kasiaradek 08.03.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) Witam, od dłuższego czasu zaglądam na forum odnosnie budowy domku, my również ruszamy na wiosnę z budową przemyślanego M42 w lubelskim Edytowane 17 Marca 2011 przez kasia&radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaradek 08.03.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Co do rynien, nam murarz i tym samym kierownik budowy doradził rynny blaszane-stalowe, bo najtrwalsze, z pcv różnie bywa, moga sie wyginać pod wplywem temp oraz pekac na skutek np. oblodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaradek 08.03.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Wydaje mi się, że lepiej wylozyć troche więcej pieniążków i kupić droższe i tym samym trwalsze, niż po dwóch, czy trzech sezonach wymieniać na nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 08.03.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) ale sie rozpisałam.... Nio i szkoda, ze po łacinie To początek niekonczacej sie opowiesci o przemyslanej chatce na kurzej stopce:) Z okazji Dnia Kobiet wszystkiego najlepszego wszystkim Przemyslanym Kobitkom. Pozdrowionka! Edytowane 8 Marca 2011 przez onazis1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 09.03.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witaj kasia&radek My również chcemy zacząć budowę jak najszybciej,też w lubelskim.Niestety czekamy jeszcze na PNB i jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy która podejmie się budowy.Jak dotąd poszukiwania bezowocne.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaradek 09.03.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witaj Asiachmiele Obyście szybciutko znaleźli odpowiednią ekipę, my od razu znaleźliśmy, nie mieliśmy akurat z tym wiekszego problemu, pewnie chodzi tu też i o region (my juz jesienia zaklepaliśmy, od wykańczania wnętrz też już mamy uzgodnione, tak wstepnie),a teraz bliżej wiosny będzie może i trudniej, bo jednak duzo osób się buduje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusieczek 10.03.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam.Mam prośbę do tych którzy już budują proszę o rzut dachu wersji podstawowej.Muszę policzyć ten dach bo trochę mnie przeraża:( i nie wiem czy nie obudzę się z ręką w nocniku [email protected] z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tserafin 10.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam! To mój pierwszy post na forum, ale od jakiegoś czasu przeglądam ten wątek i też jestem zainteresowany budową Przemyślanego. Czy mógłbym prosić o przesłanie kosztorysów itp. na [email protected] ? Dziękuję i pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 10.03.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Onazis! Wielkie dzieki za życzenia! A jak Twoja mała Kobietka? Czekam na obiecane zdjecia z kanarkowego pokoju:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 10.03.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 My właśnie dostaliśmy POZWOLENIE na budowę!!!! Wreszcie!!!!!!!!! No, i zaraz ruszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 10.03.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Jesli chodzi o dach to my zdecydujemy sie chyba na Grafitowego Brassa Cisar Baltycka. Chodzi nam tez po glowach Jungmeier Universo czarna angoba, ale jest drozszy bo to juz ceramika. Dach mamy zmieniony na 30 stopni. Co myslicie? Jakies sugestie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 10.03.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Onazis! Wielkie dzieki za życzenia! A jak Twoja mała Kobietka? Czekam na obiecane zdjecia z kanarkowego pokoju:yes: Serdeczne dzieki za pamiec! Nasz Skarb gigancik rosnie w oczach, 8y miesiac i wazy 10 kg, zdrowa, silna i przecudowna, to jej pokoik. Czekamy jeszcze na naklejki na sciany Fisher price. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yani 11.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam wszystkim, zamierzam budować w tym roku M42c w odbiciu lustrzanym. Czy możecie podesłać mi kosztorys takiego domu na maila [email protected] ???? Z góry dziękujęI jeszcze pytanie, czy nie ma problemów technicznych z przeniesieniem kominka w róg pokoju (ściania gdzie jest garderoba i mały pokój).Chodzi przede wszystkim o konstrukcję dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 11.03.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam. Poszukuje zdjecia dachu pokrytego dachowka Jungmeier Universo Czarna Angoba i jakies opinie o tej dachowce. Dzisiaj dostalem na nia wycene: 21.885 tys. zl z orynnowaniem Galeco, jest to cena netto, dojdzie 23% VAT Powierzchnia dachu 301 m2 ( kat 30 stopni ) Jest ktos kto nia przykryl dom???? Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusieczek 14.03.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) Witam.A ja ponawiam moją prośbę o rzut dachu wersji podstawowej i świeże koszty SSZ [email protected] Dzięki Edytowane 14 Marca 2011 przez gusieczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1974 14.03.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam wszystkich. Czy ktos robił tradycyjne fundamenty pod przemyślany? Wykopane w ziemi i zalane betonem inaczej niż jest w projekcie. I mam jeszcze pytanie odnosnie podciągów wewnątrz budynku. Czy trzeba najpierw wybudowac sciany wewnętrzne żeby je oprzeć na scianach czy można dobudować później pod podciągiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 14.03.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Oczywiście że możesz ścianki wewnętrzne postawić póżniej.Podciągi szalujesz i podpierasz stemplami.Na forum Przemyślanego są zdjecia jak to wygląda;http://forum.muratordom.pl/showthread.php?138070-Dom-M42a-Przemy%C5%9Blany&p=4173204#post4173204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acerola 19.03.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam Rodzinę "Przemyślanych"!Przez ostatnie trzy dni każdą wolną chwilę pochłaniało mi czytanie tego forum. Moje gratulacje dla Postihal'a i onazis1974 za wspaniałe domki i za radość jaką wszczepiacie w forumowiczów, aby czerpali z budowy i ciężkich prac przy swoich wymarzonych czterech ścianach. Za cenne uwagi i nieocenioną pomoc wielkie dzięki. I choć ja jeszcze nie buduję, jednak wątek tego forum czytałam z zapartym tchem. A, że jestem kobietą więc nie mogę pominąć gratulacji z okazji powiększenia się rodziny – już tej prywatnej! Mam nadzieję, że maleństwa rosną zdrowo. Tego Wam życzę. M42 bardzo mi się podoba, to jest to, czego szukam od dawna. Jednak mąż mój nie jest nim zachwycony, bo…. On widzi tylko liczby, a podany koszt przez MURATORA nie należy do satysfakcjonujących. Mam prośbę do wszystkich forumowiczów – jeśli wasze kosztorysy są bardziej obiecujące to proszę o przesłanie na maila: [email protected].Onaziz1974 – Twoja ekipa zdaje się jest niedroga, a wiem, że mieszkasz niedaleko mnie, więc może i ja mogłabym skorzystać z ich fachowości. Proszę o jakieś namiary.A wracając do projektu, czy w miejscu spiżarni mogłoby powstać coś w rodzaju aneksu biurowego? Pomyślałam, że mogłabym przesunąć ściankę graniczącą z kuchnią o jakieś 0,5 metra na niekorzyść kuchni, zlikwidować boczne wejście do niej a w spiżarni ustawić tylko biurko z komputerem. Macie już dom wybudowany i widzicie jak to wygląda „na żywo”, więc jest wam łatwiej to ocenić. Podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 20.03.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 witam co do zmniejszenia kuchni stanowczo odradzam ja mam o 0.,6 m większą od projektu i wg nas jest super przestrzennie. Jak pomniejszysz kuchnie bedzie klitka mała - aneks, no i dodatkowo zmienisz proporcje względem salonu na niekorzysc. To jest oczywiscie moje zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghent 20.03.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam, Jako nowy użytkownik chciałbym powitać wszystkich i jeśli to możliwe to poprosić o kosztorys Domu "przemyślany" bardzo odpowiada mi projekt nr III ale każdy kosztorys pomoże mail : [email protected] Czy są osoby z dolnośląskiego które budują ten dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts