sabawtor 07.01.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Mam taki problem i watpliwość, kupuję działkę rolną i właczam ją do gospodarstwa rolnego oczywiście w przyszłości myślę o przekształceniu jej w budowlaną lub zagrodową. Do tej działki prowadzi droga wyłaczona z działki właścicieli, który mi sprzedają ziemię i jest ona odrębną działką.Właścicielem tej działki(drogi) jest ten,od którego kupuję. Kupując tę ziemię czy w umowie notarlanej powinien znależć sie zapis dot. możłiwości korzystania z tej drogi, na jakich zasadach. Czy ten człowiek choć teraz mówi iz będę mogła korzytsac z tej drogi za jakiś czas może mio zabronić w końcu to jego własność i wtedy ta ziemia nie będzie możliwości przekształcenia, zresztą po co mi działka bez dojazdu.Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 07.01.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Wprowadź taki zapis w akcie notarialnym:"zbywający oświadcza, że wyraża zgodę, aby właściciele nieruchomości i ich następcy prawni dokonali wszelkich czynności prawnych i faktycznych związanych z doprowadzeniem takich mediów jak sieć gazowa, sieć energetyczna, wodociągowa, kanalizacyjna itp. do działki położonej tamże o numerze ewidencyjnym ...... przez działkę o numerze ........" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts