Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich,którzy budują dom Przmyślany.Nasz domek powstaje w LESZNIE-wielkopolska.Cieszę się,że możemy z mężem skorzystać z niektórych rad.Pozdrawiam serdecznie.

Witamy Was

Rozumiem,że również budujecie Przemyślanego,jeśli tak to napisz na jakim jesteście etapie budowy.

Pozdrawiamy.

Chętnie podzielę się tym,co udało się nam już zrobić.Jesteśmy na etapie zalewania wieńca.12 lipca przywiozą nam gotową konstrukcję dachową,a od 15 lipca wchodzi nam już dekarz.Oglądając Wasze efekty pracy widzę naszą budowę :D i uważm ,że wybór domu Przemyślany był naprawdę PRZEMYŚLANY.Pozdrowionka

Chętnie podzielę się tym,co udało się nam już zrobić.Jesteśmy na etapie zalewania wieńca.12 lipca przywiozą nam gotową konstrukcję dachową,a od 15 lipca wchodzi nam już dekarz.Oglądając Wasze efekty pracy widzę naszą budowę :D i uważm ,że wybór domu Przemyślany był naprawdę PRZEMYŚLANY.Pozdrowionka

O to też jesteście już daleko z budową.To tak jak my zamówiliście gotową konstrukcję dachową.My jutro kładziemy na dach blachodachówkę,zobaczymy jak ten domek będzie wyglądał ze skończonym dachem.Jak dach będzie gotowy to wkleję zdjęcia.

Pozdrowienia.

Zakochałam się w tej Twojej bramie :roll: :roll: :roll:

Też taką chcę

Tylko ta cena :cry: :cry: A Ty ile dałeś za swoją???

Jest drewniana czy metalowa???

Marzy mi się taka ale to tylko marzenie... :(

Dzięki za zakochanie się w mojej bramie :roll: .Jest do brama segmentowa Novoferm E - typ ISO 20.Brama jest stalowa dwuściankowa,izolowana 20 mm warstwą pianki poliureatanowej bez freonu.Za bramę wraz z montażem zapłaciłem 3.050,00 zł.

Pozdrawiam i życzę spełniania swoich marzeń.

Kładzenie blachodachówki wczoraj zostało przerwane w związku z silnym wiatrem,który utrudniał transport na dach odcinków blachy długości 6 mb.

Prace zostaną wznowione we wtorek,bo moja ekipa musi dokończyć inne prace na budowie w Poznaniu.

Arkusze blachodachówki są porozkładane na całej działce i stwierdziłem,że muszę ich pilnować, dlatego przeniosłem się ze spaniem do naszego domku w budowie.

Pierwszą noc spało się wspaniale :roll:. Tak to będzie teraz moje miejsce zamieszkania/bez meldunku/ przez trzy najbliższe noce.

W niedzielę o 7-mej rano piję kawkę na tarasie,kto ma ochotę na poranną kawkę to zapraszam :roll: :roll: :roll:

Witam,

Na początku gratulacje z tak szybkiego tempa. Oby u mnie tak było:)

Mam jedno pytanie, o ile można je zadać.

Czy podliczyłeś ile wydałeś aby osiągnąć obecny stan? Chodzi mi tylko o koszty samego budynku, tak w przybliżeniu.

Z tego co mówią ludzie z branży koszty budowy budynków parterowych są strasznie wysokie i chciałbym te opinie trochę zweryfikować.

Pozdrawiam

Waldek

Witam,

Na początku gratulacje z tak szybkiego tempa. Oby u mnie tak było:)

Mam jedno pytanie, o ile można je zadać.

Czy podliczyłeś ile wydałeś aby osiągnąć obecny stan? Chodzi mi tylko o koszty samego budynku, tak w przybliżeniu.

Z tego co mówią ludzie z branży koszty budowy budynków parterowych są strasznie wysokie i chciałbym te opinie trochę zweryfikować.

Pozdrawiam

Waldek

Witam,dzięki za gratulacje.Tempo naprawdę było bardzo duże.Przypominam,że pierwsza łopata została wbita 11.04.2008r.

Odpowiadam na Twoje pytanie.Koszt obecnego stanu to 141 tys.zł.

Na ten koszt składa się:

- koszt stanu zero - 30 tys.zł.

- koszt ścian zewnętrznych,wewnętrznych i 2-ch kominów - 30 tys.zł,

- koszt dachu/więźba dachowa,blachodachówka i rynny/ - 58 tys.zł,

- ocieplenie ścian zewnętrznych 15 cm styropianem - 6 tys.zł,

- wykonanie tarasów - 5 tys.zł,

- okna i brama garażowa - 12 tys.zł.

Przyznam, liczyłem,że będzie to mniej kosztowało,ale to jest dość duży budynek

/140 m2 powierzchni/ i dość skomplikowany dach.

Pozdrawiam

Postihal po prostu zaparło mi dech :p Cudnie masz :D Normalnie Ci zazdroszczę i to jeszcze jak :roll: :roll: :roll:

Witam Cię Agatko

Widzę,że z uwagą śledzisz postępy na mojej budowie.Ten Twój post to mnie

rozbawił, a zarazem sprawił przyjemność,że nasz skromny domek może zrobić takie wrażenie :roll:

Twój domek też będzie ładny,bo projekt wybrałaś super.

Pozdrawiam

Drogi Postihalu, obserwujemy Twoje budownicze poczynania od samego początku. Realizujemy taki sam projekt domu jak Ty, jednak dopiero jesteśmy po fazie zalewania fundamentów i chudziaka.

Mamy do Ciebie następujace pytanie, czy w dachu masz zamontowany właz lub okienko dla kominiarza?? (bo nie widac tego na zdjeciach)

Postihal po prostu zaparło mi dech :p Cudnie masz :D Normalnie Ci zazdroszczę i to jeszcze jak :roll: :roll: :roll:

Witam Cię Agatko

Widzę,że z uwagą śledzisz postępy na mojej budowie.Ten Twój post to mnie

rozbawił, a zarazem sprawił przyjemność,że nasz skromny domek może zrobić takie wrażenie :roll:

Twój domek też będzie ładny,bo projekt wybrałaś super.

Pozdrawiam

No to fajnie że cię rozbawił ale wiesz co ja juz taka jestem bo naprawdę fajnie już tam u Ciebie to wszystko wygląda pomimo że nie ma kolorku itd. Dużo bym dała żeby móc budować w takim tempie ale ta kasa to człowieka wykończy, tak to już jest że bez niej niektóre marzenia się niestety nie spełnią :( ale mam nadzieję że jakoś to u nas będzie.

I wiesz co najfajniejsze są właśnie takie małe skromne domki bo mają dużo uroku w sobie a nie takie wielkie chaty jak by jakaś królowa w nich mieszkała :roll: :D :roll: A parterówki to już wogóle są THE BEST

A jeśli dobrze pamiętam to dach miałeś zamiar robić grafitowy? Co się zmieniło że jest brąz?

Pozdrawiam :wink:

Witam, ja się przymierzam do kupna projektu ale jeszcze nie jestem pewny. Zaproponowałem kilka zmian jak chcesz się z nimi zapoznać i je skomentować to czekam na info.

Link do moich propozycji zmian:

http://forum.muratordom.pl/przemyslany-wariant-i-m42a,t131399.htm?highlight=przemyślany

Pozdrawiam.

Mam pytanie bardzo ważne :)

Powiedz mi ile masz nad oknem od zewnatrz do podbitki dachu???

Bo widzisz my mamy teraz taki wielki problem bo musimy się szybko zdecydować, czy podnosić dach o 1 maksa czy nie. Wiem że masz strop drewniany i to trochę inaczej u ciebie wygląda ale może mi coś doradzisz. Widzisz teraz mamy nad oknem już razem ze stropem ok 40 cm i na strop szła by już murłata ale myślimy czy nie podnieść jeszcze wyżej dachu bo boimy się że później podbitka dachu będzie bardzo nisko i będzie padał cień na okno a tak była by trochę wyżej i nie było by problemu. Ale martwię się też że jak podniesiemy o 1 maksa to znów dach będzie się wydawał wysoki no i wogóle cały dom.

Jak to jest u Ciebie bo na zdjęciach to wygląda fajnie a chyba masz więcej jak 40cm???