Postihal 18.11.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam w gronie sympatyków Przemyślanego! Wraz z mężem nosimy się z zamiarem budowy tego domku. Bardzo chcielibyśmy zacząć wiosna przyszłego roku. Na razie załatwiamy papierki. Mam prośbę do Poshintala. Czy prześlesz mi kosztorys? Z góry dziękuje. Mój adres [email protected] Witam,poszło na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 18.11.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam milutek84, dziękuję za pozdrowienia i również gorąco pozdrawiam.Cieszę się,że prace przy waszym"przemyślanym" idą do przodu. Jak będzie Wam po drodze to do nas zawsze można wpaść na kawę,nawet bez uprzedzenia. Pozdrawiam Dziekujemy bardzo za zaproszenie Jak będziemy kiedyś w pobliżu to na pewno skorzystamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 18.11.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam Wszystkich. Czy kto zdecydował się na zmianę kata nachylenia dachu na 30 stopni w podstawowej wersji Przemyślanego? Jeśli tak to bardzo proszę o zdjęcie. Ja rozważam taką zmianę, ale nie mogę sie zdecydować! Pomocy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 19.11.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam Wszystkich. Czy kto zdecydował się na zmianę kata nachylenia dachu na 30 stopni w podstawowej wersji Przemyślanego? Jeśli tak to bardzo proszę o zdjęcie. Ja rozważam taką zmianę, ale nie mogę sie zdecydować! Pomocy!!!!! witam, wczoraj rozmawialiśmy z Postihalem i doszliśmy do wniosku, że zmiana do 25 stopni nie zmieni wiele w kwestii wizualnej budynku (ja mam 25, postihal 20), aczkolwiek zmiana jest już widoczna. Jeśli dasz 30 stopni to będzie wg mnie już typowe poddasze użytkowe no i zmieni się bryła budynku, czy na niekorzyść? Zależy kto co lubi i czego potrzebuje. My będziemy traktować poddasze jako składowisko ciuchów, nart etc. Na chwilkę obecną mamy pomieszczenie ok 15m2, a ze spokojem możemy powiększyć do 20 m2. (przypominam, że mamy tak samo jak Postihal więźbę prefabrykowaną). Jeśli chcesz zrobić tam kiedyś pokój to pewnie dał bym 30 stopni, jeśli "graciarnię" 25 max. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 19.11.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 (edytowane) Dzięki Kubiakpiotr1982 za odpowiedź i radę. Myślę że w przyszłości jeśli zajdzie taka konieczność to zrobiłbym jakiś pokój na poddaszu, ale to tylko opcja awaryjna i lepiej być na nią przygotowany. Poza tym podoba mi sie kiedy dach jest bardziej stromy, widziałem podobne domy z takim dachem i wyglądają super, lepiej widać dachówkę, budynek trochę rośnie na wysokość i powiedziano mi że dach jest bardziej szczelny, wiatr i śnieg nie podwiewa pod dachówkę. Na tym forum Onazis1974 zmienił kąt do 30 stopni i dom wygląda pięknie ( zdjęcia na stronie 67,68,69 ) ale jest jedna rónica, Onazis1974 ma nad nadprożami jeszcze jedna warstwę pustaka i dopiero wieniec co daje 11 sztuk na wysokość muru. Zarówno Postihal jak i Ty Kubiakpiotr1982 macie nad nadprożami od razu wieniec i w murze tylko 10 sztuk cegły na wysokość! Myślę że dlatego jego dom wygląda dobrze z katem nachylenia 30 stopni bo jest o ten jeden pustak wyższy. Co o tym myślicie? Kurcze twardy orzech do zgryzienia. Musze porozmawiać o tym z moim kierownikiem budowy... Ponawiam prośbę o zdjęcia z kątem nachylenia dachu 30 stopni. Dziękuje i pozdrawiamPs. Kubiakpiotr1982 czy moge prosić o kilka zdjęć Twojego domu z zewnątrz, może to mi pomoże w wyborze, dziękuję Edytowane 19 Listopada 2010 przez Jacekg80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 21.11.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 witam, dziś ze spokojem już pojechałem na plac budowy i zrobiłem kilka fotek z przodu abyś mógł zobaczyć jak u nas wygląda 25 stopni. Przy okazji zobaczyłem że nie mam 1 rury spustowej z frontu każda wizyta coś daje Martwi mnie tylko ta przeklęta pogoda no i droga, która z utwardzonej została zamieniona w polną rozjeżdżoną. Teraz gruz schodzi jak ciepłe bułeczki ale mam obiecane na wtorek i będzie droga jak talala. Zapadła decyzja że decydujemy się na instalację odgromową stwierdziliśmy, że na naszej wiosce warto ją mieć. To dodatkowe koszta, które trzeba znaleźć i dlatego teraz szukamy oszczędności na czymś innym. Powiedzcie mi jak w myślach (Ci co budują) widzicie utwardzenie przy budynku i wokoło? My zastanawiamy się czy w około nie dać żwiru. Nigdzie nie widziałem u osób, które zbudowały przemyślanego murków oporowych ani donic my decydujemy się na to ciekawe jak wyjdzie. No i również zapadła decyzja, że rezygnujemy (niestety-stety) z podłogówki w salonie i kuchni, ale za to dla poprawienia nastroju zdecydujemy się na jeden z takich pięknych - ozdobnych grzejników, które zamieszczam poniżej . Pozdrawiam PS. Postihal powiedz mi gdzie masz grzejnik w salonie prócz tego pod oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja08 21.11.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 do Postihal Mamy zamiar budować wersję podstawową Przemyślanego i tu prośba o przesłanie kosztów,harmonogramu prac [email protected]Może ktoś buduje lub wybudował ten domek w okolicach Rawy Mazowieckiej lub Radomia chcielibyśmy zobaczyć jak wyglada "na żywo", mamy zamiar ruszyć na wiosnę przyszłego roku. Pozdrawiamy serdecznie Magda i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 21.11.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 do Postihal Mamy zamiar budować wersję podstawową Przemyślanego i tu prośba o przesłanie kosztów,harmonogramu prac [email protected] Może ktoś buduje lub wybudował ten domek w okolicach Rawy Mazowieckiej lub Radomia chcielibyśmy zobaczyć jak wyglada "na żywo", mamy zamiar ruszyć na wiosnę przyszłego roku. Pozdrawiamy serdecznie Magda i Jacek Witam, poszło na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 21.11.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 (edytowane) Dziękuję za zdjęcia, super macie ten domek.... Ja ciągle nie mogę się zdecydować 25 czy 30 stopni a może 28 ??? Ach te decyzje, czy wszyscy tak macie z podejmowaniem decyzji? Jeśli chodzi o utwardzenie wokół domu to my chyba tradycyjnie wybrukujemy. Myślę że żwir może przyklejać się do butów, troche chałasuje jak się po nim chodzi i wszędzie się roznosi, ale to kwestia gustu. Pozdrawiam Serdecznie Edytowane 21 Listopada 2010 przez Jacekg80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola-9 23.11.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam Na wiosnę ruszamy z budową przemyślanego (wariant 1) czy jest ktoś w okolicach warszawy (może być tez trochę dalej) kto jest w trakcie budowy lub już zbudował i chciałby się podzielić swoim doświadczeniem. Lub może nawet moglibyśmy z mężem obejrzeć efekt, na zdjęciach lub na żywo. ps. [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 23.11.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam Na wiosnę ruszamy z budową przemyślanego (wariant 1) czy jest ktoś w okolicach warszawy (może być tez trochę dalej) kto jest w trakcie budowy lub już zbudował i chciałby się podzielić swoim doświadczeniem. Lub może nawet moglibyśmy z mężem obejrzeć efekt, na zdjęciach lub na żywo. ps. [email protected] Pozdrawiam Witaj kola-9 w gronie Przemyślanego. My budujemy w łódzkim więc pewnie troche za daleko. Ale zapraszam do mojego dziennika, jest tam pare fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JA i TY 23.11.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam My też zdecydowaliśmy się na Przemyślany, ale chętnie zobaczymy ten projekt w realu. Czy ktoś buduje w Krakowie lub okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staw26 24.11.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Mam pytanie odnośnie zdj nr 4 i 5. Co to za wizualizacja, czy tak te ponieszczenia bedą wyglądały u Ciebie? W jakim programie są zrobione?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 24.11.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Mam pytanie odnośnie zdj nr 4 i 5. Co to za wizualizacja, czy tak te ponieszczenia bedą wyglądały u Ciebie? W jakim programie są zrobione? Pozdrawiam witam, co do zdjęć to chciałem pokazać grzejniki, które nam się podobają, ale fakt faktem że 4 zdjęcie przypomina trochę widok z salonu na kuchnię Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agasta 24.11.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam Wszystkich zauroczonych przemyślanym, nam również bardzo spodobał się ten projekt i dlatego wątek ten śledzimy już od jakiego czasu.Mam wielką prośbę do Postihal o przesłanie zwymiarowanych rzutów i kosztorysu na adres [email protected] I pytanie, czy ktoś buduje lub wybudował w Krakowie i okolicach? Chętnie zobaczylibyśmy dom w realu.Z góry dziękuję i pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 25.11.2010 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam Agasta,poszło na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 26.11.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 (edytowane) Witam Na wiosnę ruszamy z budową przemyślanego (wariant 1) czy jest ktoś w okolicach warszawy (może być tez trochę dalej) kto jest w trakcie budowy lub już zbudował i chciałby się podzielić swoim doświadczeniem. Lub może nawet moglibyśmy z mężem obejrzeć efekt, na zdjęciach lub na żywo. ps. [email protected] Pozdrawiam witam my budujemy przemyślanego wariant 1 w okolicach Grodziska Maz. nasze fotki są na forum Edytowane 27 Listopada 2010 przez jacekjar111 zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 28.11.2010 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) No i co mamy zimę na całego:http://images43.fotosik.pl/421/877dc71472d8515fgen.jpg http://images46.fotosik.pl/402/073e919072890ab0gen.jpg http://images41.fotosik.pl/416/50d0e47e66003f25gen.jpg http://images35.fotosik.pl/257/03c79aaf8f6dce36gen.jpgPozdrawiam Edytowane 28 Listopada 2010 przez Postihal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 29.11.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Jeszcze rano cieszylem sie ze sniegu a teraz szukam ratraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 29.11.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam Wszystkich. Jestem po rozmowie z architektem i dokonałem kilku dodatkowych zmian w projekcie o których dłuuugo myślałem, mianowicie :- zmieniam kąt nachylenia dachu na 30 stopni- dokładam jeden pustak ( porotherm ) na wysokość nad nadprożem- skracam wysięg okapu dookoła domu do 75cm ( orginalnie 100cm ) po to żeby pozioma podbitka pod okapem była na wysokości około 28-30cm nad oknem a nie 18cm, myślę że dom będzie lepiej wyglądał. Przypominam że buduje wersję podstawową M42. Ciekawy jestem co o tych zmianach myslicie??? Pozdrawiam Ps. Piękny ten Twój dom Onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts