mama_psotnika 29.10.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 WitamPodaję mojego maila [email protected]Proszę o rzuty i przekroje M42c. Nie wiem co jest w projekcie, jestem laikiem, ale proszę o wszystko, co może się przydać firmie budowlanej do wyceny budowy domu. Pozdrawiamaneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mama_psotnika 29.10.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Do Jacekg80 WitamBardzo podobają mi się Twoje zmiany w projekcie, ja planuję podobne. Mam pytanie, czy nie było problemu z przesunięciem kominka w róg? Planujesz dach wg projektu, czy gotową więźbę?Ja też chcę zupełnie otworzyć kuchnię, przesunąć kominek w róg, w podobnym miejscu powiesić TV. Właśnie się zastanawiałam, czy robić w kuchni mały stół. Ciekawa jestem, jak to wyjdzie u Ciebie. U nas na razie tylko papierologia i rozważanie zmian w projekcie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mama_psotnika 29.10.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Do POSTIHAL Dziękuję za szybką odpowiedź. Z rzutami to oczywiście racja;) Myślałam, że firma wykonująca u Pana gotową więźbę robi ją w całym kraju, a zawsze lepiej szukać pod sprawdzonym adresem;)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena83 29.10.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witam mama_psotnika!poszło już na maila.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 29.10.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witam serdecznie. Jeśli chodzi o dach to robię dach zgodnie z projektem ( konstrukcje ) , ale kąt nachylenia bedzie 30 stopni i kładę dachówkę. Adaptacje projektu i wszystkie zmany robił mi uprawniony architekt i jednocześnie kierownik mojej budowy, więc myslę że wszystko jest ok. i komin zmieści sie między krokwie. Jeśli się nie mylę jest trochę węższy niż w oryginale, ale nie jestem pewien poniewaz chwilowo nie mam projektu w posiadaniu i nie moge do niego zajrzeć..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Kasia 29.10.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witam. Asiachmiele- bardzo podobają mi się Twoje pomysły odnośnie zmian w projekcie, szczególnie kuchni. Też tak chcę- super pomysł! Jeśli będziesz już w posiadaniu rzutów po zmianach to bardzo proszę o przesłanie. A jaki będziesz miała kąt dachu? Szkoda, że budujesz tak daleko, bo ja w Bielsku-Białej. Pytałam już na forum, ale chyba nikt nie buduje w moich okolicach. Pozdrawiam. Mój adres e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 29.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Mam pytanie. Ile orjentacyjnie powinna wynieść mnie robocizna za zrobienie kompletnego dachu Przemyślanego w wersji podstawowej, kładę dachówke cementowa. Pytam o samą robociznę. Musze zacząć się rozglądać za fachowcami do dachu i chce mniej wiecej wiedzieć ile będzie mnie to kosztowało. Dziekuję za odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staw26 30.10.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Mam pytanie. Ile orjentacyjnie powinna wynieść mnie robocizna za zrobienie kompletnego dachu Przemyślanego w wersji podstawowej, kładę dachówke cementowa. Pytam o samą robociznę. Musze zacząć się rozglądać za fachowcami do dachu i chce mniej wiecej wiedzieć ile będzie mnie to kosztowało. Dziekuję za odpowiedzi, pozdrawiam Witam, mnie sama robocizna wyniosła 17,5 tys w tym więżba strop drewniany krycie dachówką ceramiczna wraz z orynnowaniem. Pozdrawiam wszystkich budujących przemyślanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mama_psotnika 30.10.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 [email protected][/email] Witam Ja będę budować M42c w okolicach Oświęcimia, może to niezbyt blisko, ale też nie najdalej;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mama_psotnika 30.10.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam mama_psotnika!poszło już na maila.Pozdrawiam Dzięki serdeczne Mam jeszcze pytanie o powierzchnię dachu. Co prawda planuję zmianę kąta na 30 stopni, ale powierzchnia z projektu da mi jakieś wyobrażenie o kosztach pokrycia dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Kasia 30.10.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam mama-psotnika. Cieszę się bardzo, że odezwał się ktoś z moich okolic! Oświęcim to niedaleko. Ja również muszę mieć dach 30 stopni i gdzieś na forum przeczytałam, że dach ma 310 mkw. Jeśli chodzi o koszty pokrycia dachu to na forum są bardzo rozbieżne koszty-od 30 do 60 tyś. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi A czy już coś zaczęliście z budową bo my dopiero na wiosnę, ponieważ mamy małe problemy z działką Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 31.10.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam wszystkich, Widzę, że Przemyślany ma coraz większe zainteresowanie. Korzystając z okazji chciałam pochwalić się naszym Przemyślanym http://images39.fotosik.pl/355/a7c13e880de98db7med.jpg http://images35.fotosik.pl/196/45ab474c22ec8abcmed.jpg http://images46.fotosik.pl/341/0fa40487d1787936med.jpg http://images39.fotosik.pl/355/3d690c4d31565b5emed.jpg http://images40.fotosik.pl/343/3ec62998c5413814med.jpg http://images41.fotosik.pl/355/3fd72f5493c12e71med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 31.10.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Gratuluje, pięknie Ja taki stan będę miał w przyszłym roku. Już się nie moge doczekać..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mama_psotnika 31.10.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 A czy już coś zaczęliście z budową bo my dopiero na wiosnę, ponieważ mamy małe problemy z działką Pozdrawiam Witam U nas na razie papierologia w toku, no i poszukiwana wstępne ekipy wykonawczej. Chcielibyśmy zacząć w kwietniu/maju i postawić w przyszłym roku stan surowy zamknięty. Zdecydowaliśmy się na wersję III, M42c. Zastanawiam się nad materiałami, nad tym, czy dach wg projektu czy gotowa więźba. A poza tym to już w głowie mebluję nasz przyszły dom;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitpok 02.11.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Do Postihal, czy mogę prosić o przesłanie zestawienia kosztów Pana budowy? Mój email: [email protected] Z góry bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admin1719498882 02.11.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Uwaga, kolejna szansa na zdobycie superwiertarki w konkursie !!! Skomentuj artykuł opublikowany na stronie głównej Muratordom.pl. Inni już to zrobili. Autorzy najciekawszych wypowiedzi otrzymają superwiertarkihttp://forum.muratordom.pl/[email protected] Na ciekawe komentarze czekamy tylko do środy. Tytuł artykułu wskazaliśmy w ostatnim newsletterze Muratordom nr 417. Jeżeli jeszcze nie jesteś naszym subskrybentem, zapisz się ! (www.muratordom.pl/newsletter). Ostatni już konkursowy newsletter z informacją, pod którym artykułem zamieścić komentarz by wygrać, wyślemy jeszcze tylko 4 listopada. Wskazówki szukaj TYLKO w newsletterze Muratordom.pl ! Szczegóły i regulamin na stronie konkursowej. PozdrawiamyRedakcja Muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoBee 02.11.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam POSTIHALCzy Ja także mogę prosić o kosztorys ?[email protected]DziękiPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitpok 03.11.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witam Postihal, Czy poza kosztami mogłabym prosić również o przesłani rzutów? Lub może ktoś mógłby podpowiedzieć jakie są wymiary okien przewidziane w oryginale? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka0007 03.11.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witam serdecznie, Gratuluję Postihal wspaniałego domu - organizacja, tempo - fantastic: jawdrop: Wybraliśmy już wcześniej projekt M42A, ale tak naprawdę to po lekurze Twojego forum upewniliśmy się z żoną, że ten wybór był OK. Swoją drogę Murator powinien Ci za to wszystko wypłącić jakąś małą prowizyjkę Jestem w tej chwili na etapie adaptacji projektu, mapek, itd - budowę rozpoczynamy na wiosnę 2011. Najważniejsze zmiany jakie zrobimy w projekcie M42A to: 1/ Powiększenie garażu z pomieszczeniem gospodarczym o 1 m od strony pólnocnej i 1m od wschodniej /wjazd do domu klasycznie od północy/. 2/ Wydzielenie kotłowni w garażu. Kotłownia będzie miałą 2 drzwi - do zewnątrz tak jak jest w projekcie i od wewnątrz garażu 3/ Dołożenie dwóch okien poziomych w garażu. 4/ Przesunięcie kominów: do kotłowni i na ścianę z łazienką w pokoju dziennym. 5/ Podwyższenie fundamentów budynku do 60 cm 6/ Podwyższenie ścian wewnętrznych do 2,85 m 7/ Podwyższenie o 15 cm wszystkich okien w domu 8/ Zlikwidowanie łazienki w sypalni – w jej miejsce garderoba dostępna z sypialni i z pokoju oboki 9/ Maksymalne powiększenie okna w pokoju przy garażu 10/ Zlikwidowanie okna w spiżarni 11/ Zwiększenie kąta nachylenia dachu do 25 stopni 12/ Podwójne drzwi garażowe 13/ Pokrycie dachu dachówką ceramiczną 14 Wyjście na stryszek z korytarza strefy nocnej 15/ Rezygnacja z grilla na tarasie 16/ Rezygnacja z drzwi wyjściowych na taras z gabinetu przy pokoju dziennym Nie ma w mojej okolicy gazu: ogrzewanie piecem na ekogrosze + pellet, rozprowadzenie ogrzewania z kominka i ewentualnie kolektory słoneczne. Nie ma w mojej okolicy kanalizacji - buduję Przydomową Oczyszczalnię Ścieków. Co o tym wszystkim sądzicie? Pozdrawiam - Pietka0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 03.11.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Pitpok wymiary okien w projekcie to: * 100x152* 186x152* 94x237* 174x237 My sobie podobnie jak Postihal zrobiliśmy zamiast dwoch okien w salonie jedno duże o wymiarach 285x180. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts