Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Dom - NA LATA C86 - Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

he a jak rozwinie skrzydła to odleci , chociaż cięzko będzie bo po tych ostatnich wichurach na szczęście nic się nie stało - wszystko w porządku - a u nas trzy słupy od prądu wyrwało i kilka dachów u znajomych zerwało.

a tak mniej więcej chcemy wykończyć elewacje :

http://images30.fotosik.pl/158/2c145ab224c6bc89.jpg

• 1 month później...
  • 1 month później...
Im dłużej przyglądam się projektowi twojego domu, tym bardziej mi sie podoba :D ma dobrze rozwiązane to co u mnie szwankuje, no i z tym dachem wygląda super!!! Pewnie przeoczyłam go bo robi wrażenie bardzo dużego a jak popatrzyłam na rzuty to jest całkiem porównywalny z moim, jtóry ma 10,5 na 16... To teraz pomkniecie jak jastrząb z dalszymi etapami :D

O.K. jak chwalić to szczegółowo a nie po łebkach- niech będzie :-)

Ja mam zupełnie inaczej rozwiązany dom, bo u mnie wszystko co nam potrzebne umieściliśmy na dole, poddasze jest przewidziane jako absolutnie dodatkowa przestrzeń, która wykończymy, gdy sprzedamy mieszkanie w mieście. Poddasze będzie dla dzieci i miało mieć zalety oddzielnego mieszkania. Dletego nie będę porównywać naszych projektów, tylko powiem z czego musiałam zrezygnować, aby zrealizować ten program, a co jest u ciebie:

przejście z garażu do domu

łazienka z oknem

oddzielne wc na parterze

garderoba i prywatna łazienka na parterze

wygodne szerokie schody

poza tym teraz gdy dziecko małe dobrze je mieć blisko ale gdy podrośnie i tak będzie się rwało na górę, aby dalej od staruszków...

Po prostu mineły trzy lata od czasu gdy wybieraliśmy projekt, z naszego oszczędnego parterowca i tak zrobił się dom z poddaszem :roll: i w tej chwili bazując na naszych doświadczeniach budowlanych oraz przemyśleniach życiowych zapewne szukalibyśmy teraz innego projektu...

A tak przy okazji to oczywiście uważam, ż eto mój dom jest najpiękniejszy na świecie :wink:

he :)

Wiesz ja też troche pozmieniałem niż w projekcie było . Podstawowa zmiana to zrezygnowałem z garażu w bryle budynku - mamy dużą działkę więc się postawi obok gdzieś wolnostojący po co mi mają smrody spalin wchodzić do domu a zamiast garażu będzie duży pokój telewizyjny , druga znacząca zmiana to kominek w środku salonu ( w projekcie wogóle nie było go zaplanowanego - więc wyszedł jeszcze jeden komin :) ) a tak pozatym to chyba wszystko zgodnie z projektem .

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Piękny domek wychodzi, śliczny ceglasty dach- jak u mnie :) , elewacja drewniana jak najbardziej ale w poziomie deski takie sa według mnie najfajniejsze. Tez mam dylemat co do koloru elewacji ale wybrałam kolor jasno piaskowo- pomarańczowy- kolor fugi na klinkierze z elewacji.

na moim atawarze nie widać koloru ceglastego ale tak jest, uwierz mi :D

• 3 weeks później...