onazis1974 29.11.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 onazis1974 żaden ratrak!!! bierz łopatę i heja.... sam relax Chcialbym ale nie wszyscy mogą zasuwac z łopatą. Moze mate grzejną na droge rzucic i podlaczyc pod latarnie:) ? Podchodza pod nasz dom dziki, moze przeryją droge. Pozdr.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena83 29.11.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) Witam! W czwartek skończyli nam kryć dach, ale nam się udało przed tymi opadami śniegu.Okna zamówione na 15-20 grudnia mają być, ale czy wstawiął w tym roku to wielki znak zapytania.Pozdrawiam wszystkich budujących Edytowane 30 Listopada 2010 przez marlena83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max555 01.12.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 (edytowane) Witam Wszystkich. Czy kto zdecydował się na zmianę kata nachylenia dachu na 30 stopni w podstawowej wersji Przemyślanego? Jeśli tak to bardzo proszę o zdjęcie. Ja rozważam taką zmianę, ale nie mogę sie zdecydować! Pomocy!!!!! Ja mam zmieniony kąt nachylenia na 30 stopni tylko w wersji M42c:) Edytowane 1 Grudnia 2010 przez max555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 01.12.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Witam max555. Dzięki za zdjęcia, dom wygląda super. Ja też zdecydowałem się na 30 stopni, ale budowę będę kontynuował w przyszłym roku. Mam pytanie, czy zmieniałeś wysokość budynku? Ja zdecydowałem się dołożyć jeden bloczek (porotherm) nad nadprożem a pod wieńcem i jestem ciekawy czy Ty też dokonałeś takiej zmiany? Czy robiłeś podbitkę poziomą? Jeśłi tak to czy możesz mi powiedzieć ile centymetrów jest od podbitki do okna? Wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 02.12.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Witam serdecznie! Ktosik prosil o zdjecia naszej nadbitki- podbitki. Pozdrowionka! Edytowane 2 Grudnia 2010 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 02.12.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Pięknie Onazis1974 - Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max555 02.12.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam max555. Dzięki za zdjęcia, dom wygląda super. Ja też zdecydowałem się na 30 stopni, ale budowę będę kontynuował w przyszłym roku. Mam pytanie, czy zmieniałeś wysokość budynku? Ja zdecydowałem się dołożyć jeden bloczek (porotherm) nad nadprożem a pod wieńcem i jestem ciekawy czy Ty też dokonałeś takiej zmiany? Czy robiłeś podbitkę poziomą? Jeśłi tak to czy możesz mi powiedzieć ile centymetrów jest od podbitki do okna? Wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie. Witam.Wysokości budynku nie zmieniałem.Podbitki też jeszcze nie robiłem, ale zmieniłem strop na terivę-nad tarasami również.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 04.12.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Witam! Ktosik prosil o zdjecia stanu surowego. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 05.12.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Mam pytanko.Ile jest metrów kwadratowych tynków w przemyslanym bo nie wiemy czy dobrze policzylismy.I czy okna i drzwi sie wlicza ?Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 06.12.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 (edytowane) onazis1974 mała sugestia, jak jeszcze mozesz to zdejmij sobie jedną warstwę bloczków na bramie garażowej bo bedziesz miał mocno wysoki podjazd do garażu. Serdeczne dzieki za dobry pomysł! Jednak w domku juz mieszkamy od pol roku, myslalem o tym ale wiaze sie z tym wiekszy koszt przy zakupie wiekszej bramy garazowej. Podjazd jest stromy ale wydłuzyłem jeden zawias przy bramie wjazdowej i otwiera sie z lekkoscia pod górke. Przydalby sie wyzszy wjazd do garazu zeby nasza Zafirka z trumną na dachu, na narty zmiescila sie ale cos za cos, wieksza kasa i wiecej zimna wpada do garazu. Pozdrowionka! Edytowane 6 Grudnia 2010 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaciekk 11.12.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witam wszystkich forumowiczów, szczególnie Postihala i Onazisa!! jestem wielkim fanem "przemyślanego", i troche zazdroszcze wszystkim, którzy mieszkaja lub buduja ten wspaniały dom. Ja dopiero od dwóch tygodni mam pozwolenie na budowe i dlatego w tym roku sobie odpuscimy rozpoczęcia budowy (wersja podstawowa). Ale z nowym rokiem zastartujemy. Ekipa juz prawie jest dograna. Wiem że nie bedzie najtańsza, ale solidna , no i z polecenia. Przez to że nie mam zbyt dużo czasu, potrzebuje jednego wykonawce który postawi mi od A do Z mój wymarzony domek. Dlatego też nie można brać pierwszego lepszego (najtańszego) lecz dobrego. No cóż, chciałbym się podzielić wynikiem. Nie znalazłem ani jednej firmy, która by mi postawiła "stan surowy otwarty" za mniej niz 180tyś. (w tym, że chciałem wieżbe prefabrykowaną, 25° zamiast 20, no i dachówkę ceramiczną) Co sądzicie o tych cenach? (woj. lubuskie, powiat słubicki) Czy bym mógl też poprosić o wasze kosztorysy i ewentualnie o harmonogram prac, szanowni Postihalu i Onazisie? Pozdrawiam [email protected] Witam ja też bardzo prosze o kosztorysy mój mail [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 11.12.2010 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witam maaciekkmoje koszty wysłałem na podany adres e-mail.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia_72 13.12.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Załączam zdjątka mojego Przemyślanego, z ceglanym dachem. Ktoś chciał zobaczyć, jak ten kolor się prezentuje na bryle budynku. A nawiązując do kosztów, w mojej opinii 180 tys. to troszkę dużo. W takiej kwocie uda mi się zrobić stan zamknięty, z roletami i podwójną automatyczną bramą i....jeszcze troszkę zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenie83zdw 13.12.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Ogromna prośba do wszystkich "przemyślanych" Czy kwota 29 tys. za zrobienie całości instalacji wraz z wszelkim materiałem, grzejnikami,piecem, podłogówką w wc, łazience,wiatrołapie, kuchni to drogo ???? Dodam że materiały dobrej jakości. Liczę na szybką odpowiedź i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaiwojtek 13.12.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 andzia 72, domek super wygląda, a jaka to wersja bo chyba nie podstawowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia_72 14.12.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 andzia 72, domek super wygląda, a jaka to wersja bo chyba nie podstawowa? Jest to wersja z dwustanowiskowym garażem M42c. Kąt nachylenia dachu - nie zmieniany, w naturze ok. 22°. A jeśli chodzi o koszty to sądzę, że można jeszcze taniej niż mnie to kosztowało. Tylko troszkę więcej zachodu i co za tym idzie - więcej czasu trzeba poświęcić na wyszukiwanie cen materiałów, które potrafią baaardzo się różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 14.12.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ogromna prośba do wszystkich "przemyślanych" Czy kwota 29 tys. za zrobienie całości instalacji wraz z wszelkim materiałem, grzejnikami,piecem, podłogówką w wc, łazience,wiatrołapie, kuchni to drogo ???? Dodam że materiały dobrej jakości. Liczę na szybką odpowiedź i z góry dziękuję cześć właśnie jestem na etapie instalacji. Po 2 dniach mój instalator stwierdził, że za zimno i teraz będziemy ocieplać sufit, ale wyliczenia mam. Moim skromnym zdaniem 29 tys. to dużo (choć to względne słowo), ja będę miał ogrzewanie tradycyjne w 3 sypialniach, dodatkowy grzejnik w łazience, pom. gospodarczym - dziele na pół z kotłownią, garażu reszta to podłogówka, dodatkowo wyprowadzenie pod grzejnik pod oknem w salonie na wypadek gdyby podłogówka nie działała. Również mam wyliczone z materiałem i solidna robotą całość bez pieca 13500 piec na ekogroszek 7500. Pozdrawiam. W razie czego więcej informacji na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenie83zdw 14.12.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Witam kubiakpiotr1982 i bardzo dziękuję za szybką odpowiedź mam tylko jeszcze jedno pytanie czy w Twojej kalkulacji uwzględnione są takie rzeczy jak: termostaty do grzejników, regulator temperatury podtynkowy, materiały do wykonania instalacji wod-kan, materiał do wykonania cyrkulacji cwu, zasobnik na cwu, geberity? Bo moja kalkulacja jest właśnie z tymi rzeczami i może dlatego tak drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaciekk 14.12.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 witam Na wisne rozpoczynam budowę m42a,bardzo proszę o przesłanie kosztorysów waszych przemyślanych na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 15.12.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witam kubiakpiotr1982 i bardzo dziękuję za szybką odpowiedź mam tylko jeszcze jedno pytanie czy w Twojej kalkulacji uwzględnione są takie rzeczy jak: termostaty do grzejników, regulator temperatury podtynkowy, materiały do wykonania instalacji wod-kan, materiał do wykonania cyrkulacji cwu, zasobnik na cwu, geberity? Bo moja kalkulacja jest właśnie z tymi rzeczami i może dlatego tak drogo witam więc moja wycena nie uwzględnia mieszacza do podłogówki (koszt ok. 400 zł) i geberitów. Ewentualnie jak się zdecydujemy to jeszcze regulator temperatury ale nasz piec (a raczej sterownik) ma ok 20 ustawień więc z tym poczekam. W wycenie mam bojler 120l. i tak się umówiłem, że jak będzie za mały to instalator mi wymieni na większy a my dopłacimy tylko różnicę a tak wszystko w wycenie uwzględnione. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts