Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wynagrodzenie red. Lisa a abonament RTV

Recommended Posts

Media donoszą, że wynagrodzenie red. Tomasza Lisa w TVP będzie wynosiło 100 000 zł. miesięcznie.

Abonament RTV wynosi miesięcznie 17 zł.

Czyli - 5900 rodzin, inaczej mówiąc miasto o liczbie ludności 20 000, miesiąc w miesiąc będzie przeznaczało swój abonament na wynagrodzenie jednego pracownika telewizji pulicznej.

Macie swoją opinię w tym temacie?

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pewnie sie naraże, ale faktycznie nieobecność jednego z najlepszych w okienku TV, jest mniej dotkliwa niż "ściagniecie" jednego z seriali np. z literką "M" :lol:

Natomiast powaznie mówiąc, to nie wiem, czy to takie "wyśrubowane" wynagrodzenie. Zauważy6ć trzeba, że Lis "przyciaga" znaczna widownię i to bez wzgledu w której TV wystepuje - a co za tym idzie reklamy nadawane przed, w trakcie i po jego programie sa wielokrotnie droższe niz "inne".

Tak więc, to raczej Lis "utrzymuje" stacje, a nie stacja TV jego.

Tak na marginesie wiele programów w TVP jest faktycznie "dotowanych" przez abonament - w tym i publicystyczne, ale moim zdaniem nie bedzie tego mozna powiedzieć o programie Lisa - zarobi i na siebie i pewnie z naddatkiem na innych np. Pospieszalskiego :lol:

Tak więc, to raczej Lis "utrzymuje" stacje, a nie stacja TV jego.

Tak na marginesie wiele programów w TVP jest faktycznie "dotowanych" przez abonament - w tym i publicystyczne, ale moim zdaniem nie bedzie tego mozna powiedzieć o programie Lisa - zarobi i na siebie i pewnie z naddatkiem na innych np. Pospieszalskiego :lol:

Bardzo cenię i lubię red. Lisa. Moja wcześniejsza wypowiedź miała charakter ironiczny. Ale żeby Lis utrzymał TV? Toż niech utworzy własną! Bez jaj, ani Polsat ani TVN jakoś nie upadły po jego odejściu. Programy doptowane przez abonament to nie ma być publicystyka. Ta jest zawsze na zamówienie ekip władających na Woronicza. Tu chodzi raczej o bloki edukacyjne, kulturalne, popularno - naukowe [przypomnę mistrzowską SONDĘ]. A w tej dziedzinie dzieje się niezwykle mało [nie mówię, że nic]. Więc nich Pan Lis robi program nawet za 150 tyś miesięcznie, bo zrobi na pewno program lepszy niż nieszczęsne FORUM [o rozmowach p.Pospieszalskiego nie wspomnę].

K.

Tak na marginesie wiele programów w TVP jest faktycznie "dotowanych" przez abonament

Na przykład świetne dokumenty nadawane po północy? No sorry, ale kto ma szanse je obejrzeć? Chyba tylko ludzie cierpiący na bezsenność. To jest wielka kpina. Formuła TVP zakazywała (i chyba nadal zakazuje) przerywania programu reklamami. Więc co się robi. Z jednego programu robi się trzy i już można między nimi puścić reklamy. A że się wchodzi z relacją na żywo z 5-10 minutowym opóźnieniem? Kogo to obchodzi?

Czy ktoś w ogóle zauważył nieobecność p.Lisa w TV? Mogłoby tak pozostać. A abonament to inny problem... TVP już dawno zatraciła swoją "misję" i jeżeli częściej w niej występuje np. szansonistka Doda a nie np. prof. Miodek to niech się utrzymuje z reklam.

K.

ło, ło, ło, jo tyż przestane na Dode płacić... jak jo tak lubio, to niech ze swoich ji płaco.

Moja skromna opinia jest taka, że albo stacja łyka reklamy ile wlezie (ale nic od nas nie chce :D),

albo płacę abonament stały, ale wtedy..... wara od reklam. To przecież logiczne jest.

Stacje komercyjne utrzymują się wyłącznie z reklam i nieźle się mają heheheee, TP chce

abonamentu, a jak już go dostanie, to jeszcze reklamami dowali !! :o :o

JoShi słusznie zauważyła że TP posługuje się sztuczkami w celu omamienia odbiornika :)

Moją ulubioną sztuczką jest puszczanie długiego pakietu reklam, potem bim-bam wychodzi pan,

powie że wita w to piękne poniedziałkowe popołudnie - czy coś równie zajmującego,

po czym pan robi myk ....i znowu jedziemy z reklamami. :evil: Mnie to po prostu irytuje....

A abonament to inny problem... TVP już dawno zatraciła swoją "misję" i jeżeli częściej w niej występuje np. szansonistka Doda a nie np. prof. Miodek to niech się utrzymuje z reklam.

K.

Dokładnie, kiedyś misja TVP to były programy typu Sonda, Wielka Gra, Sensacje XX Wieku, Zrób to sam p. Adama Słodowego (dla forumowiczów jak znalazł :)) czy dla młodszych Kwant, Przybysze z Matplanety, Kuchnia p. Niedzickiego. Teraz misja to Złotopolscy, Klan, Plebania i zakup kolejnego tysiąca odcinków Mody na sukces, brrrr....

Pozdrawiam

Brzuzens

nie płacę abonamentu, nie mam telewizora, (radia też ).

pana lisa widziałam kiedyś w gazecie :D

ale za zdjęcie chyba nie wziął 100 000 ? :o ?(to tygodnik był nie miesięcznik , więc może 25 000 ?)

a gdyby na pana lisa nie było popytu to i pensyjka byłaby mniejsza .

Moja skromna opinia jest taka, że albo stacja łyka reklamy ile wlezie (ale nic od nas nie chce :D),

albo płacę abonament stały, ale wtedy..... wara od reklam. To przecież logiczne jest.

Stacje komercyjne utrzymują się wyłącznie z reklam i nieźle się mają heheheee, TP chce

abonamentu, a jak już go dostanie, to jeszcze reklamami dowali !! :o :o

JoShi słusznie zauważyła że TP posługuje się sztuczkami w celu omamienia odbiornika :)

Moją ulubioną sztuczką jest puszczanie długiego pakietu reklam, potem bim-bam wychodzi pan,

powie że wita w to piękne poniedziałkowe popołudnie - czy coś równie zajmującego,

po czym pan robi myk ....i znowu jedziemy z reklamami. :evil: Mnie to po prostu irytuje....

Podpisuję się obiema rękami pod każdą literką i kropeczką! :D

Telewizor, stary, ma chyba 15 lat mam wyłączony. Forum Muratora jest lepsze od TVP. :D

nie płacę abonamentu, nie mam telewizora, (radia też ).

Ja też oczywiście nie mam telewizora :) - buduję dom więc mnie nie stać

Tak mi się nasunęło czytając:

Pierwsze primo - Czy powinny płacić abonament osoby które mają np. odbiorniki satelitarne polsatu, cyfry, tvn czy tv kablowej - przecież one co miesiąc płaca za dostarczenie sygnału - dlaczego muszą dublować opłatę jeszcze za tv publiczną. (gdybym miał telewizor to bym ją wyłączył ;) )

Drugie primo - dlaczego trzeba płacić abonament również za radio w samochodzie jeśli słucha się tylko płyt CD a nie produkują odtwarzaczy CD do samochodów bez radia

Trzecie primo Jak za pewne wiecie Pan Lis ze Swoją "Panią" kończą budować dom pod warszawą - a budowa domu to kosztowna sprawa to pewnie stąd takie honorarium.

http://film.interia.pl/telewizja/plotki/news/tomasz-lis-dom-za-milion-euro,848626,3724

Po czwarte primo Jeśli telewizja chce zaoszczędzić to ja poprowadzę ten program za 50 000 zł :D

3majcie się