Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wynagrodzenie red. Lisa a abonament RTV

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ech, dobrze, ze mi nie wciskaja na sile tego Lisa. Od poczatku stawialam na Baracka Obame ! Walczymy w tych wyborach o p o w s z e c h n e ubezpieczenie zdrowotne czyli cos co chyba w Polsce maja ludziom zabrac. Pisze o tym dlatego, ze wydaje mi sie ze dziennikarstwo pana Lisa dawno stracilo jakakolwiek wartosc i nie sadze, ze powinnien zarabiac 100 tys zlo miesiecznie.

No, taka jest prawda, nie? :D

No tak. :) Stacje z czegoś muszą żyć to pewne, ale niech wybierają....albo reklamy, albo abonament.

Problem w tym że TP już wybrała...... chce i abonament...... i reklamy !

TVN nie żąda od nas żadnego abonamentu, za to dysponuje już śmigłowcem i jest natychmiast

na miejscu wydarzenia. TP śmigłowca nie ma, ma za to za dużo dyrektorów z b. wysokimi pensjami.

nie płacę abonamentu, nie mam telewizora, (radia też ).

Po czwarte primo Jeśli telewizja chce zaoszczędzić to ja poprowadzę ten program za 50 000 zł :D

3majcie się

To ja się zgłaszam za 40 000 zł. :D Bedzie jeszcze taniej.

Ciekawe ile ten dom Lisa kosztował, że z takim wynagrodzeniem zamierza go spłacać 30 lat.

Tabloidy twierdziły że milion euro - może doliczył do kredytu jakieś "niedroge" wykończenie bo to podobno był stan do wykończenia

To ja się zgłaszam za 40 000 zł. :D Bedzie jeszcze taniej.

Dobra to ja pasuję - nie będę dojeżdżał do warszawy za marne 40 tysięcy zł :D

..... TP już wybrała...... chce i abonament...... i reklamy !

TVN nie żąda od nas żadnego abonamentu, za to dysponuje już śmigłowcem i jest natychmiast

na miejscu wydarzenia. TP śmigłowca nie ma, ma za to za dużo dyrektorów z b. wysokimi pensjami.

Zobaczcie a Telewizja TRWAM nie ma reklam i abonamentu (znaczy się ma abonament dobrowolny) i dobrze sobie radzi - ma już służbowego majbacha :D i planuje śmigłowiec

To cytowane wyżej to akurat z Last Rico, nie ze mnie, ale nadal podpisuję się pod każdą literką i kropeczką. No i - mam C+, ktoś już pisał - dlaczego mam płacić za C+ i dodatkowo abonament? Nawet nie mam zwykłej anteny, korzystam tylko z satki i poza C+ nie odbieram TV publicznej. No to jakiej cholery każe mi się płacić? :o :evil:

Za ich pensje, tak? :x Chyba założę Stowarzyszenie na Rzecz Obniżenia Pensji i Rezygnacji z Reklam w TV Publicznej! :D

Niech biorą przykład z BBC Prime - nigdy w życiu tam nie wyemitowali ani jednej reklamy, a programy są naprawdę świetne! Gdyby nasza TV taka była, bez mrugnięcia okiem płaciłabym abonament. A tak - płacę, ale co się nagadam... :roll: :lol:

:roll: co tak tanio Pan sie ceni Panie Tomaszu :o

Na Woronicza do "telewizorni" mam niedaleko. Koszty dojazdu niewielkie to mogę trochę odpuścić. :D

hmm.. ale przecież Lis nie ma etatu w TVP. Ma własną firmę, która produkuje jakiś program. To chyba musi mieć własne studio i sztab ludzi do roboty, którym musi zapłacić. Więc te 100 tys to nie wypłata tylko cena za program od firmy Lis i spółka. Tak mniemam.

chociaż suma jest szokująca .....

Niech biorą przykład z BBC Prime - nigdy w życiu tam nie wyemitowali ani jednej reklamy, a programy są naprawdę świetne! Gdyby nasza TV taka była, bez mrugnięcia okiem płaciłabym abonament.

Marzycielka :lol:

A nie możesz w święta pooglądać trochę starej ramoty i filmów sprzed 3 sezonów.? No nie masz ochoty na 17 powtórkę Shreka? :wink:

A tak - płacę, ale co się nagadam... :roll: :lol:

Mie już się nie chce gadać. A te cholerne abonamenty i Cplusy płacę dla krótkich chwil dobrego programu, które i tak nagrywam, bo są albo o pólnocy albo z reklamami :-?

..... TP już wybrała...... chce i abonament...... i reklamy !

Zobaczcie a Telewizja TRWAM nie ma reklam i abonamentu (znaczy się ma abonament dobrowolny) i dobrze sobie radzi - ma już służbowego majbacha :D i planuje śmigłowiec

A to, to co? http://www.tv-trwam.pl/warunkireklamowewTVTrwam.pdf

... dlaczego mam płacić za C+ i dodatkowo abonament?
Bo takie jest prawo (lewo?) tworzone przez Twoich przedstawicieli wybranych w demokratycznych wyborach. Jesli jutro uchwala oplate abonamentowa od posiadania butow, tez bedziesz ja placil(a).

Jeśli prawo jest do luftu, należy je zmienić. A posłowie i senatorowie nie są nieomylni, nawet jeśli są moimi przedstawicielami. :p

... dlaczego mam płacić za C+ i dodatkowo abonament?
Bo takie jest prawo (lewo?) tworzone przez Twoich przedstawicieli wybranych w demokratycznych wyborach. Jesli jutro uchwala oplate abonamentowa od posiadania butow, tez bedziesz ja placil(a).

Jeśli prawo jest do luftu, należy je zmienić. A posłowie i senatorowie nie są nieomylni, nawet jeśli są moimi przedstawicielami. :p

ale nie z Pisu :evil:

Jesli tak ..... no to i ja z okolic Woronicza bo rog Niepodleglosci.....chyba mam blizej - podejme sie wiec tej trudnej misji no, za , niech strace , 39 tysiecy miesiecznie .

Ty to możesz zrobić sobie spacerek dla zdrowia. Ja niestety muszę jednak dojechać. Więc 39000 to dla Ciebie zbyt dużo. :wink:

Ale jak kupię za pierwsze dwie pensje oszczędniejszy samochód to zgodzę się później pracować za 35000 miesięcznie. :lol:

Chyba rzadzi PO ? Czy nadal PiS bo juz sie pogubilam. Ale, ok, niech Lis zarabia nawet 100 tysiecy dziennie i splaca w spokoju dom za milion euro - tylko niech jego programy beda tego warte ! ! ! Telewizja i ta prywatna i ta publiczna dziala w ten sposob, ze widz jej wis, (przykro to powiedzieci )- liczy sie tylko czas sprzedany na reklamy. A reklamodocy z kolei zwisa jaki program serwuje telewizja byle bylo to w tzw czasie najwiekszej ogladalnosci.