Jacekg80 05.04.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Dzieki. Co u Ciebie? Kiedy ruszasz z budowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja08 06.04.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witaj M_Wit, Ponawiam prośbę o kontakt z 02-04-2010 godz 8:27 W przyszłym tygodniu ruszamy z naszym M42 i chętnie zobaczymy wasz domek. Tak się składa, że w przyszłą niedzielę będziemy w Łęczycy, a to niedaleko od Kutna. Jeśli ten termin jest dla Was odpowiedni poproszę kontakt na [email protected] pozdrawiamy Magda i Jacek Witaj M_Wit, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onazis1974 07.04.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam serdecznie! Ktosik z forum pytał o namiary na naszą dekoratorke wnętrz: http://www.projektowaniewnetrz.kalisz.pl w zakladce realizacje mozna znalezc cuda Przyjemnego ogladania! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_10 07.04.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam Czy mógłbyś napisać coś o kosztach instalacji gazowej oraz CO. Może jakieś fotki. Pozdrawiam Mario_10 Witam, ogrzewam gazem.... piec junkers kondensacyjny jednofunkcyjny do tego zbiornik 100 l na cw. Mamy małe dziecko więc na ogrzewaniu nie oszczędzamy. Kotłownię uruchomiłem na początku października 2010. Teraz tankowałem gaz, choć jeszcze nie musiałem. zatankowałem na maxa, czyli tak jak było przy pierwszym wlaniu. Wydałem 2200 zł. IDEALNIE WYSZŁO !!! Wychodzi na to ze rocznie będzie to pomiędzy 2500 a 3000 zł za wszystko czyli ogrzewanie ciepła woda i gotowanie w kuchni. Taniocha !!! Ważne by zbiornik na gaz mieć swój. wtedy gaz kupujesz gdzie taniej a nie za ile masz w umowie. Większe koszty na początku - inwestycja. A tak na marginesie, MIESZKA SIĘ REWELACYJNIE !!! ŚWIETNY DOMEK !!! Mieszkam w Kutnie woj Łódzkie. Jak ktoś chce zobaczyć, zapraszam. Macie pytania co do realizacji. Piszcie, chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilprezes 07.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam, rozpoczynam budowę Przemyślany - wariant III M42c, jeśli ktoś budował ten dom to bardzo proszę o przesłanie kosztorysu na adres [email protected] .Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 09.04.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam. Dzisiaj dokonalem zakupu 2 kominow ZAPEL 7mb z wentylacja za 5.500 tys.zl Troche taniej niz SCHIEDEL a podobno sa tak samo dobre i maja 30 lat gwarancji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadka26 11.04.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 witam! za 1,5 miesiąca rozpoczynamy budowę przemyślany M42 w odbiciu lustrzanym, czy ktoś z województwa świętokrzyskiego buduje ten domek? jeśli ktoś mógłby nam przesłać jego kosztorys byłoby super:)! mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 13.04.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Czy ktos robi tzw drugi obieg wody w domu? i nie chodzi mi o ogrzewanie tylko o sytuacje kiedy wc splukuje sie woda wykorzystana poprzednio do czegos innego( np mycia) szukam inf na ten tamat ale kiepsko mi idzie. Jesli ktos ma to za soba i może się podzielic doświadczeniem lub chociaz namiarami na stronki lub ludzi będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 16.04.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Ostatnio zastanawiam sie nad kolorem klinkieru na kominy i slupy. Dach bedzie grafitowy i nie wiem czy kominy tez zrobic grafitowe czy moze inne zeby sie troche od dachu roznily.... Moze macie jakies propozycje??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aliceN 18.04.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Może nasza kolorystyka Ci podpasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgo 18.04.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 do aliceN jaki macie kat nacylenia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 18.04.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Dla odmiany trochę inne połączenie kolorystyczne z grafitowym dachem...https://picasaweb.google.com/lh/photo/p_jQtrSqw7ibc-JJkDgHog?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 19.04.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Dzieki za ciekawe propozycje, chyba jednak zdecydujemy sie na grafitowe kominy, ale do podjecia decyzji mamy jeszcze troche czasu Jesli chodzi o slup przed wejsciem to moja zona wymyslila zeby byl taki jak elewacja domu, zadnego klinkieru.... nie wiem czy bedzie dobrze wygladal ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama0274 20.04.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam wszystkich którzy budują przemyślanego.Jestem dopiero na etapie wyboru projektu ale z nastawieniem na Przemyślanego z dachem 30st.jeżeli nic sie nie zmieni to we wrześniu kopiemy fundamenty.Mam prośbe do tych którzy mają już to za sobą o przesłanie mi jakiś kosztorysów podaje adres [email protected] bedę wdzieczna,lub chociaż ile was kosztował stan zero.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 20.04.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witamy w gronie milosnikow Przemyslanego Mnie stan "0" kosztowal okolo 37.000 tys. jesli sie nie myle, nie mam dokladnych wyliczen w tej chwili przy sobie, w tym jest: geodeta, koparka, material tj.( bloczki 1200 szt, styropian gr. 10cm , beton B20, beton B10, izolacja pozioma, dysperbit, klej, siatka, stal, deski, gwozdzie, cement, piach 11 wywrotek, hydraulika, chudziak, oplata za agregat bo pradu jescze nie mialem i cala robocizna. Chyba niczego nie pominalem. Wiem ze mozna stan "0" zrobic taniej, mi sie niestety nie udalo. Buduje w Pabianicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekjar111 20.04.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 witam wszystkich proszę o opinie dotyczące kosztów zabudowy stropu, mnie jeden z wykonawców oszacowal na gotowe 15000 zł wydaje mi się że to drogo, Postihal pisał coś o 6.000 zł, czy mozliwa jest aż taka różnica? Niech ktoś jeszcze napisze o kosztach inst. wodno-kanaliz i copozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aliceN 20.04.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 do tgo...kąt nachylenia dachu mamy taki jak w projekcie 25st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 21.04.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 aliceN Domek piękny!!!!!!!!!!! My dopiero zasypujemy i ubijamy piasek.Ale zaintrygowało mnie jedno! Mamy podobną sytuację, tzn. spadek terenu i też taras będzie dość wysoko. Czy macie już jakiś plan, jak to zrobicie??? Na razie, na zdjęciach widać, ze jeszcze nic nie zrobiliście, stoi tylko słup. Jakie pomysły???My ciągle się zastanawiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moran 21.04.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 aliceN! Ale kąt nachylenia dachu wg projektu do 20 st. Ten drugi dom, który pokazaliście też ma wysokie fundamenty i taras bedzie też wysoki. Ci inwestorzy mają już pomysł?Ciągle szukamy rozwiązań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aliceN 21.04.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 dzieki Moran:) Co do spadku to będziemy trochę równac teren ,narazie są plany,że pod tarasem będa ściany i uzyskam tam takie pomieszczenie-schowek na meble ogrodowe czy kwiaty zimą,a schody z tarasu będą tylko z jednej strony...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts