jamros 21.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam ponownie!Czy ktos się orientuje, czy można od gminy dochodzić zwrotu kosztów za przyłaczenie wody na działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 22.03.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam, ja wlasnie przylaczam wode z ulicy na dzialke i niestety wszystkie koszty ponosi inwestor ja jeszcze musze robic studzienke w dzialce co podnosi koszty o okolo 1.500 zl Calkowity koszt jaki poniose to okolo 4.500 do 5.000 tys. zl az mnie skreca. No ale nie da sie budowac bez wody. To jeszcze nic, wode w ulicy mamy dopiero 2 lata, wiec gmina nalozyla oplate na wszystkich wlascicieli dzialek bo wartosc dzialek z woda z ulicy wzrosla. W zwiazku z tym musialem zaplacic w zeszlymm roku 3.200 tys. zl Normalnie zlodziejstwo!!!! Nie orientuje sie czy mozna otrzymac zwrot kosztow podlaczenia wody, ale chyba nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Marta 22.03.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witamy onazis1974. Mamy pytanie co do okien. W projekcie nie ma nigdzie zawartych informacji co do wysokości ramek w oknach. Nasz adres meilowy [email protected]. Pozdrawiamy i dziękujemy za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 24.03.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam.Niestety co chwilę mam problemy z papierami do PNB.Ciągłe poprawki,co chwilę coś nie tak..Czy ktoś z budujących ma zbiornik na szambo 17m? Jesli tak,to w jakiej odległości od budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka 24 24.03.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Witam, również jesteśmy zainteresowani budową `Przemyślanego`. Czy ktoś buduje ten dom w zachodniopomorskim?Projekt bardzo się nam podoba ale przed podjęciem ostatecznej decyzji warto byłoby zobaczyć go w budowie, a także czy ktoś może przesłać kosztorys i rzuty na [email protected] Edytowane 24 Marca 2011 przez majka 24 podanie maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicias 24.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witamy onazis1974. Mamy pytanie co do okien. W projekcie nie ma nigdzie zawartych informacji co do wysokości ramek w oknach. Nasz adres meilowy [email protected]. Pozdrawiamy i dziękujemy za odpowiedź. Również poproszę o taką informację np. Jaką dostaliście wycenę okien ? Chciałbym mieć rozeznanie w tym temacie i możliwość porównania ofert firm z mojego regionu. Z innej beczki, czy może mi ktoś podesłać wykaz materiałów budowlanych ? Z góry za wszystko dziękuję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Marta 25.03.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 My za okna z ramkami tak jak w projekcie plus brama garażowa zapłacimy 15000 złoty. To jest oczywiście z montażem. Okna 6 komorowe 3 szybowe. Nie wiem czy to jest dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedzior 25.03.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam, ja w Grudniu dostalem wycene na okna plastikowe firmy OKNOPLAST PLATINUM EVOLUTION² razem z roletami na pilot, (ilosc jedno wiecej niz w projekcie) za ok. 25.000 (brutto), w tym ze za same okna zadali gdzies 12.000. Cena ale jeszcze bez Montazu. Juz w cenie jakis tam rabatt ok. 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Marta 25.03.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 My mamy okna z Aluplasta. Kolor orzech. To też ma wpływ na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjazzy 25.03.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam wszystkich obecnych i przyszłych posiadaczy "Przemyślanego". Czy ktoś może przesłać mi kosztorys i rzuty domu? Mój adres to: [email protected]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpsp 25.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 WitamMamy wiosnę. Chciałbym zapytać właściciel Przemyślanego o koszty ogrzewania domu zarówno gazem jak i węglem. Jakie piece macie zamontowane? Z góry dziękuje za odpowiedzi, mam nadziej że pomoże mi to w podjęciu decyzji jaki zastosować rodzaj ogrzewania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komy 25.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam! Jestem bardzo zainteresowany projektem " Przemyślanego", jednak kosztorys przedstawiony w muratorze trochę mnie przeraża. Czy ktoś może przesłać mi kosztorys ? Mój adres to: [email protected] dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 25.03.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam Mamy wiosnę. Chciałbym zapytać właściciel Przemyślanego o koszty ogrzewania domu zarówno gazem jak i węglem. Jakie piece macie zamontowane? Z góry dziękuje za odpowiedzi, mam nadziej że pomoże mi to w podjęciu decyzji jaki zastosować rodzaj ogrzewania. Pozdrawiam Witojcie!Jeslipomyszkujecie po wczesniejszych stronach tego forum to znajdziecie opisy ze zdjeciami ogrzewania przemyslanego w roznej wersji. Przyjemnego poszukiwania. Znajoma kupila dom nieocielplony, zbudowany z pustaka zuzlowego i placila za grudzien za ogrzewanie gazem ziemnym 1500zł za ogrzanie 130 mkw a my 500zł za mrozny grudzien za ekogroszek i domek zbudowany z cegły prortherm 44 i ocieplenie 18 cm styopian. Domek ma rok, wiec jest wilgotny, podobno po 3 latach bedzie mniej uciekalo ciepła. Pozyjemy zobaczymy. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wipka 27.03.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Bardzo proszę autora "postu" jak również innych budujących Przemyślanego o kosztorys domku. Z góry dziękuję i pozdrawiam !e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 27.03.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam.Mam pytanko do budujących Przemyślanego M42c z wersją z podciągami, odnośnie nadproża nad drzwiami do sypialni(pom. nr 11), gdzie przy drzwiach jest słóp Projekt nie przewiduje tam nadproża, więc jak w tym miejscu nadbudować ścianę nad drzwiami? do reszty sypialni i łazienki projekt również nie przewiduje nadproży, ale tam da się je zamontować. Jak Wy rozwiązaliście taką sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 28.03.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 W ścianach działowych nie ma potrzeby wykonywania nadproży takich jak w ścianach nośnych. U mnie fachowcy nadbudowali ścianę na szalunku z deski. Dali trzy pręty zbrojeniowe fi12 zatopione w nieco grubszej warstwie zaprawy. Nie ma to nic wspólnego z podciągami. Patrz zdjęcie. https://picasaweb.google.com/lh/photo/jRgFPlOys8nI2_IA9hddQg?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 28.03.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Dzięki dyzioo za odpowiedź.Wiem , że nie ma to nic wspólnego z podciągami, ale Ci którzy budują wersję bez podciągów nie mają słupów ( przepraszam za wcześniejszy bład ortograficzny), a ja buduję ze słupami i jak mam zrobić szalunek z deski nad drzwiami jeżeli przy samych drzwiach mam tem nieszczęsny słup, mam się wbić prętami w słup i na tym ułożyć szalunek z deski? Z góry przepraszam ,za moje dociekliwe pytania ,ale wolę rozwiązać problem wcześniej niż zastanawiać się w czasie murowania:)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 28.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Kasia1984, teraz rozumiem twój dylemat. Ja rozwiązałem ten problem przesuwając nieco wejście do pokoju 11 i ściankę działową w kierunku pokoju 12. Wzdłuż słupa chłopaki wymurowali wąską ściankę. Załatwiłem w ten sposób dwa tematy: nadproża (o które pytasz) i (w przyszłości) montażu ościeżnicy regulowanej. Wszystko widać na zdjęciu:https://picasaweb.google.com/lh/photo/Xpz_bkKYbdv8dNuluPKnNw?feat=directlinkWadą tego rozwiązania jest to, że i tak mały pokój 12 zmniejszył się jeszcze bardziej (niedużo).pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2011 przez dyziooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 28.03.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Dzięki dyziooo, o taką odpowiedź mi chodziło i dzięki za fotkę, dobrze na niej widać rozwiązanie tej sytuacji:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.m1979 28.03.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam Czy ktoś buduje Przemyślany M42a w pomorskim? Jestem zainteresowana tym projektem, wręcz zdecydowana na jego zakup, natomiast nie wiem czy będzie mnie na niego stać. Proszę o przesłanie waszych kosztorysów na priv: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts