Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj M_Wit,

Ponawiam prośbę o kontakt z 02-04-2010 godz 8:27

W przyszłym tygodniu ruszamy z naszym M42 i chętnie zobaczymy wasz domek.

Tak się składa, że w przyszłą niedzielę będziemy w Łęczycy, a to niedaleko od Kutna.

Jeśli ten termin jest dla Was odpowiedni poproszę kontakt na [email protected]

pozdrawiamy Magda i Jacek

Witaj M_Wit,

Witam

Czy mógłbyś napisać coś o kosztach instalacji gazowej oraz CO. Może jakieś fotki.

Pozdrawiam

Mario_10

Witam,

ogrzewam gazem.... piec junkers kondensacyjny jednofunkcyjny do tego zbiornik 100 l na cw.

Mamy małe dziecko więc na ogrzewaniu nie oszczędzamy.

Kotłownię uruchomiłem na początku października 2010.

Teraz tankowałem gaz, choć jeszcze nie musiałem.

zatankowałem na maxa, czyli tak jak było przy pierwszym wlaniu.

Wydałem 2200 zł.

IDEALNIE WYSZŁO !!!

Wychodzi na to ze rocznie będzie to pomiędzy 2500 a 3000 zł za wszystko czyli ogrzewanie ciepła woda i gotowanie w kuchni.

Taniocha !!!

Ważne by zbiornik na gaz mieć swój.

wtedy gaz kupujesz gdzie taniej a nie za ile masz w umowie.

Większe koszty na początku - inwestycja.

A tak na marginesie, MIESZKA SIĘ REWELACYJNIE !!! ŚWIETNY DOMEK !!!

Mieszkam w Kutnie woj Łódzkie. Jak ktoś chce zobaczyć, zapraszam.

Macie pytania co do realizacji. Piszcie, chętnie pomogę.

Czy ktos robi tzw drugi obieg wody w domu?

i nie chodzi mi o ogrzewanie tylko o sytuacje kiedy wc splukuje sie woda wykorzystana poprzednio do czegos innego( np mycia)

szukam inf na ten tamat ale kiepsko mi idzie. Jesli ktos ma to za soba i może się podzielic doświadczeniem lub chociaz namiarami na stronki lub ludzi będę wdzięczna

Witam wszystkich którzy budują przemyślanego.

Jestem dopiero na etapie wyboru projektu ale z nastawieniem na Przemyślanego z dachem 30st.jeżeli nic sie nie zmieni to we wrześniu kopiemy fundamenty.Mam prośbe do tych którzy mają już to za sobą o przesłanie mi jakiś kosztorysów podaje adres [email protected] bedę wdzieczna,lub chociaż ile was kosztował stan zero.pozdrawiam

Witamy w gronie milosnikow Przemyslanego :) Mnie stan "0" kosztowal okolo 37.000 tys. jesli sie nie myle, nie mam dokladnych wyliczen w tej chwili przy sobie, w tym jest: geodeta, koparka, material tj.( bloczki 1200 szt, styropian gr. 10cm , beton B20, beton B10, izolacja pozioma, dysperbit, klej, siatka, stal, deski, gwozdzie, cement, piach 11 wywrotek, hydraulika, chudziak, oplata za agregat bo pradu jescze nie mialem i cala robocizna. Chyba niczego nie pominalem. Wiem ze mozna stan "0" zrobic taniej, mi sie niestety nie udalo. Buduje w Pabianicach. Pozdrawiam

witam wszystkich

proszę o opinie dotyczące kosztów zabudowy stropu, mnie jeden z wykonawców oszacowal na gotowe 15000 zł wydaje mi się że to drogo, Postihal pisał coś o 6.000 zł, czy mozliwa jest aż taka różnica? Niech ktoś jeszcze napisze o kosztach inst. wodno-kanaliz i co

pozdrawiam budujących

aliceN

Domek piękny!!!!!!!!!!!

My dopiero zasypujemy i ubijamy piasek.

Ale zaintrygowało mnie jedno! Mamy podobną sytuację, tzn. spadek terenu i też taras będzie dość wysoko. Czy macie już jakiś plan, jak to zrobicie??? Na razie, na zdjęciach widać, ze jeszcze nic nie zrobiliście, stoi tylko słup. Jakie pomysły???

My ciągle się zastanawiamy...