bebzun 17.01.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam serdecznie. Poszukuje budowniczych Przemyślanego M42A Wariant 1 najlepiej z okolic Warszawy lub Łodzi. Proszę również o przesłanie kosztorysu tego projektu. Mój adres: [email protected]. Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 18.01.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam serdecznie. Poszukuje budowniczych Przemyślanego M42A Wariant 1 najlepiej z okolic Warszawy lub Łodzi. Proszę również o przesłanie kosztorysu tego projektu. Mój adres: [email protected]. Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie. Kosztorys poszedł na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 19.01.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Czy ktoś zechciałby się podzielić swoim kosztorysem?Będę budował M42C ze zmienionym kątem dachu (albo 25 albo 30 stopni). Mój adres: [email protected] Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoBee 19.01.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Witam,Przedstawiam moją propozycję zmian w projekcie M42cMam też pytanie ile realnie potrzeba blachodachówki z odpadem - kąt 20*Pozdrawiamhttp://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-01/2db05718/przechwytywanie.jpg Edytowane 19 Stycznia 2011 przez CoBee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 19.01.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam, Przedstawiam moją propozycję zmian w projekcie M42c Mam też pytanie ile realnie potrzeba blachodachówki z odpadem - kąt 20* Pozdrawiam http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-01/2db05718/przechwytywanie.jpg Witaj. Sporo zmian, ale myślę, że łącząc część dzienną i nocną oraz robiąc wejscie do WC z korytarzyka tracimy całą tą prywatną część jaką daje podstawowy rozkład pomieszczeń z Przemyślanego. Bynajmniej my wybraliśmy M42a właśnie ze względu na ten zdecydowany rozdział obu części domu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicias 19.01.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 WitamNa początku wypada się przywitać ze wszystkimi szczęśliwymi posiadaczami już gotowego przemyślanego oraz witam wszystkich budujących jak i tych którzy mają dopiero taki zamiar. Mam zamiar zakupić M42 lustro i wystartować z budową marzec/kwiecień. Mam kilka pytań: 1) Mogę poprosić was o kosztorysy z budowy ? Im więcej tym lepiej. Bowiem nie wiem jak ma się wyliczenie muratora do rzeczywistości ? [email protected]2) Jakie zmiany warto wprowadzić w projekt ? Za wszelkie "złote myśli" z góry dziękuje 3) Kto z was buduje/budował w woj Łódzkim lub Mazowieckim ? 4) " Inne" o których muszę wiedzieć, zanim nie przekopię się przez 86 stron forum i przeczytam wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 19.01.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Ad. 4Postihal zostawił tu tyle złotych myśli, że naprawdę warto przekopać się przez te 86 stron.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 19.01.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam Na początku wypada się przywitać ze wszystkimi szczęśliwymi posiadaczami już gotowego przemyślanego oraz witam wszystkich budujących jak i tych którzy mają dopiero taki zamiar. Mam zamiar zakupić M42 lustro i wystartować z budową marzec/kwiecień. Mam kilka pytań: 1) Mogę poprosić was o kosztorysy z budowy ? Im więcej tym lepiej. Bowiem nie wiem jak ma się wyliczenie muratora do rzeczywistości ? [email protected] 2) Jakie zmiany warto wprowadzić w projekt ? Za wszelkie "złote myśli" z góry dziękuje 3) Kto z was buduje/budował w woj Łódzkim lub Mazowieckim ? 4) " Inne" o których muszę wiedzieć, zanim nie przekopię się przez 86 stron forum i przeczytam wszystko Witam kolejną osobę zaineresowaną Przemyślanym. Dobry wybór Jeżeli chodzi o Twoje pytania to: 1) kosztorys naszego domku wysłałam ci na podany adres 2) my wprowadziliśmy identyczne zmiany co Postihal czyli - zamieniliśmy dwa okna w salonie na jedno duże (super decyzja, salon jest pięknie oświetlony, a takie duże okno świetnie się prezentuje) - dodaliśmy okno w garażu dzięki temu nie jest on ciemny - powiększyliśmy spiżarnie kosztem bocznego wejścia do kuchni - podzieliliśmy kotłownie na dwa pomieszczenia zyskując małą pralnie - zamieniliśmy ytong na ceramike i to wszystko 3) my budowaliśmy w woj. łódzkim i aktualnie nasz dom znaduje się w stanie surowym zamkniętym Mam nadzieje, że troche pomogłam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 20.01.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Wiatm wszystkich, mam pytanie. Czego używaliście do izolowania poziomego fundametów przed murowniem ściany. Ja rozważam folię z rolki x2 ale czytałem że ciągle używa się papy na lepiku też dwie warstwy. Nie wiem co będzie lepsze? Co sądzicie? Pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 20.01.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Wiatm wszystkich, mam pytanie. Czego używaliście do izolowania poziomego fundametów przed murowniem ściany. Ja rozważam folię z rolki x2 ale czytałem że ciągle używa się papy na lepiku też dwie warstwy. Nie wiem co będzie lepsze? Co sądzicie? Pozdrawiam i dzięki My użyliśmy foli do izolacji fundamentów i uważam to za dobre rozwiązanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.01.2011 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 My użyliśmy foli do izolacji fundamentów i uważam to za dobre rozwiązanie Pozdrawiam Ja mam tak jak milutek84 i jest super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.01.2011 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witaj CoBee,agaitomek ma rację,wyraźny podział w tym projekcie na część dzienną i nocną jest zaletą tego projektu i nie należy tego likwidować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.01.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Ad. 4 Postihal zostawił tu tyle złotych myśli, że naprawdę warto przekopać się przez te 86 stron. Pozdrawiam Dziękuję,nie ukrywam,że jest mi bardzo miło. Widzę,żę osoby które decydują się na budowę"przemyślanego" są dla innych bardzo miłe i życzliwe.Przejawia się to w składanych propozycjach do odwiedzenia własnych budów oraz bezinteresownym służeniem własnymi doświadczeniami budowlanymi. To naprawdę jest budujące. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 20.01.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witaj wicias,moje koszty poszły na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAM SYLWIA 20.01.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 WitamGratuluje wspanialego domu Postihal ja rowniez z zona zdecydowalismy sie na budowe (przemyslanego) obecnie jestesmy na etapie zalatwiania pozwolen.Jesli nie bedzie to problem czy moge poprosic o przesłanie kosztorusu i wymiarówki, z góry serdecznie dziękuję. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 20.01.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Dziękuję,nie ukrywam,że jest mi bardzo miło. Widzę,żę osoby które decydują się na budowę"przemyślanego" są dla innych bardzo miłe i życzliwe.Przejawia się to w składanych propozycjach do odwiedzenia własnych budów oraz bezinteresownym służeniem własnymi doświadczeniami budowlanymi. To naprawdę jest budujące. Pozdrawiam I ja jestem tego żywym przykładem. Tylko zapytalem o możliwość odwiedzin i już 4 propozycje od: Max555, Milutek84, Agaitomek , Marlena83. Jak narazie jesteśmy umówieni z Max555 na sobotę bo to najbliżej dla mnie. Już nie mogę się doczekać!!! Raz jeszcze bardzo dziękuję za propozycje Wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Swoją drogą ciekawe że forum PRZEMYŚLANEGO jest całe takie optymistyczne. Ten dom coś w sobie ma i jego budowniczy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusieczek 21.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam wszystkich.I ja wreszcie chyba zacznę budowę ale dopiero na jesień.Z Nowym Rokiem zaczęło wszstko fajnie się układać,najważniejsze SPRZEDAŁAM MIESZKANIE:D. Postihal to chyba Twój przemyslany jest w nowym MURATORZE w temacie "Ile koztuje budowa domu"Prosiłabym Cię o ten kosztorys [email protected] ,który nastawia mnie optymistycznie,bo im bliżej budowy tym bardziej mam obawy oczywiście w związku z kosztami.Może jest ktoś kto wybudował domek w zachodniopomorskim ,bliżej Koszalina byłoby super.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 21.01.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Mam prośbę do Posithal i Milutek84, czy moglibyście mi też przesłać swoje kosztorysy?Mój email to [email protected] Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milutek84 21.01.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 panantek mój kosztorys poszedł na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 22.01.2011 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam wszystkich.I ja wreszcie chyba zacznę budowę ale dopiero na jesień.Z Nowym Rokiem zaczęło wszstko fajnie się układać,najważniejsze SPRZEDAŁAM MIESZKANIE:D. Postihal to chyba Twój przemyslany jest w nowym MURATORZE w temacie "Ile koztuje budowa domu"Prosiłabym Cię o ten kosztorys [email protected] ,który nastawia mnie optymistycznie,bo im bliżej budowy tym bardziej mam obawy oczywiście w związku z kosztami.Może jest ktoś kto wybudował domek w zachodniopomorskim ,bliżej Koszalina byłoby super.Pozdrawiam wszystkich. Witam koszty wysłałem.Chyba masz racje,że mój dom jest w nowym muratorze,ponieważ słyszałem to już od jednej osoby.Muszę kupić ten numer. Z Koszalina do mnie nie jest tak daleko więc zapraszam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts