stanw5 16.12.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Jestem na etapie wstępnym załatwiania pozwolenia na budowę przemyślanego M42 czy jest tu może osoba, która może mi przesłać kosztorys budowy? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_10 17.12.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ja mam zmieniony kąt nachylenia na 30 stopni tylko w wersji M42c:) Witam max555 Zamierzam zbudować przemyślanego z takim dachem jak Ty. Czy możesz podesłać mi rysunek Twojej więźby dachowej oraz wyliczenia długości krokiew itd. Pewnie masz to w swoim projekcie. Czy podnosiłeś ścianę kolankową w związku ze zmianą kąta dachu ? Proszę prześlij mi to na maila: [email protected] Jeśli możesz to proszę prześlij mi również kontakt telefoniczny. Z góry dzięki Pozdrawiam Mario_10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 17.12.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam. Ja też zmieniam kąt na 30 stopni w wersji podstawowej. Mój kierownik budowy doradził mi dołożenie bloczka ( porotherm ) nad nadprożem, pod wieńcem żeby okap nie zacieniał okien. Widziałem Przemyślanego z tą zmianą i dom wygląda super Budowę będę kontynuował w przyszłym roku, więc co jest oczywiste nie posiadam zdjęć, ale zmianę taką już wprowadziłem. Dodatkowym plusem tej zmiany jest to że można ( ale nie trzeba ) zwiększyć wysokość pomieszczeń. Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamros 19.12.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Serdeczne dzieki za dobry pomysł! Jednak w domku juz mieszkamy od pol roku, myslalem o tym ale wiaze sie z tym wiekszy koszt przy zakupie wiekszej bramy garazowej. Podjazd jest stromy ale wydłuzyłem jeden zawias przy bramie wjazdowej i otwiera sie z lekkoscia pod górke. Przydalby sie wyzszy wjazd do garazu zeby nasza Zafirka z trumną na dachu, na narty zmiescila sie ale cos za cos, wieksza kasa i wiecej zimna wpada do garazu. Pozdrowionka! Onazis1974 ma pytanie o kolor elewacji, dachu oraz okiem. Bardzo podoba mi się Twoja kolorystyka. Dom wygląda super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 20.12.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Onazis1974 ma pytanie o kolor elewacji, dachu oraz okiem. Bardzo podoba mi się Twoja kolorystyka. Dom wygląda super! Pozdrawiam Witam! Serdeczne dzieki za opinie. Kolor elewacji to delikatny popiel, okna brązowe w czarne male kreski, dachówka grafitowa Euronit Eska z polyskiem a elewacja przy ziemi to grafitowo, czarno-bialy tynk ziarnisty. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.12.2010 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Jestem na etapie wstępnym załatwiania pozwolenia na budowę przemyślanego M42 czy jest tu może osoba, która może mi przesłać kosztorys budowy? z góry dziękuję Witam,poszło na podany adres e-mail. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanw5 20.12.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Czytam czytam ceny z kosmosu - buduje przemyślanego wariant II i jak marazie koszt ogółem fundamenty, ściany i dach z robocizną i materiałem to około 70 -80 tysięcy. Za ściamy ekipa skasowała 6700zł - stawiali tylko sześć dni, dacowiec 5500 za cały dach ze stropem. okolice Zamościa Mam pytanie - jaką folie dajecie na dach ; wysokoparoprzepuszczalną czy standardową???? Witam ja jestem z Biłgoraja czy mógłbyś mi dać namiary na twoją ekipę serdecznie pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_10 21.12.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Ja mam zmieniony kąt nachylenia na 30 stopni tylko w wersji M42c:) Witam Max555 Czy możesz podzielić się kosztami swojego dachu? Jaki koszt robocizny i jaki koszt materiałów? Pozdrawiam Mario_10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertarka 21.12.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 stawn5 Cześcć jak chcesz tel. do majstra to podaj mi gg lub e- mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 24.12.2010 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 http://images49.fotosik.pl/483/560d15cc73d828f6gen.jpg Wszystkim tutaj piszącym i zaglądającym składamNajserdecznejsze Życzenia Świąt radosnychprzeżyć wzniosłychw zdrowiu,szczęściu i miłościoraz szczęśliwego Nowego Roku 2011Postihal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chory 25.12.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Mam pytanie do osób budujących z pobliżu Zamościa ile morze kosztować stan surowy zamk. Przemyślnego. Edytowane 25 Grudnia 2010 przez chory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draven 25.12.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 WitamPostihal czy mogę prosić również o kosztorys, mój mail : [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max555 27.12.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witam Max555 Czy możesz podzielić się kosztami swojego dachu? Jaki koszt robocizny i jaki koszt materiałów? Pozdrawiam Mario_10 Koszt mojego dachu to: Drewno -7000zł Blachodachówka RUKKI – 26000zł+ gąsiory, rynny itp. Robocizna -45 zł za m2 Powierzchnia całego dachu wyniosła około 340m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena83 27.12.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 (edytowane) No i udało się wstawic jeszcze w tym roku okna, drzwi i brame garażową Edytowane 27 Grudnia 2010 przez marlena83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 27.12.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witam Postihal czy mogę prosić również o kosztorys, mój mail : [email protected] pozdrawiam Witam, poszło na podany adres pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania12 28.12.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 WitamJestem zainteresowana projektem Przemyślanego, ale przed podjęciem ostatecznej decyzji chcę zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości. Często jestem w okolicy Zamościa to czy istnieje możliwość obejrzenia budowy. Jeśli tak to proszę o podanie kontaktu na e-mail [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak39 29.12.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Jestem na etapie adaptacji projektu "przemyslany" wersja Lustro. Rozpoczęcie budowy planuję na kwiecień 2011r Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie uwagi odnośnie zmian w projekcie, zdjęć, kosztorysów, Wszystkiego co dotyczy tego projektu, w którym jestem "zakochana" Szukałam go kilka miesięcy Z góry dziękuję wszystkim którzy odpiszą. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak39 29.12.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Witam. Ja też zmieniam kąt na 30 stopni w wersji podstawowej. Mój kierownik budowy doradził mi dołożenie bloczka ( porotherm ) nad nadprożem, pod wieńcem żeby okap nie zacieniał okien. Widziałem Przemyślanego z tą zmianą i dom wygląda super Budowę będę kontynuował w przyszłym roku, więc co jest oczywiste nie posiadam zdjęć, ale zmianę taką już wprowadziłem. Dodatkowym plusem tej zmiany jest to że można ( ale nie trzeba ) zwiększyć wysokość pomieszczeń. Pozdrawiam Serdecznie Bardzo cenna uwaga. Skorzystam BARDZO DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak39 29.12.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Asiachmiele tak naprawde głównym powodem dla którego zdecydowaliśmy się na wiązary była możliwość usunięcia słupa między salonem a kuchnia, (ja nie mam też spiżarni) wówczas zyskaliśmy w miare dużą wolną przestrzeń i możemy pozwolić sobie na wyspe, która bardzo nam się podoba.Wiązary kosztowały 38tys (w m42a) na pewno taniej wyjdzie tradycyjnie, ale najlepiej pogadaj z kier. bud że przy takim rozwiązaniu odpada masa podciągów a i nasz wykonawca obniżył nam troche kasy, skoro zdecydowaliśmy sie na wiązary(ekipa miara poprostu mniej pracy) W przyszłym tyg postaram się wystawić fotki z osiągniętego stanu. Byłabym wdzięczna za przesłanie, zdjęć, kosztorysu, ewentualnie propozycji zmian w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak39 29.12.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Załączam zdjątka mojego Przemyślanego, z ceglanym dachem. Ktoś chciał zobaczyć, jak ten kolor się prezentuje na bryle budynku. A nawiązując do kosztów, w mojej opinii 180 tys. to troszkę dużo. W takiej kwocie uda mi się zrobić stan zamknięty, z roletami i podwójną automatyczną bramą i....jeszcze troszkę zostanie. SZUKAM INWESTORÓW "Przemyślanego M42" w woj.Mazowieckim proszę o informację nt. zmian w projekcie, kosztorysu, foto [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts