onazis1974 22.02.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) Dzięki wielkie za odpowiedź Mam jeszcze pytanko-czy ktoś z budujących korzystał z kredytu w programie Rodzina na swoim? Jeśli tak poproszę na priv kilka zdań na temat jak mniej więcej wygląda to w praktyce.. Staram się przeszukiwać forum celem podpowiedzi jaki kredyt i w jakim banku..ale mogę cos przeoczyć,więc bardzo proszę osoby które kredyt na budowe już brały,o informację gdzie najlepiej uderzać. Witam! Kredyt "Rodzina na swoim" moga dostac ci, ktorzy nie maja nieruchomosci i państwo doplaca do odsetek kredytu. Podobno planują zawiesic taki kredyt, bo szukaj oszczednosci. Mielismy juz mieszkanie, wiec wzielismy zwykly kredyt zlotowkowy w Millen.... banku pod długich negocjacjach. Warto złozyc zapytanie kredytowe w kilku bankach w tym samym czasie nawet przez net, to jest darmowe i mozna porównać oferty. Podobno wprowadzaja ograniczenia do 25 lat splaty i wyzsze dochody, wiec kredyty dla vipów. Pozdrowionka! Edytowane 22 Lutego 2011 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 23.02.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Asiachmiele, Paweliania ja jestem dokładnie na tym samym etapie co Wy,. No może o ćwierć kroku dalej bo w piątek odbieram warunki Ruszać planuję od maja / czerwca, ekipę już mam zarezerwowaną więc pewnie koło września będzie SSO. Oczywiście zapraszam Sam dzięki uprzejmości forumowiczów oglądałem nie tak dawno kilka przemyślanych w okolicy i muszę powiedzieć że nic tak nie rozwiewa wątpliwości i nie pomaga w podjęciu decyzji jak zobaczenie domu na żywo. Wtedy od razu wiadomo co się chce a czego nie. Chociażby ten strych.Widziałem 20 stopni i 30 stopni i dla mnie 20 zdecydowanie za mało ale 30 za dużo. Będę robił 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 24.02.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki onazis. Zaczynamy wędrówki po bankach We wtorek odbieram dokumenty z ZUD-U i od razu składam o Pozwolenie na bud.Ciekawe jak długo sie czeka.. panantek- dałeś mi do myślenia.25 stopni i u nas zostanie. Chętnie bym obejrzała w lubelskim domek M42 wersja podstawowa,jesli jest ktoś z tych okolic i pozwoli się przyjrzeć będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadeusz72 24.02.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam wszystkich posiadaczy obecnych i przyszłych m-42"Przemyślany".czytają posty zastanawiam się nad jednym czy rzeczywiście potrzebne są te wszystkie podciągi.Proszę powiedzcie mi czy to tak jest w projekcje.Bo ja ostatnio zmieniłem projekt z Krainy Marzeń M-96 gdzie były wiązary dachowe koszt z montażem 30.000 zł.więc co będzie tańsze??? Proszę powiedzcie mi ile kosztował was etap od wieńca do przykrycia.Chodzi mi projekt bez zmian.Może być w punktach ...dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdulek 25.02.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam dyziooo. Od Twojego postu trochę czasu minęło, ale ja strasznie mocno jestem zainteresowana Twoim kosztorysem i harmonogramem. Chcemy budować taki sam domek i nie wiem na ile kredytu się zdecydować, aby wybudować i się wprowadzić. Jeśli możesz, to prześlij mi kosztorys i harmonogram na: [email protected] i na jakim teraz etapie budowy jesteście? Czy założenia kosztowe pokrywają się z rzeczywistymi kosztami?Będę niesamowicie, dozgonnie wdzięczna za info.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykos 25.02.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam, wszystkich "Przemyślanych". Moje fundamenty już stoją, niedługo wiosna i czas ruszać z budową naprzód. Tymczasem mam pytanie, ile potrzeba cegły pełnej na wymurowanie dwóch kominów do wysokości krokiew projekt M42C? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiu_f 28.02.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam serdecznie, od dłuższego czasu "namiętnie" przeglądam forum o "przemyślanym". Nie ukrywam, że sam projekt bardzo mi się podoba. Z przedstawionych wariantów najbardziej jednak wariant IV - m42d. Niestety nie ma praktycznie nikogo kto pochwaliłby się wybudowaniem tego wariantu na forum muratora. Czy mogę skorzystać z okazji i poprosić o jakieś sugestie odnośnie tego wariantu bardziej doświadczonych forumowiczów? A może znalazłby się ktoś kto budował ten wariant? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi/sugestie odnośnie tego wariantu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 28.02.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam serdecznie, od dłuższego czasu "namiętnie" przeglądam forum o "przemyślanym". Nie ukrywam, że sam projekt bardzo mi się podoba. Z przedstawionych wariantów najbardziej jednak wariant IV - m42d. Niestety nie ma praktycznie nikogo kto pochwaliłby się wybudowaniem tego wariantu na forum muratora. Czy mogę skorzystać z okazji i poprosić o jakieś sugestie odnośnie tego wariantu bardziej doświadczonych forumowiczów? A może znalazłby się ktoś kto budował ten wariant? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi/sugestie odnośnie tego wariantu... Witam! Wariant d wszedl od około roku, wiec swiezyzna. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabek 28.02.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam Właśnie czekamy na "pozwolenie na budowę" Przemyślanego wariant IV - m42d L. Będziemy budować pod PŁOCK iem - Ludwikowo Jeśli są osoby na forum które również budują ten domek to proszę o kontakt [email protected] lub poprzez forum. Rozglądamy się teraz za kredytem więc ogromna prośba do wszystkich Przemyślanych Kredytobiorców ---------PROSZĘ O KOSZTORYSY I HARMONOGRAMY WASZYCH PRZEMYŚLANYCH--------- POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panantek 28.02.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 napisz do mnie na e-mail: [email protected] podam ci namiary i wyślę zdjęcia to zobaczysz Jacekjar111Pisałem na podanego maila ale wiadomości wracają. Mozesz zerknąć czy nie ma błędu w adresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 28.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 tak jest błąd adres to [email protected] (brakowało j) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiu_f 01.03.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Cześć Zenonie, no to jest nas już dwóch:) Dzięki za odpowiedź na e-maila..... Wszystko wskazuje na to, że szybciej jednak wystartujesz z m42d....Ja dopiero czekam na WZ.Jak wszystko dobrze pójdzie to może rozpocznę pod koniec tego roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykos 01.03.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam,Mam prośbę do osób, budujących wersję M42c, ile potrzeba cegły pełnej na wymurowanie dwóch kominów do wysokości krokiew ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chory 03.03.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 witammozna prosic o harmonogram prac i kosztorys na e-mail [email protected] dziekuje i pozdrawiam może ktoś buduje dom w pobliżu Zamościa jestem z tych stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamros 04.03.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Mam pytanie, czy decydujecie się na kominek na zewnątrz? Ja mam wątpliwości, ponieważ według mojego wykonawcy to dość droga sprawa. Poroszę o radę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 06.03.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Odnosnie kominka na tarasie to ja zdecydowalem sie go nie robic z kilku powodow: komin drozszy w budowaniuzajmuje miejsce na tarsiedodatkowy balagan na tarsie Osobiscie uwazam go za zbedny dodatek, ale znajomi maja taki kominek i choc sporadycznie z niego kozystaja sa zadowoleni. To jest juz kwestia upodoban.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 06.03.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Jestem na etapie wyboru pokrycia dachu i wyboru rynien. Polecono mi rynny PCV Wavin Kanion, ale sa jeszcze inne np: Galeco, Marleya... Moze macie jakies propozycje, jakie rynny wybraliscie do swoich domow??? Dzieki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweliania 07.03.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Też zastanawiamy się nad dachem. Jakie jest wasze zdanie na temat gontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 07.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Jestem na etapie wyboru pokrycia dachu i wyboru rynien. Polecono mi rynny PCV Wavin Kanion, ale sa jeszcze inne np: Galeco, Marleya... Moze macie jakies propozycje, jakie rynny wybraliscie do swoich domow??? Dzieki serdeczne. Witam! Wybralismy rynny z pcv najtansze i w kolorze dachówki, tej zimy lawina sniegu zsuneła sie po rynnach i wytrzmały. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusieczek 08.03.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) Jestem na etapie wyboru pokrycia dachu i wyboru rynien. Polecono mi rynny PCV Wavin Kanion, ale sa jeszcze inne np: Galeco, Marleya... Moze macie jakies propozycje, jakie rynny wybraliscie do swoich domow??? Dzieki serdeczne. Witam.Co do rynien-pracuję w hurtowni budowlane,w której sprzedajemy rynny firmy Galeco od 10 lat nie było żadnej reklamacji ani na pcv ,ani na stal z tym,że stal wychodzi drożej na całości o jakieś 40%.Ja napewno wybiorę pcv Czy mogła bym prosić o kosztorysy m42 z tego lub z ubiegłego roku,potrzebne mi jest do banku a nie mam narazie żadnego punktu zaczepienia dzięki Pozdrawiam [email protected] Edytowane 8 Marca 2011 przez gusieczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts