Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kerakoll - fuga porcelanowa. Czy ktoś to już stosował?

Recommended Posts

Czy ktoś stosował ten rodzaj fugi. Chodzi mi o zastosowanie w wiatrołapie, hallu, kuchni i jadalni z wyjściem na taras. Wszędzie ogrzewanie podłogowe. Chodzi mi o fugę trwałą, którą łatwo się czyści. Jak wygląda porównanie tego rodzaju fugi z fugą epoksydową?

Opisy np tutaj i tutaj

Tak sie sklada ze ostatnio moj glazurnik kladl 3 dni temu w garazu i wiatrolapie w ktorym mam podlogowke.

Ogolnie przeklinal ja jak cholera .Kolor wybrany to szary antracyt czy cos takiego.Jesli chodzi o porcelanowa gladkosc to duza przesada i w dodatku czasami koloru nie trzyma na szczescie nie ma duzo tych przebarwien.

Ogolna ocena w skali od 1-10 dalabym 4.

Teraz wybralabym inna firme ale ja szukalam konkretnego koloru i tylko kerakoll to mial.

Pozdrawiam

Płebla

Moi budowlańcy mieli przyjemność kłaść tę fugę, a ja impregnować. Nie mieliśmy do niej żadnych zarzutów. Mam też fugi Mapei, Excellent i Atlas. Najgorsza (to zdanie moje i budowlańców) jest Mapei - największe uziarnienie, najmniej gładka po wyschnięciu. Ja bym Kerakolla położyła jeszcze raz, mam nadzieję, że będzie równie dobry w użytkowaniu, jak w kładzeniu.

Moi budowlańcy mieli przyjemność kłaść tę fugę, a ja impregnować. Nie mieliśmy do niej żadnych zarzutów. Mam też fugi Mapei, Excellent i Atlas. Najgorsza (to zdanie moje i budowlańców) jest Mapei - największe uziarnienie, najmniej gładka po wyschnięciu. Ja bym Kerakolla położyła jeszcze raz, mam nadzieję, że będzie równie dobry w użytkowaniu, jak w kładzeniu.

Moge sie wypowiedziec na temat fugi EXCELLENT stanowczo nie polecam.

Mam zabudowe wanny w mozaice 5x5 kolor szary.Wszystko byloby ok gdyby nie wyszly rozne odcienie szarosci.Teraz kombinuje co z tym fantem zrobic bo efekt slaby.Plytka byla bardzo droga i nie usmiecha mi sie skrobac.

Płebla