mijesca w który kupiłeś UNIPOR, jesli nie sprawię kłopotu. Mój adres to : [email protected] Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanprzemekvp.pl 24.10.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 PostihalMam jeszcze jedno pytanie, czym się sugerowałeś, że wybrałeś Unipor?Ja tyle już przeczytałem na forum ale nadal nie wiem który wybraćProszę doradź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 24.10.2010 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam ponownie Postihal, ponawiam prośbę o kontakt do mijesca w który kupiłeś UNIPOR, jesli nie sprawię kłopotu. Mój adres to : [email protected] Dziękuję Adres firmy przesłałem na podany e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 24.10.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam Postihal Piszę z prośbą o przesłanie danych adresowych firmy gdzie zamówiłeś UNIPOR i w jakiej cenie?. Z góry dziękuję Pozdrawiam [email protected] Adres firmy przekazałem na podany e-mail. Ja kupowałem UNIPOR w m-cu styczniu 2008r.i wtedy płaciłem za cegłę 372x240x238 6,15 zł z dowozem na miejsce/cena brutto/ za 498x240x238 5,45 zł - obecnie te ceny są napewno niższe. Do zakupu cegły UNIPOR namówił mnie mój budowlaniec - wykonawca budynku,ponieważ miał bardzo dobrą opinię z poprzednich budów. Zakupiona cegła była bardzo dobrej jakości,nie miałem żadnych strat. Mój budynek jest suchy i ciepły i jestem z tego zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 24.10.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam kedzior następnego miłośnika"przemyślanego".Moje koszty posłałem na podany adres e-mail.Widzę,że zdecydowałeś się tak jak ja na prefabrykowaną więźbę dachową.Ja z tego wyboru jestem bardzo zadowolony.Kilku inwestorów po wizycie u mnie też się przekonali do gotowej więźby dachowej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedzior 24.10.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Bardzo dziękuja za orientacyjne koszty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts