Pitpok 04.11.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Milutek84 - witam imienniczkę - dziękuję bardzo. My również planujemy zmianę okna w salonie na jedno zamiast dwóch. Czy mogłabym prosić o przesłanie zestawienia kosztów budowy? [email protected] Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.11.2010 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam POSTIHAL Czy Ja także mogę prosić o kosztorys ? [email protected] Dzięki Pozdrawiam. Witam,poszło na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.11.2010 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam Postihal, Czy poza kosztami mogłabym prosić również o przesłani rzutów? Lub może ktoś mógłby podpowiedzieć jakie są wymiary okien przewidziane w oryginale? Z góry dziękuję za pomoc Witam, rzut i koszty wysłałem na podany adres,a wymiary okien ładnie podała milutek84 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.11.2010 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam Pietka0007 w gronie miłośników "przemyślanego"!Dziękuję za miłe słowa.Jest mi bardzo miło,że tak dużo"przemyślanych" buduje się w całym kraju i mam ogromną satysfakcję,że pierwszy wybudowałem dom wg tego projektui prawie od dwóch lat w nim mieszkam.Co do proponowanych zmian nie będę się wypowiadał,bo ja mam projekt podstawowy M42 i nie ukrywam,że nie jestem zwolennikiem wprowadzania wielu zmian do oryginalnego projektu,bo nie mamy pewności co z tego wyjdzie na końcu.Wszelkie zmiany warto zobaczyć u osób,które je już wprowadziły.Przykładem może być tutaj dodanie okna w garażu,czy też jedno duże okno w salonie w miejsce dwóch w projekcie.Jak widać te zmiany zostały już przyjęte przez kilka osób.Zmiana umieszczenia komina do którego ma być podłączony kominek wiąże się z tym,że wyczyszczka komina będzie wewnątrz mieszkania i należy się liczyć przynajmniej raz w roku z brudem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.11.2010 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam Loguś,przepaszam,że przeoczyłem pytanie skierowane do mnie.Koszty wysłałem na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitpok 04.11.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Do Postihal- Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.11.2010 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Do Postihal- Dziękuję bardzo Teraz dopiero zauważyłem,że jesteś k.Poznania,więc zapraszam zobaczyć naszego"przemyślanego",wtedy będzie łatwiej wprowadzić zmiany do projektu dla swoich potrzeb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.11.2010 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Milutek84 Twój Przemyślany jest bardzo podobny do mojego,różni się tylko kolorem okien.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 04.11.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Ponawiam prośbę o kosztorys i harmonogram prac. m.szymanskaa@ gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 04.11.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 ponawiam prośbę o kosztorys i harmonogram prac[email protected] przepraszam, ze dubluje , ale zrobilam niepotrzebna spacje w mailu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 04.11.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Postihal, baaaardzo dzikuję za maila. Pomoże nam w ustaleniach do banku. A budowa ruszy chyba jednak w 2011. Przedwczesna była moja radość, okazało się że pani ze starostwa nie może się dogadać z projektantka w sprawie interpretacji przepisów i troche jednak to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.11.2010 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam,wszystkim tym którym wysłałem moje koszty chciałem doprecyzować koszty w pozycji - prace wykończeniowe wewnątrz - 83.500,00 zł:- wykonanie wylewek/materiał i robocizna/ - 4.000,00 zł,- okna i drzwi zewnętrzne i wewnętrzne - 18.000,00 zł,- sufity podwieszane k-g/materiał i robocizna/ - 5.500,00 zł,- tynki wewnętrzne/materiał i robocizna/ - 4.000,00 zł,- instalacje elektryczne/materiał,lampy,robocizna/ - 7.500,00 zł,- panele podłogowe/material i robocizna/ - 4.500,00 zł,- glazura/podłogi,ściany,tarasy,materiał i robocizna/ - 9.500,00 zl,- armatura łazienkowa - 4.500,00 zł,- szpachlowanie i malowanie - 3.000,00 zł,- zabudowa kuchni wraz z wyposażeniem - 14.000,00 zł,- meble do salonu - 9.000,00 zł.Razem to daje 83.500,00 zł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaiwojtek 04.11.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 witam wszystkich ulubieńców przemyślanego.Do tej pory bylismy z męzem przekonani do przemyślanego (na wiosnę chcemy ruszyc z budową), ale wczoraj natknęłam się na projekt domu jesienna zaduma M93 i mamy trochę dylemat. Co myślicie o tym projekcie? Jak macie ochotę go obejrzec i podzielic się uwagami na jego temat będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.11.2010 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) witam wszystkich ulubieńców przemyślanego. Do tej pory bylismy z męzem przekonani do przemyślanego (na wiosnę chcemy ruszyc z budową), ale wczoraj natknęłam się na projekt domu jesienna zaduma M93 i mamy trochę dylemat. Co myślicie o tym projekcie? Jak macie ochotę go obejrzec i podzielic się uwagami na jego temat będę wdzięczna. Witam, bardzo ładny projekt,podobny do "przemyślanego".Jeśli chodzi o ogrzewanie na paliwo stałe,to ma lepiej umiejscowioną kotłownię od "przemyślanego". Również zobaczyłem projekt "M70 Zapach wiosny",który równiez jest w stylu"przemyślanego".Uważam,że projekty mgr inż.arch.Małgorzaty Cybulska-Marks są bardzo ciekawe. Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2010 przez Postihal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 05.11.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 To tez są bardzo ciekawe projekty. Wyjatkowo podoba mi sie Jesienna zaduma. Ma lepsze rozwiazanie kotłowni, jeśli ktoś się zdecyduje na opał stały. Ale ma tez zamkniętą kuchnię, a ja zdecydowanie wolę otwartą. Co prawda da się chyba zlikwidować sciane lub jej część ale wtedy kuchnia jest mało ustawna. Zapach wiosny jest podobny, ale ma inne rozwiazanie kotłowni i wejścia do domu, które nieszczególnie mi sie podoba. Ale zgadzam sie z tym, że projekty są ciekawe i ogólnie uwazam, ze parterówki maja swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaiwojtek 05.11.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Dziękuję bardzo za opinie. Oj mamy dylemat. Do mnie bardziej przemawia przemyślany, ale......... . I masz babo placek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka0007 05.11.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam Pietka0007 w gronie miłośników "przemyślanego"! Dziękuję za miłe słowa.Jest mi bardzo miło,że tak dużo"przemyślanych" buduje się w całym kraju i mam ogromną satysfakcję,że pierwszy wybudowałem dom wg tego projektu i prawie od dwóch lat w nim mieszkam. Co do proponowanych zmian nie będę się wypowiadał,bo ja mam projekt podstawowy M42 i nie ukrywam,że nie jestem zwolennikiem wprowadzania wielu zmian do oryginalnego projektu,bo nie mamy pewności co z tego wyjdzie na końcu.Wszelkie zmiany warto zobaczyć u osób,które je już wprowadziły.Przykładem może być tutaj dodanie okna w garażu,czy też jedno duże okno w salonie w miejsce dwóch w projekcie.Jak widać te zmiany zostały już przyjęte przez kilka osób. Zmiana umieszczenia komina do którego ma być podłączony kominek wiąże się z tym,że wyczyszczka komina będzie wewnątrz mieszkania i należy się liczyć przynajmniej raz w roku z brudem. Pozdrawiam Dziękuję Postihal, Z tym kominem w salonie to coś za coś - łatwiejsze rozprowadzenie ogrzania, albo więcej sprzątania. Planuję odkurzacz centralny z taką podłużną ssawką blisko kominka. Mam nadzieję, że to ułatwi sprzątanie kominka. Pozdrawiam - Pietka0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 06.11.2010 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Dziękuję bardzo za opinie. Oj mamy dylemat. Do mnie bardziej przemawia przemyślany, ale......... . I masz babo placek. Do mnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 06.11.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Mam pytanie do Pstihal, jakie wymiary ma garaż ( długość i szerokość ) po tynkach wewnątrz. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 06.11.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Mam pytanie do Pstihal, jakie wymiary ma garaż ( długość i szerokość ) po tynkach wewnątrz. Dziękuję i pozdrawiam 5,70 m x 3,05m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts