niktspecjalny 08.01.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 oczywiście, że nie jest niezbędnym elementem. Jest elementem miłym i raczej małokosztownym mając w perspektywie dziesiątki lat sąsiedztwa. Mało kosztownym w rzeczy samej jest,miłym również ale czy tak mamy sobie kojarzyć naszych przyszłych sąsiadów i czy wreszcie są to Ci odpowiedni??Wiesz jak jest z sąsiadami. Nie wiem gdzie magangs mieszka. może kilka a może kilkadziesiąt kilometrów od budowy. Gdyby mieszkał na budowie to sam przepłoszył by złodziei. Ponadto, jeśli buduje dom to przypuszczalnie z myślą o polepszeniu swoich dotychczasowych warunków bytowych. Dlatego też zaproszenie do dotychczasowego mieszkania (samodzielnego czy też kątem u teściów) nie zawsze musi bezproblemowe. Taka jest moja opinia. Jak widzisz mamy je różne. Jasne ,że mamy różne .Nawet to ,że napisałem "nawet w domu itp".To itp może oznaczać więcej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.01.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 .... Jasne ,że mamy różne .Nawet to ,że napisałem "nawet w domu itp".To itp może oznaczać więcej. pzdr. Gwoli ścisłości - napisałeś np. zaproponować sąsiadowi wizytę u nas w domu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 09.01.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ja tez jestem przyzwyczajona, że się daje jakiś dobry alkohol w podziekowaniu (dla kobiety ewentualnie kwiaty/bombonierka). Ale jeśli alkohol uznasz za 'sliski'", to ewentualnie mozna dać w prezencie ładny kwiatek doniczkowy. Nie obrazi się sąsiad, że uważasz go za pijaka , bukiet kwiatów to wiadomo że dla kobiety, a taki doniczkowy to jest "dla domu", a i koszt mały - więc nie będzie się sąsiad krępował przyjąć i nie bedzie czuł sie zobowiązany jakoś (inna sprawa, że po wyglądzie domu łatwo ocenisz, czy to ludzie dla których dobry koniak to normalka, czy wielkie halo). A jak się nie spodoba to komus odda i już. A tak przy okazji, kiedys znajoma lekarka mi w tajemnicy wyznała, że ona to ma dosyc koniaków i butelka spirytusu by sie jej bardziej przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 06.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 ALKOHOL towarzyszy przez cale zycie czlowiekowi,od narodzin az po smierc( stypa),dlatego tez w danej sytuacji jest jak najbardziej na miejscu,zwlaszcza jezeli bedzie to whiski lub koniak .Zielonooka jakzwykle szuka dziury w calym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts