Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Gratuluje wspanialego domu Postihal ja rowniez z zona zdecydowalismy sie na budowe (przemyslanego) obecnie jestesmy na etapie zalatwiania pozwolen.

Jesli nie bedzie to problem czy moge poprosic o przesłanie kosztorusu i wymiarówki, z góry serdecznie dziękuję. [email protected]

Witam

Rzut z wymiarami oraz moje koszty poszły na podany adres.

Pozdrawiam

Witam

Od dłuższego czasu przeglądam to forum ponieważ wybrałam projekt przemyślanego.Bardzo podoba mi się rozkład pomieszczę, ale zastanawiam się nad kosztem czy mogę poprosić o przesłanie kosztorysu i wymiarówki na adres [email protected]

Z góry serdecznie dziękuję.

Witam wszystkich obecnych i przyszłych właścicieli Przemyślanego, a w szczególności założyciela Postihala.

Wraz z mężem jesteśmy na etapie kupna działki i od dłuższego czasu obserwujemy forum.

Po długim wertowaniu w internecie znaleźliśmy Przemyślanego i planujemy zakup projektu w wersji M42C.

Panie Edmundzie jestem pod ogromnym wrażeniem tempa budowy Pana domu, zaradności i ogromu pracy jaką Pan nadal wkłada w to forum.

To dzięki niemu zdecydowaliśmy się na ten projekt :) Przeczytałam forum od deski do deski i dziękuję wszystkim za cenne rady które z pewnością w przyszłości wykorzystamy .

Mam prośbę o przesłanie kosztorysu i wszelkich pomocnych materiałów i wyliczeń na temat budowy na adres [email protected]

Dziekuję i pozdrawiam wszystkich

Postihal i Milutek84, dziękuj za kosztorysy.

Max555, Marlena83 WIELKIE DZIĘKI za możliwość odwiedzenie Was wczoraj, zobaczenia postępów prac i rady praktyczne!!!!!!!

Teraz już nie mamy wątpliwości że to będzie ten dom!!!

Życzę powodzenia w dalszych działaniach i pewnie jeszcze nie raz się spotkamy na tym forum :)

Mamy też nadzieję na dalsze zdjęcia z Waszych realizacji :)

Max555 wciąż nie mogę sobie przypomnieć skąd się znamy i gdzie się mogliśmy spotkać...

Gdyby Was oświeciło to dajcie znać bo nie daje mi to spokoju :)

Edytowane przez panantek

Witam

Na początku Witam Serdeczne wszystkich na forum. Bardzo zainetersował mnie projekt przemyślanego-wersja z poddaszem. Mam pytanie czy ktoś budował tą wersje lub inną przemyślanego w okolicy Warszawy chciałabym zobaczyć coś w realu.

Max555, Marlena83 WIELKIE DZIĘKI za możliwość odwiedzenie Was wczoraj, zobaczenia postępów prac i rady praktyczne!!!!!!!

Życzę powodzenia w dalszych działaniach i pewnie jeszcze nie raz się spotkamy na tym forum :)

Max555 wciąż nie mogę sobie przypomnieć skąd się znamy i gdzie się mogliśmy spotkać...

Witam!Cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Pozdrawiamy i życzymy szybkiej budowy :-)

Proszę uprzejmie,a w razie co to adres już znacie:)

Jak nas oświeci to damy znać:)

Teraz napiszę coś o paleniu w piecu węglem kamiennym z własnego doświadczenia może się komuś przyda.

Po pierwsze w stwierdzeniu, że człowiek uczy się przez całe życie jest naprawdę sens.

A teraz sedno sprawy.W moim piecu palę już trzecią zimę.Zawsze rozpalałem węgiel od dołu i ani przez chwilę nie pomyślałem,że można węgiel rozpalić od góry.

W dniu 2.01.2011 przypadkowo trafiłem na forum na wątek"ekonomiczne spalanie węgla kamiennego" założony przez Last Rico.Ten wątek tak mnie wciągnął,że postanowiłem spróbować palić od góry jak zaleca autor i inne osoby doradzające w tym temacie.W dniu 5.01.2011 kupiłem 5 worków po 50 kg węgla orzech i złożyłem w garażu.Po rozpakowaniu jednego worka miałem 4 wiadra węgla po 12,5 kg każde.Od 6.01.2011 palę rozpalając ogień od góry/godz.6,30/ w ten sposób,że wkładam do pieca węgiel z jednego wiadra/12,5 kg/a na węgiel papier i drobne drewno i to podpalam.Zdziwienie moje było niesamowite.Po otwaciu drzwiczek w piecu było widać wspaniały ogień,a z komina wydobywał się tylko biały dymek.Ta zawartość węgla wypala się w piecu około godz.21-szej.W domu mam temperaturę 22 stopnie.W nocy nie palę,rano temperatura spada do 18-19 stopni.Zakupione 250 kg węgla wystarczyło mi na 20 dni.Węgiel kosztował 200,00 zł,z czego wynika,że dzienny koszt ogrzewania wynosił 10,00 zł.To co piszę sprawdza się przy takich temperaturach jakie obecnie mamy,zobaczę jak to będzie wyglądało przy niższych temperaturach,takich jak mielismy w grudniu.

Teraz już zawsze będę palił od góry,bo takie palenie to mały pikuś.Miałem dodać,że popiół wybieram jeden raz w tygodniu,tak dokładnie wypala się węgiel.

Pozdrawiam

Edytowane przez Postihal

A ja chciałem się pochwalić, że przed chwilą ostatecznie kupiliśmy projekt. M42C!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za chwilę za niego płacę i czekam spokojnie na listonosza :)

W naszym przypadku to już 2 projekt.

Pierwszy był LOTE II i działka 3200m. Kupiliśmy projekt, zaadaptowaliśmy i w momencie gdy mozna było zaczynać budowę stwierdziliśmy że chcemy mała działkę, dom parterowy i koniecznie 2 garaże. Więc najpierw zaczeły się poszukiwania działki. Ostatecznie kupiliśmy 1050m w listopadzie. Potem poszukiwania projektu no i dziś zakup :)

Dalej jeszcze nie doszedłem ale znając życie to schody pewnie dopiero się zaczną :)

Witam wszystkich. Chciałbym Was zapytać o ceny jakie płaciliście za zrobienie dachu. Ja jestem wstepnie umówiony z fachowcami którzy powiedzieli mi za położenie więźby 30 zł za metr kwadratowy dachu a dachówkę z wykończeniem ( rynny itd ) 50 zł za metr kwadratowy. Szczerze mówiąc nie wiem ile metrów kwadratowych ma dach w Przemyślanym w wersji podstawowej? Ja zmieniłem kąt na 30 stopni, więc zakładając że ma około 300 metrów kwadratowych zapłace w sumie 80zł x 300 metrów kw. = 24.000 tysiące za samą robociznę dachu!!! Te ceny mnie przerażają, co o tym sądzicie??? Buduję pod Łodzia w Pabianicach. Może macie jakieś sparawdzone ekipy z okolic??? Pozdrawiam

A ja chciałem się pochwalić, że przed chwilą ostatecznie kupiliśmy projekt. M42C!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za chwilę za niego płacę i czekam spokojnie na listonosza :)

W naszym przypadku to już 2 projekt.

Pierwszy był LOTE II i działka 3200m. Kupiliśmy projekt, zaadaptowaliśmy i w momencie gdy mozna było zaczynać budowę stwierdziliśmy że chcemy mała działkę, dom parterowy i koniecznie 2 garaże. Więc najpierw zaczeły się poszukiwania działki. Ostatecznie kupiliśmy 1050m w listopadzie. Potem poszukiwania projektu no i dziś zakup :)

Dalej jeszcze nie doszedłem ale znając życie to schody pewnie dopiero się zaczną :)

Gratuluje,dobry wybór :-)

Edytowane przez marlena83