Kasiulka999 06.01.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 pochwalcie sie jaką macie pościel jakie panują trendy: chy wolicie tańszą z hipermarketu częściej wymieniać czy posciel klasy lux na kilka/naście?/ dobrych lat która Waszym zdaniem lepsza-bawelniana czy z domieszkami? jakie kolory preferujecie? mi teściowa kupiła komplecik za 200zł/niby w promocji/ drożyzna-aż zal rozpakowywać jakaś bezowa cała z haftem babciowatym -no i nie wiem co z nią robic-czy pójść wymienić na inną czy zaczynac do niej sie adaptować osobiście wole pościele w przedziale 60-90 zl jak coś sie z nią stanie-to nie bede przynajmniej włosy z głowy rwać tylko wywale i kupie nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.01.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 U mnie bawełna - na lato kora, na zimę flanelka. Na okazje satynka Kolorki intensywne i wzorzaste, żeby kota nie było widać Przedział cenowy duży - ale tak mam ze wszystkim, jak mi się co podoba, to cierpię i płacę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 06.01.2008 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 ja też nie lubie pościeli jednobarwnych-wole jakieś takie pomazaje stonowane/tzn.bez ostrych barw/ rodzice kupili taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90117618 jak weszłam do pokoju-oczopląsu dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.01.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 E, luzik Ja mam np. taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20099552 I bardzo ją lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 07.01.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Rozglądając się za nową kołdrą, widzieliśmy kołdrę z Niemiec z granulatu lateksowego. Bardzo lekka pikowana, też chyba po to aby ten granulat się nie przesuwał.Podobno rewelacja.Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.01.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 krzysztofh napisał: Rozglądając się za nową kołdrą, widzieliśmy kołdrę z Niemiec z granulatu lateksowego. Bardzo lekka pikowana, też chyba po to aby ten granulat się nie przesuwał. Podobno rewelacja. Co o tym sądzicie? O kołdrach gdzieś był inny nieco wątek Jak dla mnie brzmi prawie jak granulat styropianowy Trochę sztucznie Może to i dobre, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 07.01.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jeśli teściowa kupiła ci pościel to nie powinnaś jej wymieniać. Na pewno gdzieś kontem oka sprawdzi , czy ją masz. Dobre układy z teściową ważniejsze przecież od pościeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_p 08.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 JA lubię pościel z bawełny , żadnej kory , brrr... A mam taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90117618 i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80102617 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 08.01.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 a co na kołdrę 200x220? W ikeową sie nie mieści... ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 08.01.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 koldry uwielbiam z pierza , cieple i lekkie . Jestem wstanie na dobra koldre wydac duzo . Poszewki, przescieradla uzywam tylko i wylacznie z bawelny. Wszelkie kory, satyny ,flanele nie wchodza w gre po prostu bym sie nie wyspala. Poszewki dla mnie musza byc jasne , najlepiej biale lub zlamana biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 08.01.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 zott36 napisał: koldry uwielbiam z pierza , cieple i lekkie . Jestem wstanie na dobra koldre wydac duzo . Poszewki, przescieradla uzywam tylko i wylacznie z bawelny. Wszelkie kory, satyny ,flanele nie wchodza w gre po prostu bym sie nie wyspala. Poszewki dla mnie musza byc jasne , najlepiej biale lub zlamana biel. mam podobnie...musi być odpowiedio sztywna - taka szeleszcząca ale absolutnie nie jak krochmalona... mam upatrzoną - do naszej sypialni w http://www.carreblanc.pl/shop/ - to spory wydatek , ale w koncu - jak sobie pościelesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 08.01.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 joan napisał: zott36 napisał: koldry uwielbiam z pierza , cieple i lekkie . Jestem wstanie na dobra koldre wydac duzo . Poszewki, przescieradla uzywam tylko i wylacznie z bawelny. Wszelkie kory, satyny ,flanele nie wchodza w gre po prostu bym sie nie wyspala. Poszewki dla mnie musza byc jasne , najlepiej biale lub zlamana biel. mam podobnie...musi być odpowiedio sztywna - taka szeleszcząca ale absolutnie nie jak krochmalona... mam upatrzoną - do naszej sypialni w http://www.carreblanc.pl/shop/ - to spory wydatek , ale w koncu - jak sobie pościelesz.... A czytałaś co zawiera ta kołdra? Poliester kanalikowy. Wszystko jedno jaki ale to poliester. Wcześniej pisałem o wypełnieniu lateksowym. Aby ocenić zalety lateksu trzeba poczytać o materacach z warstwą lateksową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 08.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 krzysztofh napisał: joan napisał: zott36 napisał: koldry uwielbiam z pierza , cieple i lekkie . Jestem wstanie na dobra koldre wydac duzo . Poszewki, przescieradla uzywam tylko i wylacznie z bawelny. Wszelkie kory, satyny ,flanele nie wchodza w gre po prostu bym sie nie wyspala. Poszewki dla mnie musza byc jasne , najlepiej biale lub zlamana biel. mam podobnie...musi być odpowiedio sztywna - taka szeleszcząca ale absolutnie nie jak krochmalona... mam upatrzoną - do naszej sypialni w http://www.carreblanc.pl/shop/ - to spory wydatek , ale w koncu - jak sobie pościelesz.... A czytałaś co zawiera ta kołdra? Poliester kanalikowy. Wszystko jedno jaki ale to poliester. Wcześniej pisałem o wypełnieniu lateksowym. Aby ocenić zalety lateksu trzeba poczytać o materacach z warstwą lateksową. ale ja nie chcę kołdry - tylko pościel... seria Dual - z tego co wiem jest zrobiona z 100% bawełny perkalowej - zobaczylam , dotykałam - szelesciła jak lubię...pasuje mi do sypialni...i już więcej na pościel nie wydam - jak dotąd standard Ikea był dla mnie wystarczający (często zmieniam, gotuję, oddaję do magla - więc musi byc mocna i wygodna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.01.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 od paru lat kupuję pościel z Andropola -lubię ich wzory oraz materiały ...są bardzo miłe w dotyku ,świetnie sie piorą ,nie zmieniaja kolorów ,zapinane na zamek - w sklepach ceny ok 130zł /kpl ...na allegro można poszukac niższych cen http://www.andropol.com.pl/ ps....kołdry i poduszki tylko z puchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.01.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Rowniez chwalimy sobie posciel z Andropola. Kupujemy wlasnie na Allegro,ceny maja bardzo przystepne.Gustujemy raczej w poscieli satynowej,chociaz i bawelniana,czy z kory nie pogardzimy jak jest ladna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.01.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Latem kora lub satyna bawelniana, zima flanela. Od wielu lat nie kupilam innej poscieli niz bielbaw lub bielawa (to jest ta sama firma ale roznie na nia mowia)http://www.bielbaw.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.01.2008 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 LUDZIE NIE MYLMY POJĘĆ, plissss Bawełna -tak, kora, satyna, flanela - tak lub nie??? Bawełna to bawełna - niezależnie czy kora, czy satyna, czy flanela, czy perkal, aaaa, jeszcze dżersej może być.... To wszystko jest bawełna To jest tylko różnica w splocie włókna i obróbce Z tego co widzę po sklepach, do wyboru jeśli chodzi o włókno, to poza bawełną jest jedwab i bawełna w mieszankach z wiskozą - w różnych splotach zresztą Więc prawdopodonie, większość z nas ma pościel bawełnianą Dalej jest kwestia tego, co kto lubi w splocie - bo to się różnie używa, jest inne w dotyku, np., satyna, kora albo flanela - każde inne, mimo że w zasadzie to samo A jeszcze dalej jest kwestia wzorków i kolorków Sorki, że się tak rozpisałam, ale jak widzę rozróżnianie między bawełną a flanelą, albo satyną, to mi się nóż w kieszeni otwiera ze śmiechu Magpie101, ja też głównie Bielbaw lub Ikea (Bielbaw to zdaje się nowsza nazwa Bielawy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 09.01.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 OK napisał: LUDZIE NIE MYLMY POJĘĆ, plissss Bawełna -tak, kora, satyna, flanela - tak lub nie??? Bawełna to bawełna - niezależnie czy kora, czy satyna, czy flanela, czy perkal, aaaa, jeszcze dżersej może być.... To wszystko jest bawełna To jest tylko różnica w splocie włókna i obróbce hehe. to samo chciałam napisać ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.01.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 markdottir napisał: a co na kołdrę 200x220? W ikeową sie nie mieści... ( Ja też mam kołdrę 220x200 i nie mam na nią żadnej poszewki... A ty znalazłaś coś sensownego? Czy trzeba uszyć samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.01.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Nastka, na rynku (manhattan albo koło Uniwersamu) dostaniesz pościel z kory i flanelową. Ja mam 4 komplety. 1 zamawiałam na allegro. Jakościowo b. dobre, cena ok. 100 zł. Kiedyś oglądałam atłasową, ale kosztowała ponad 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts