Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wynagrodzenie red. Lisa a abonament RTV

Recommended Posts

No, pewnie nie uczyli go w szkole kultury wypowiedzi i umiejetnosci argumentowania, ale musicie przyznac, ortografie ma opanowana . :roll: :roll: :roll: :roll: :D :D :D :lol: :lol: Na razie stwierdzil nieglupio, ze Lis sprzedaje swoje umiejetnosci ( chociaz ja np nie oceniam ich wysoko) i, ze gdyby np sprzedal za takie same pieniadze np telewizji Owsiaka nikt by mu tej forsy nie wypominal. :wink:

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... Lis sprzedaje swoje umiejetnosci ( chociaz ja np nie oceniam ich wysoko) i, ze gdyby np sprzedal za takie same pieniadze np telewizji Owsiaka nikt by mu tej forsy nie wypominal. :wink:

Bo też chyba nie chodzi o zarobki Lisa, niech sobie zarabia i milion, tylko... patrz temat wątku. Dopóki zarabia na reklamach i swojej oglądalności, nic mi do tego. Jeżeli TV publiczna ma mu to płacić z mojego abonamentu i jeszcze dodatkowo robić kokosy na reklamach, to mnie się to nie podoba. Skoro publiczna, to z misją i niech jest abonament, ale bez reklam. W normalnych krajach tak to działa, podawałam już przykład angielskiej BBC Prime. Albo ma się abonament, albo reklamy, tak to powinno być. W innym wypadku nacina się społeczeństwo na dodatkowe pieniądze i tyle. I potem z nich płaci się horrendalne gaże różnym redaktorom. I mnie się to nie podoba. Moje prawo. 8)

Niech red. Lis zarabia ILE TYLKO MOŻE, (w stacjach komercyjnych), nic mi do tego.....:D

Telewizja Polska pobiera podatek, czyli to my się składamy na pensje tam zatrudnionych.

Chcemy - czy nie ! Zatem argument kolegi "skasowany1955" że TP, na red. Lisie dobrze zarobi,

zupełnie mnie nie interesuje gdyż nie taki jest cel stacji publicznej.

Telewizja Polska jako firma powstała z naszych wspólnych podatków, budynki, sprzęt, samochody

na to wszystko złożyli się polscy obywatele. Płacąc pensje ludziom tam zatrudnionym mają PRAWO

wymagać programów nie przerywanych reklamami. To jest telewizja publiczna, a nie prywatna.

Bardzo to przypomina sytuację w ochronie zdrowia. Płaciłem na wykształcenie lekarzy. Teraz

płacę pensję tym lekarzom, mimo że nic od nich nie chcę chyba z 12 lat, oni to chętnie przełykają

ale mówią że mało. Chcą zarabiać 4 krajowe czyli 10 000 zł/ miesiąc, bo jak nie.... to wyjadą

na zachód. (mogli wcześniej wyjechać, ale nie wyjechali....wiedząc że tam......... trzeba słono

płacić za wykształcenie medyczne). Kto nie ma, bierze kredyt bankowy, a potem długo spłaca. :(

Teraz, kiedy to ja i mnie podobni sfinansowaliśmy ich wykształcenie, to oni chcą "godnych"

zarobków bo jak nie, to nie będą nas leczyć i tyle...

Proszę bardzo. Wystarczy tylko wybudować szpital (za swoje :)), zaopatrzyć go w tomograf,

RTG, pompy infuzyjne, tlen, stoły operacyjne (za swoje), sale z łóżkami, toalety i łazienki,

wszystkie media, zatrudnić i płacić (za swoje) pielęgniarkom, płacić wysoki ZUS wszystkim

zatrudnionym (za swoje), kupować materiały opatrunkowe, leki i narzędzia. Opłacić ogrzewanie

(za swoje). Utrzymać transport, kuchnię oraz administrację (za swoje) i już można brać 10 000 zł

a nawet 20 tyś co miesiąc ! Jaki problem ?

Jeśli zatem coś jest publiczne, to jest opłacane ze wspólnej kasy. Praca stała i pewna, ale...

(jak np. w Niemczech) BEZ prawa do strajku. Proszę zakładać prywatne szpitale i stacje TV,

wtedy żądać ! Żądać i strajkować !! (w zależności od zasobności swoich własnych zasobów).

Szef może zapłacić nawet 2 miliony na miesiąc, nic mi do tego, ale TP, to nie jest prywatna

własność szefa, żeby sobie za nasze podatki eksperymenty ćwiczył....

Trochę mnie poniosło...sory.

Jestem zdecydowanym zwolennikiem, o czym już pisałem likwidacji abonamentu, skoro publiczna ma reklamy

ale przykład Lisa nie ma nic do tego tematu, równie dobrze można dyskutować dlaczego TVP kupiła na święta Piratów z Karaibów za kwotę xxxxxx zł a nie zrobiła kilku sztuk teatralnych...., albo dlaczego płaci tyle a tyle Pospieszalskiemu i innym dzienikarzom a tyle Lisowi, bo pewnie tyle są warci...

Dyskutować trzeba, tylko mój udział w dyskusji wynikł z głębokiego zdziwienia, co do tematu ma zbiorowa forumowa zazdrość wobec domu Lisa, wobec jego wykończenia, jego żony czy jego zarobków (LUDZIE nie zazdroście, zarabia to ma, głosowaliście za PO czyli za wolnością gospodarczą), a tym bardziej co do tematu mają epitety Dompodsosnami????

Oczywiście można jak zwykle wszystko sprowadzić do dyskusji o Urbańskim i PIS (jak zaczęła tu i każdy może sprawdzić Dompodsosnami), ale przecież to tylko i wyłącznie Platforma Obywatelska obiecała w kampanii wyborczej likwidację abonamentu, tak samo jak obiecali likwidację podatku Belki, jak obiecali podatek liniowy, bon oświatowy, podpisanie Karty Podstawowej, finansowanie in vitro i itd i natychmiast się z wszystkich cudów wycofali....

http://www.rp.pl/galeria/85382.html

A co sie tak przejmujesz Platforma Obywatelska :roll: 8) :roll: 8) :roll: 8)

Obiecala, nie wywiaze sie z obietnic - zaplaci za to cene u wyborcow. Przypuszczam, ze moze podzielic los lewicy bo nie dosc, ze jest nieudolna to jeszcze nalozy sie na to kryzys gospodarczy. Ile juz ludzie stracili na gieldzie a byly to czesto pieniadze z kredytow hipotecznych - niech teraz ich oprocentowanie pojdzie chocby pol procenta w gore a ja przypuszczam, ze pojdzie wyzej.....wyobraz sobie, ze ludzie straca mieszkania i domy co np dziej sie w teraz w Stanach. Czy Lis jest w stanie podjac i pociagnac ten temat ?

Ile juz ludzie stracili na gieldzie a byly to czesto pieniadze z kredytow hipotecznych

no, jak się kredytem hipotecznym gra na giełdzie ... to mieć pretensje do władzy, że w USA kryzys... cudowna wręcz konstrukcja!!!!l

Ile juz ludzie stracili na gieldzie a byly to czesto pieniadze z kredytow hipotecznych

no, jak się kredytem hipotecznym gra na giełdzie ... to mieć pretensje do władzy, że w USA kryzys... cudowna wręcz konstrukcja!!!!l

Oczywiście że ludzie grają - co lepsze to właśnie "Doradcy i eksperci" bankowi tak doradzają.

Jak szukałem jakiś czas temu kredytu to był to standardowy tekst - "weźmie Pan większy kredyt a co zostanie włoży Pan w fundusze - kredyt jest na super warunkach więc się zarobi " - boże całe szczęście że mam w domu babę i nie pozwoliła mi wziąć :D

I niech idzie w ..u :-?

Nie trawie od jakiegos czasu tego faceta .

j.w.

nawet miernote mozna wypromować wciskając go w godziny największej ogladalności ...

(gawiedź wtedy mysli, ze jesli kogoś wpuszczono o takiej porze to musi byc dobry)

i tak powstają mity ...

Lisa wystarczy wypuszczac po połnocy i niech sie produkuje nawet do rana, a pęknie jak nadmuchana bańka mydlana !

ale mi sie rymło ... :roll:

... ... jak banki nakrecaly obecny kryzys przez ostatnie 10 lat n i k t oprocz paru jajoglowcow nei powiedzial ani slowa ale teraz nie ma winnych i odpowiedzialnych, nie ? A tak sie trabi o odpowiedzialnosci . we kapitalizmie zze kazdy jest kowalem swego losu i trara.......Odpowiedzialnoscia obarcza sie przecietnego czlowieka, ktoremu agent i bank wcisnal kredyt......ten czlowiek straci dom a bank ? Wygladalo to tak, ze dawali wszystkim kredyty czy mial ktos zdolnosc kredytowa czy nie po czym konsolidowali to do jednego wora i sprzedawali bankom w Europie ( !!!!!) albo Azji. No, ale oprocentowanie kredytu poszlo w gore i ludzie przestali moc splacac kredyt.....i sie posypalo. PO brak ideowosco i skutecznosci. jak przez 40 dni nie zniesli abonamentu na telewizje to nie zniosa przez nastepne 400. Bo boja sie podjac jakakolwiek decyzje....lekarstwem ma byc sprywatyzowanie, ale bardzo ciekawe kto daje sobie wcisnac taki balach bo np w USA sa ucaelnie miejskie, stanowe i ..prywatne. To same ze sluzba zdrowia ...nie ma t y l k o prywatnej sluzby zdrowia bo sa szpitale miejskie - gdzie by 50 mln nie ubezpieczonych Amerykanow w razie czego chorowalo ? Pod plotem ?

Słuchajcie...

abonament radiowo-telewziyjny jest opłatą naniesiona przez państwo dla obywateli sic! za posiadanie odbiornika telewizyjnego tudzież radiowego. I nie ma co dyskutować. Płacic trza !!! Za jeden lub dwa telewizory. Ileś tam radiów :wink: Zgodnie z konstytucja nie można ograniczyc dostepu do telewizji publicznej, ze względu na jej MISJĘ !!! Nie można załozyc dekodera i powiedziec - zapłacicie to będziecie ogladacie !!! Nas prywata (rmf,zet) nie interesuje. jak za komuny :( Tak w skrócie stanowi konstytucja.

tylko...

1.Czemu nie mam prawa do oglądania TVP sport bez satelity ?

- może nie zapłaciłem w terminie ???

2.Czemu oglądam reklamy?

- może jestem podatny i ze względu na misyjność stwierdzili, że tak bedzie dla mnie lepiej...

3.Czemu mając POLSAT cyfrowy mam płacić podwójnie?

- może nie umięją sie dogadac jak ten zysk z abonamentu podzielić ?

4.Chciałbym słuchać tylko cd w aucie z orginalnych płyt?

- chyba mi nie ufają ????

5.O pensjach i debatach, jakże potrzebnych,nie wspomnę.

- każdy prezes łapie sie co może. Nawet jesli to Lis jest? Zawsze powie, że on miał u siebie Lisa w firmie.

6. O kulturze nie wspomnę !!!

- chciałem to musiałem kupić satelitę. Może mi zwrócą ???

p.s. Nie płace !!!

A jak przyjda pod dom...

To zadzwonię do Pana, Pani w bardzo nietypowej sprawię ...

O te moja misyjność, w zgodzie z konstytucją RP.

Nooooo, ja nie place i nikt z moich znajomych nie placi abonamentu - wszyscy kwekamy, ze telewizja do niczego, ale boimy sie glosno cos powiedziec bo telewizor ogladamy tak po prawdzie nielegalnie. Wiec sytuacja przypomina kwadrature kola :roll: :roll: :roll: - jak wiekszosc spraw publicznych w ostatnim dwudziestoleciu. 8) :roll: :roll: 8) A, hm, abonament mial byc podobno zniesiony....znajomi czekali w uniesieniu, z nadzieja w sercu.............

Pociesze wszystkich. 8) 8) W mojej Drugiej Ojczyznie mimo, ze sie i p l a c i za kabel i reklamy leca co 7 minut tez nie ma co ogladac w telewizji :lol: :lol: :lol: :lol: Bo zasada jest jedna - niewazne jaka papke sie serwuje, wazne ze reklamy leca a za to jest kasa. :lol: :lol: Zeby nie Jon Stuart i Steven Colbert na Comedy Central to zakopalabym telewizor w ogrodku, gleboko pod ziemia. No, teraz sprawe ratuja zblizajace sie wybory prezydenckie - z przyjemnoscia ogladam Baracka - najprzystojnieszego kandydata na prezydenta w dziejach