Bernabeu 06.01.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Szanowna ekipo forumowiczowa Czy moglbym zapytac doswiadczonych w sprawie okien drewnianych? Obecnie jestem na etapie oczekiwania na wyceny okien z Urzedowski, Natura, Milewski. "Natura" podobno niezle kosi po kasiurce, i podejrzewam, ze "Urzedowski" rowniez. Gdzie mozna jeszcze poprosic o wycene, ktora firma udzieli bez problemow, poniewaz spotkalem sie z takimi rowniez typami, ktorym wydaje sie, ze dopoki sie nie zdecyduje na zakup - to nie wycenia, he, he... Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 06.01.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Z tych mi znanych i bardziej znanych to moze Sokolka,M&S,Bertrand.....My na etapie poszukiwania okien rowniez wysylalismy droga mailowa do roznych firm z terenu calej Polski,nie tylko lokalnie.Wysylalismy im zestawienie okien i nasze wymagania co do materialu,szyb,okuc itd. Po krotszym,czasami dluzszym czasie dostawalismy ich oferty.Przy duzym zamowieniu odleglosc dla nich nie grala roli. Firmy takie znjdziesz chociazby na googlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 06.01.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam, Ja też aktualnie szukam okien, mam już wycenę od Oknoplastu i Jezierskiego (PCV) oraz od Pamo Plast (Meranti). Jutro wysyłam jeszcze do Natury, Ferno i Adpol'u. W sobotę byłem na rozmowach u "dealerów" i wszyscy prosili o maila z zestawieniem stolarki. Na wycenę czekałem do tej pory max 2-3 dni. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w-z-57 07.01.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 z innego tematu o Milewskich : http://forum.muratordom.pl/post244248.htm?highlight=milewski#244248 BRAT PAWEŁGość PostWysłany: Czw, 12 Luty 2004 01:16 Temat postu: MILEWSKI Odpowiedz z cytatemOKNA TEJ FIERMY Z OKOLIC CZĘSTOCHOWY KUPIŁA MOJA SIOSTRA. CENA ŚREDNIA W STOSUNKU DO INNYCH PRODUCENTÓW NA RYNKU A JAKOŚĆ OKROPNA POZA TYM WSZĘDZIE PEŁNO DZIUR W DREWNIE MACHONIU .\BEZNADZIEJNY KONTAKT Z SERWISEM A WŁAŚCICIELA CIĄGLE NIE MA ZAWSZE GDZIEŚ JEST POZA FIRMĄ , CIĘŻKO SIĘ TAM DODZWONIĆ DO NIEGO TO JUŻ WOGÓLE. PRACOWNICY Z KTÓRYMI UDAŁO SIĘ KIEDYŚ POROZMAWIAĆ JUŻ TAM NIE PRACUJĄ | FIRMA TŁMACZY ,ŻE DZIURY SĄ DOPUSZCZALNE PRZEZ NORMY ALE NIE POWIEDZIAŁA JAKIE.PO ROKU UŻYTKOWANIA WSZYSTKIE BALKONY WYPACZONE . LISTWY TRZYMAJACE SZYBY NIERÓWNE , PRZY MYCIU RAM ŚCIERKA ZACHACZA O NIERÓWNE ŁĄCZENIA. W ŚRODKU OKNIEN TEŻ PEŁNO ZAMALOWANYCH TROCIN WYGLĄDA TO JAK SIERŚĆ. DRZWI DROGIE I BEZNADZIEJNE JAKBY NIEDOROBIONE OCZYWIŚCIE SIĘ WYPACZYŁY. SPRAWA JUŻ POSZŁA DO SĄDU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 07.01.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Do Ferno nie wysyłaj - juz ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annab11 07.01.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Też robiłam casting na dostawcę okien kilka miesięcy temu. Po odrzuceniu firmy najdroższej, podejrzanie najtańszej oraz tych, które z jakiś powodów nie mogły zrobić okien wg naszych potrzeb, zostały na placu boju 3 firmy: Natura, Milewski i Gebauer. Wszystkie w podobnych cenach i wydaje się, że ich okna są w podobnej jakości. Po negocjacjach wybrałam Naturę - dali ostatecznie najlepszą cenę oraz byli najbardziej elastyczni.Okna są już gotowe i czekają na montaż. Montowane będą ok. 15 stycznia, więc wówczas więcej będę mogła na ich temat powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.01.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Do Ferno nie wysyłaj - juz ich nie ma. Jak to nie ma ? Napisz coś więcej. Na Bartyckiej w Wawie mają jeszcze jakieś biuro handlowe, dostalem nawet jakiś katalog itd. Dzisiaj posłałem zapytanie, zobaczymy czy i co odeślą. Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.01.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Szanowna ekipo forumowiczowa Czy moglbym zapytac doswiadczonych w sprawie okien drewnianych? Obecnie jestem na etapie oczekiwania na wyceny okien z Urzedowski, Natura, Milewski. "Natura" podobno niezle kosi po kasiurce, i podejrzewam, ze "Urzedowski" rowniez. Gdzie mozna jeszcze poprosic o wycene, ktora firma udzieli bez problemow, poniewaz spotkalem sie z takimi rowniez typami, ktorym wydaje sie, ze dopoki sie nie zdecyduje na zakup - to nie wycenia, he, he... Dziekuje! Polecam HOHENSEE - mam ich całą stolarkę zewnetrzną łącznie z drzwiami wejściowymi - materiał - meranti - są przepiękne - okna ze szprosami zewnetrznymi - nakładanymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 07.01.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ja kupowałam w niewielkiej rodzinnej firmie na podhalu, poleconej przez majstra do którego mam zaufanie. Uważam że okna są cudne, porządnie wykonane, bardzo starannie a cena ze 30% niższa spokojnie niż tych, o które dowiadywałam się na Śląsku. Jak zobaczyłam ten zakładzik to wierzyć nie mogłam że tak ładne okan robią, nietypowe, bez dopłaty za dwa różne kolory z dwy stron okna. Dla przykładu drzwi tarasowe przesuwne (bezprogowe) u nich za 5 tys. a w excellencie za te same drzwi powiedzieli mi ponad 8 netto... W moim dzienniku są zdjęcia. Kontakt mogę dać na priva jeśli ktoś zaintersowany, ale dość długo się czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzuraff 07.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 często zdarza mi się zamawiać wyceny na potrzeby kosztorysu - zawsze na pierwszy strzał biorę OKNO-PLAST Kraków - bez problemów ją otrzymuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 07.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ale tu mowa zdaje się o drewnianych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 08.01.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ferno nie ma- zbankrutowali a syndyk raczej ci okien nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soch 08.01.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 W W-wie na Bartyckiej jest taki punkt- wycenia Ci w jednym miejscu okna drewniane producentow: Pinus; Eurookno z Suwałk; Ortis. Mam zamontowane w grudniu Eurookno zamawiane w tym punkcie- beda drobne poprawki (np nieestetycznie polozony silikon), ale obsluga generalnie ok. (np za opoznienie w dostawie sami proponuja dodatkowy rabat) Namiary na priv jesli ktos życzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 08.01.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A ja polece Wam okna z Krosnaa Odrzańskiego, widziałam ich okna juz zamontowane- b.Ładne,okucia siegenia, robią na niemiecki rynek, są elastyczni, i co najważniejsze....podczas montażu nie ma problemu z ustawianiem -nastawianiem , za to np. Urzęedowski ma już ten problem- trzeba dłuzej ustawiać i przymierzac-...., to nie jest moje doświadczenie tylko wykonawcy który wstawiał juz okna i Urzędowskiego i tej firmy z Krosna.Wycena z Krosna u mnie wypadłą przy sośnie parę stówek taniej niż w U., my zdecydowaliśmy się jadnak na U. bo bierzemy w dębie a Kroosno tego nie robi.... wycenę robią w ciągu 1-2dni roboczych... (sosna i świerk, nie pamiętam czy mają meranti???)http://www.stolhaus.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.01.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam, Ja też aktualnie szukam okien, mam już wycenę od Oknoplastu i Jezierskiego (PCV) oraz od Pamo Plast (Meranti). Jutro wysyłam jeszcze do Natury, Ferno i Adpol'u. W sobotę byłem na rozmowach u "dealerów" i wszyscy prosili o maila z zestawieniem stolarki. Na wycenę czekałem do tej pory max 2-3 dni. Pzdr Dawid Powiedz gdzie wysyłałaś zapytanie o okna Ferno? Ja zadzwoniłam do Lubartowa do producenta i powiedzieli mi że do końca stycznia nie przygotowują ofert Jeśli możesz to wyślij na priv "coby" zbednej reklamy nie czynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.01.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam, Ja też aktualnie szukam okien, mam już wycenę od Oknoplastu i Jezierskiego (PCV) oraz od Pamo Plast (Meranti). Jutro wysyłam jeszcze do Natury, Ferno i Adpol'u. W sobotę byłem na rozmowach u "dealerów" i wszyscy prosili o maila z zestawieniem stolarki. Na wycenę czekałem do tej pory max 2-3 dni. Pzdr Dawid Powiedz gdzie wysyłałaś zapytanie o okna Ferno? Ja zadzwoniłam do Lubartowa do producenta i powiedzieli mi że do końca stycznia nie przygotowują ofert Jeśli możesz to wyślij na priv "coby" zbednej reklamy nie czynić O rety, ludzie! Branza huczy od plotek ze Ferno padło a Wy nadal chcecie stamtad wyceny.. Co prawda syndykt nie musi od razu sprzedawac zakladu a moze probowac postawic go na nogi, ale to zawsze ryzykowne, wiec warto to dwa razy sprawdzic. Bernabeu, skad przypuszczenie, ze Urzedowski kosi przy wycenie? Od 5 lat patrze na ten "przesąd" ze to okna tylko dla bogaczy. Zdecydowanie mowię (uwaga - ja te okna tez sprzedaje), ze to oferta nie odbiegajaca cenowo od innych - oczywiscie w swoim standardzie (czyli wykluczyc trzeba okna najtansze warianty okna sosnowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.01.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Ferno - wycenaiłem na Bartyckiej w Warszawie i dzisiaj dostałem ofertę. Pytałem gościa o tą sprawę z upadłością. Powiedział mi że likwidują spółkę handlującą oknami, natomiast podobno spółka produkująca ma się dobrze. Jako że jest z nimi związany to mam się na baczności i traktuję jego informacje z dużym dystansem. Krótko mówiąc coś się dzieje z FERNO i chyba trzeba uważać. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 10.01.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Ferno padłoJa jako ich wierzyciel wiem o tym doskonale, Firma handlująca zarejestrowana na Bartyckiej na podstawie wyroku Sądu z listopada. Co do fabryki fakt faktem istnieje jeszcze, ale to Titanic i juz nie produkuje. dziwie sie ze jeszcze chca kogoś nabic w butelkę. Nie dajcie sie oszukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.01.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Zamówiliśmy plastiki, ale przymierzaliśmy się również do drewniaków. Znajomi maja okna Vitra. Są piękne i dobre jakościowo. NIe wiem jak z ceną, ale chyna do tanich nie należą. Bardzo ładne okna robi firma Bartkowiak i firma Sitak. Obie stosunkowo przystępne cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 10.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam! A ja zrobiłem następująco: Chciałem urzędowskiego, dałem do wyceny w miejscu zamieszkania wyszło ok 15tys z montażem + częściowe koszty transportu(100km od budowy). Z tą wyceną pojechaliśmy do urzędowskiego bliżej budowy(50km) i wzięliśmy to samo o 2,5tys taniej z montażem i darmowym transportem. Jak widać można taniej. Oni wszyscy chcą sprzedać dlatego będą schodzić z cenami żeby złapać klienta. Z okien jesteśmy zadowoleni(meranti), napewno są lepsze, ale .....mamy takie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts