Jacekg80 25.01.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Dziekuję za odpowiedź. Ja planuje położyć dachówkę betonową Euronit. Więc za dach zapłacę : - robocizna 24.000 tyś - dachówka, rynny i inne, około 17.000 tyś - więźba, drzewo około 10.000 tyś razem : 51.000 tyś Mam nadzieję że te ceny za materiały nie będą dużo wyższe, mam stare cenniki. To są wyliczenia bez stropu. Słyszałem że drzewo drożeje, tak jak wszystko zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madyia 26.01.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam. Ponawiam prośbę. Czy może ktoś mi przesłać rzut "przemyślanego" z naniesionymi wymiarami. Przed zakupem projektu by mi się to bardzo przydało.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziudziuś 26.01.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) witaj postihal Jak wiele osób na tym forum jestem pod wrażeniem jak świetnie poradziłeś sobie z budową wymarzonego domku jakim jest przemyślany! zamierzam również dołaczyć do grona budujacych ten wspaniały domek! z pewnością dalej bede sledził forum w poszukiwaniu pomocy!!! jeśli to nie problem to też prosze o wymiarówki i kosztorys [email protected] Edytowane 26 Stycznia 2011 przez dziudziuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 26.01.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mam prośbę do Posithal i Milutek84, czy moglibyście mi też przesłać swoje kosztorysy? Mój email to [email protected] Pozdrawiam wszystkich na forum! Witam moje koszty poszły na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 26.01.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 do Jacekg80 Witam, moja ekipa od dachu wyceniła całą konstrukcję tj. strop , więźba, blachodachówka z materiałem, robocizną i obróbką na 48.000,00 (cennik robiony na początku grudnia). Pozdrawiam Witam, to masz super cenę,mnie to samo kosztowało 60.000,00 zł( z tym wyjątkiem,że ja mam w tej cenie gotowe wiązary a Ty prawdopodobnie masz tradycyjną więźbę robioną na budowie ?). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 26.01.2011 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 witaj postihal Jak wiele osób na tym forum jestem pod wrażeniem jak świetnie poradziłeś sobie z budową wymarzonego domku jakim jest przemyślany! zamierzam również dołaczyć do grona budujacych ten wspaniały domek! z pewnością dalej bede sledził forum w poszukiwaniu pomocy!!! jeśli to nie problem to też prosze o wymiarówki i kosztorys [email protected] dziudziuś gorąco zapraszam do dużego grona budujących i już mieszkających miłośników "przemyślanego".Budowa tego domku to nic trudnego,Ty też sobie z tym poradzisz.Wymiarówka i koszty poszły na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 26.01.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam. Ponawiam prośbę. Czy może ktoś mi przesłać rzut "przemyślanego" z naniesionymi wymiarami. Przed zakupem projektu by mi się to bardzo przydało. [email protected] Witam, rzut z wymiarami wysłałem na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienn 26.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Również dołączam do grona miłośników Przemyślanego. Nawet nie sądziłam, że aż tylu Was tutaj jest Projekt mam już kupiony i jestem w trakcie załatwiania wszystkich dokumentów. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to budowę mam zamiar zacząć na wiosnę/lato tego roku. Czy ktoś z Was buduję się lub wybudował w Koszalinie? Postihal: Gratuluję wybudowania i wykończenia domku. Naprawdę jest bardzo ładny. Jeżeli można to również prosiłabym o przesłanie kosztorysu i wymiarówki na adres [email protected] Serdecznie pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2011 przez alienn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 26.01.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 aliennmy budujemy przemyślanego ale w wersji m42a w Słupsku. Obecnie mamy stan surowy zamknięty, rozprowadzoną inst wod-kan i co oraz inst. elektryczną. We wtorek może zaczniemy tynki wew. jak by Ci pasowało to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienn 26.01.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 alienn my budujemy przemyślanego ale w wersji m42a w Słupsku. Obecnie mamy stan surowy zamknięty, rozprowadzoną inst wod-kan i co oraz inst. elektryczną. We wtorek może zaczniemy tynki wew. jak by Ci pasowało to zapraszamy. Dziękuję za propozycję. Jeżeli nie sprawi to żadnego kłopotu, to bardzo chętnie skorzystam, daj tylko znać kiedy by Ci pasowało. Pozdrawiam, Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziudziuś 26.01.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Postihal jesteś wielki!!! dziękuje bardzo! Miło jest wiedzieć, ze są jeszcze ludzie którzy pomagają innym!!! wielki szacuneczek dla Ciebie! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martusia.bdg 26.01.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Postihal bardzo dziękuje za kosztorys, na pewno sporo mi pomoże i rozjaśni.U mnie w tym roku niestety tylko papierki, ale to zawsze krok do przoduPozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Przemyślanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 27.01.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 aliennwysłałam Ci namiary na wiadomość prywatnąpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 27.01.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Również dołączam do grona miłośników Przemyślanego. Nawet nie sądziłam, że aż tylu Was tutaj jest Projekt mam już kupiony i jestem w trakcie załatwiania wszystkich dokumentów. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to budowę mam zamiar zacząć na wiosnę/lato tego roku. Czy ktoś z Was buduję się lub wybudował w Koszalinie? Postihal: Gratuluję wybudowania i wykończenia domku. Naprawdę jest bardzo ładny. Jeżeli można to również prosiłabym o przesłanie kosztorysu i wymiarówki na adres [email protected] Serdecznie pozdrawiam Witam alienn w gronie miłośników "przemyślanego".Jak słusznie zauważyłaś jest nas tutaj wielu i zanosi się na to,że będzie jeszcze więcej,widać to po ilości nowych wpisów i rozpoczynającym się sezonie budowlanym.Teraz jest dobry czas na załatwianie spraw papierkowych. Mój kosztorys i rzut z wymiarami wysłałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweliania 30.01.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witam! My także dołączamy do zacnego grona miłośników "Przemyślanego":yes: Lada dzień staniemy się szczęśliwymi posiadaczami projektu M42a. Jesteśmy na etapie załatwiania papierków i mamy nadzieję rozpocząć budowę późną wiosną, ewentualnie wczesnym latem, ale nie od nas to zależy... Polska biurokracja... Forum śledzimy od jakiegoś czasu i naprawdę można tu zaczerpnąć wielu ciekawych i bardzo przydatnych informacji Podziękowania dla twórcy tego wątku, Postihal:D I gratulujemy pięknego domu Jeśli to nie kłopot to bylibyśmy wdzięczni za kosztorys Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś buduje w Lubelskim? Chętnie obejrzelibyśmy "przemyślanego" na żywo Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweliania 30.01.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Adres do kosztorysów: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 30.01.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Widzę że na forum ostatnio cisza... Ja czekam na warunki, będą za niecały miesiąc. Potem adaptacja i pozwolenie na budowę. Mam nadzieję że w maju ruszę. W tym tygodniu będę rozmawiał z 2 ekipami w sprawie wycen więc gdyby ktoś szukał świeżych informacji to chętnie się podzielę. Mam 2 pytania do starszych użytkowników: 1. Czy ktoś z Was krył dach gontem bitumicznym w Przemyślanym? Jeśli tak to czy mogę prosić chociaż o jedno zdjęcie? 2. Przy adaptacji projektu będę zmieniał kąt dachu na 25 stopni, przesuwał kominek trochę dalej od drzwi (ale na tej samej ścianie) i likwidacja kolumny przed wejściem i chyba tyle. Reszta to kosmetyka w trakcie budowy (ścianki działowe, etc). Ile za takie coś może wziąć architekt? Zmiana kąta dachu, przesunięcie kominka, likwidacja kolumny + adaptacja? Będę wdzięczny za rady. Zawsze to jakoś pomoże w negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 30.01.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Zacząłem dokładnie czytać całe forum od deski do deski. I już pojawiają się pytania Panie Edmundzie na 4 stronie pisze Pan o prefabrykowanych wiązarach i więźbie. Czy mógłby się Pan podzielić informacjami na ten temat? Chodzi mi o to jaka firma to robiła, ile wzięli i jak Pan ocenia decyzję z perspektywy czasu. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 31.01.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam paweliania w naszym groniedziękuję za miłe słowa.Moje koszty wysłałem na podany adres.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 31.01.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Zacząłem dokładnie czytać całe forum od deski do deski. I już pojawiają się pytania Panie Edmundzie na 4 stronie pisze Pan o prefabrykowanych wiązarach i więźbie. Czy mógłby się Pan podzielić informacjami na ten temat? Chodzi mi o to jaka firma to robiła, ile wzięli i jak Pan ocenia decyzję z perspektywy czasu. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Witam w sprawie produkcji prefabrykowanych wiązarów dachowych proszę wpisać w google - Wiązary dachowe-Z500 i tam można poczytać o ich zaletach oraz można znależć listę autoryzowanych producentów na terenie całego kraju. Ja za całą konstrukcję z materiałem, robocizną, transportem i montażem na budowie płaciłem 30.000,00 zł.Te wiązary są od razu dachem i stropem.Przy ich stosowaniu rezygnuje się z podciągów i słupów nośnych.Można dowolnie stawiać sobie ścianki działowe.Firma,która mi to robiła opracowała w tej cenie dokładną dokumentację,wystawiła stosowne certyfikaty na wszystkie materiały,dokonała odbioru na budowie i udzieliła pisemnej gwarancji.Do produkcji wiązarów jest używane wysokiej jakości drewno.Wiązary zostały zaimpregnowane zanurzeniowo środkiem impregnującym FOBOS M-4,który wykazuje poczwórne działanie ochronne dla drewna i materiałów drewnopochodnych przed:ogniem,grzybami domowymi,grzybami pleśniowymi oraz owadami - technicznymi szkodnikami drewna.Powyższy sposób imprwegnacji nadaje elemenom drewnianym cechę trudno zapalności oraz nierozprzestrzeniania ognia. Ja z wyboru tego rozwiązania jestm bardzo zadowolny. Pozdrawiam Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Postihal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts