MARJO 19.08.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Mój kierownik budowy twierdzi, że na chudziaku wylanym na gruncie należy wylać płytę zbrojoną gr 10cm a zbrojenie (płyty) zakotwić w murze pomiędzy fudamentem a ścianą. Takie rozwiązanie ma usztywnić całą konstrukcję i zapobiec wszelkim problemom w przyszłości z podłogami. Bardzo proszę w Wasze opinie czy jest to dobre rozwiązanie. Naczytałem się o szczelinach dyletacyjnych, których w tym przypadku jak rozumiem nie ma...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 19.08.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Nie spotkałem takiego rozwiązania. Jeśli podsypka wewnątrz fundametu jest dobrze ubita( zagęszczona) to myślę że zbrojona płyta podłogowa to zbędny wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts