zabek 06.05.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ############ H E L P ############# Właśnie dostałem wycenę Przemyślanego od rzeczoznawcy !!!Wyszło z niej prawie 475 000 zł !!!A kredyt chcę na 300 000 zł !!!Na ile wycenili rzeczoznawcy Waszego Przemyślanego?Proszę dajcie jakieś wyceny bo nie wiem co dalej robić?[email protected] ############ H E L P ############# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 06.05.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witam ponownie! Mam pytanie dotyczące wymiarów okien, podobno w projekcie są dość nietypowe, większe od standardowych. Dawaliście rolety nad okna czy zmiejszaliście wymiary otworów okiennych czy robiliście te większe jakie są w projekcie? My zmienilismy wymiary na "typowe". zamiast 100x152 mamy 100x90 , a zamiast 186 x152 mamy 180x150, w salonie zamiana 2 okien na jedno 180 x300. Oczywiscie mowie o otworach w scianie. Jeszcze nie wiem jak to bedzie ostatecznie wygladalo bo jestesmy na etapie scian zew, okien jeszcze nie ma, sa dziury ale wygladaja dobrze, jestesmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szamanka_81 06.05.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Postihal gratuluję ślicznego domu. Śledzę Twoją budowę od jakiegoś czasu i jestem pod mega wrażeniem. Świetna robota.Mam prośbę o przesłanie rzutów oraz kosztorysu na adres: [email protected] . Jeszcze raz GRATULUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 06.05.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Dzis nieprzyjemne zaskoczenie na budowie. Przyjechali goscie od wiazarow zrobic pomiary i okazalo sie ze nie zrobia murlaty, bo to podobno nalezy do murarzy (ci sadza na odwrot). Goscie od wiazarow powiedzieli ze oni nie ptrzebuja murlaty a wiazary moga przymocowac do wienca, nawet lepiej bo beda sie lepiej trzymaly....... jestem bardzo sceptycznie do tego natawiona.... jakies Wasze doswidczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 06.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Jaki macie kolor elewacji do grafitowego dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 07.05.2011 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Dzis nieprzyjemne zaskoczenie na budowie. Przyjechali goscie od wiazarow zrobic pomiary i okazalo sie ze nie zrobia murlaty, bo to podobno nalezy do murarzy (ci sadza na odwrot). Goscie od wiazarow powiedzieli ze oni nie ptrzebuja murlaty a wiazary moga przymocowac do wienca, nawet lepiej bo beda sie lepiej trzymaly....... jestem bardzo sceptycznie do tego natawiona.... jakies Wasze doswidczenia? Witam, ja mam wiązary bezpośrednio mocowane do wieńca/bez murłaty/.Każdy wiązar jest mocowany za pomocą specjalnych uchwytów i śrub.Jest to bardzo mocne. W czerwcu będą trzy lata jak zostały położone moje wiązary i wszystko jest super.Na podstawie mojego doświadczenia uważam,że nie należy obawiać się takiego rozwiązania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szamanka_81 07.05.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Postihal ponawiam swoją prośbę o przesłanie rzutów z wymiarami oraz kosztorys- obserwuje forum i widzę że chętnie się dzielisz informacjami z pozostałymi. Z góry bardzo za nie dziękujęMam też pytanie- czy na budynku (w wewnątrz) powstały jakieś pęknięcia? Bo słyszałam że budynek powinien przestać zimę aby ich uniknąć, a Twoja budowa szła błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedzior 08.05.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witaj Kedzior, co masz na mysli mowiac ze wzmocniliscie fundament? Ja tez bede mial kat 30 stopni, ale strop drewniany. Wylalem tylko szersza lawe 60cm. Czy dokonales jakis zmian z wysokoscia muru, moze tez dokladasz jakis pustak na wysokosc? U mnie ekipa wchodzi w czerwcu murowac juz sie doczekac nie moge. Pozdrawiam i czekamy na wiecej zdjec. Witaj Jacekg80, my tez wylalismy lawy z szerokoscia 60cm, to wystarczy na wiekszy kat z dachowka. Ale ze wzgledu na strop betonowy prawie wszystkie sciany musza byc nosne i potrzebuja podmurowki. Wedlug projektu strop drewniany podtrzymuje sie na tych czterech slupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiu_f 09.05.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam serdecznie, chciałem się dowiedzieć czy jest może ktoś na forum kto jest w trakcie budowy lub już wybudował "Przemyślanego" w wariancie m42d najlepiej w okolicach Poznania lub generalnie w Wielkopolsce? Oczywiście w grę wchodzą też inne wariant "Przemyślanego"..... Czy byłby ktoś tak miły i umożliwił mi i mojej żonie przyjrzeniu się temu projektowi ale z bliska? Jeżeli ktoś nie miałby nic przeciwko takiej wizycie proszę o kontakt na [email protected] z góry dziękuję pozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 09.05.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam Jeśli to nie problem to proszę o przesłanie rzutu Przemyślanego wraz z wymiarami na adres [email protected] Witam, poszło dzisiaj na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 09.05.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Postihal ponawiam swoją prośbę o przesłanie rzutów z wymiarami oraz kosztorys- obserwuje forum i widzę że chętnie się dzielisz informacjami z pozostałymi. Z góry bardzo za nie dziękuję Mam też pytanie- czy na budynku (w wewnątrz) powstały jakieś pęknięcia? Bo słyszałam że budynek powinien przestać zimę aby ich uniknąć, a Twoja budowa szła błyskawicznie. Witam, rzut z wymiarami oraz zestawienie moich kosztów wysłałem dzisiaj na podany adres. Wewnątrz budynku na ścianach nie ma żadnych widocznych pęknięć. Są nieliczne drobne zarysowania na suficie - płyta g-k,które zostaną zlikwidowane przy nastepnym malowaniu.Takich zarysowań naprawdę jest bardzo trudno uniknąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama0274 10.05.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dziekuje Postihal rzut dotarł.Gratuluje pieknego domku, mam nadzieje ze nasza budowa pójdzie tez tak sprawnie jak Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 10.05.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dziekuje Postihal za rade wiazarowa Ostatecznie zostalo tak, ze jednak murarze zrobia murlate bo za pozno wyszla cala sprawa i bez murlaty bedzie za nisko, a juz nie da sie murow do gory ruszyc( znaczy da sie, ale mniej roboty z murlata niz z murami) Tak to juz jest jak inwestorzy nie maja zielonego pojecia o budowaniu a biora sie za dom ciekawe ile jeszcze niespodzianek wyskoczy? Juz kilku udalo mi sie uniknac dzieki forum, za co dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loguś 10.05.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ponawiam tez temat rzucony wczesniej: czy ktos ma kominek z plaszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpsp 10.05.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witam MAm pytanie do właścicieli przemyślanego, czy sufit podwieszany z płyt gipsowo kartonowych składa się z jednej czy dwóch warstw płyty gipsowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efkanika 13.05.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witamszukam projektu domu i zastanawiam sie nad przemyślanym m42c . ale podobno ma kiepskie rozwiazanie z dachem i te belki sa nie bardzo... ale układ dla mnie jest idealny, wiec pytanie: czy ktos moze mi wyjasnic co i jak? czy warto kupic ten projekt? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efkanika 13.05.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witammoim idealnym projektem jest projekt Przemyślany m42c. czytałam juz naprawde duzo na temat tego projektu, ale mam teraz mętlik w głowie. czy ktoś uprzejmy i znający temat mógłby mi podpowiedzieć czy warto kupić ten projekt? chodzi mi o ten dach i te belki przez które nie można przesunąć kilku działowych ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mama_psotnika 14.05.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam Czy ktoś jest w posiadaniu rzutu z wymiarami do M42c? Bardzo proszę o podesłanie na adres [email protected] Z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja08 15.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam, ja mam wiązary bezpośrednio mocowane do wieńca/bez murłaty/.Każdy wiązar jest mocowany za pomocą specjalnych uchwytów i śrub.Jest to bardzo mocne. W czerwcu będą trzy lata jak zostały położone moje wiązary i wszystko jest super.Na podstawie mojego doświadczenia uważam,że nie należy obawiać się takiego rozwiązania. Pozdrawiam Witam, Postihal w jaki sposób masz zamontowane płyty g/k do sufitu? Czy w przypadku wiązarów nie trzeba robić rusztu stalowego pod płyty, ciekawi mine jak to rozwiązałeś .Jeszcze jedno jaką ma Pan wysokość pomieszczeń podłoga/sufit? Pozdawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tekila4 16.05.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam,wszystkich miłosników budujacych Przemyślany M42. mam więc pytanko jaki komin budowaliśćie w salonie,tradycyjny czy systemowy ,i jak gdzie wykonaliscie wyczystkę komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts