arzesz 19.08.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 WitamZ jakiego materiału zrobiliście instalację wodną w ziemi (w stanie zero), plasik czy matalowe?I czy robicie jedno wyprowadzenie wody a potem rozprowadzacie je na szlichcie czy od razu pod szlichtą jest wszystko rozprowadzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 19.08.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Ja teraz mam plastik i w nowym domu też będę kładł plastik.Jeśli chodzi o połączenie - to wydaje mi się: jak najmniej pod ziemią. Im mniej połączeń zakopanych czy zalanych tym mniejsze prawdopodobieństwo, że trzeba będzie kopać. Dlatego też wszystkie rozprowadzenia chcę zrobić nad posadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 19.08.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Główny przyłącz mam z PE fi32 w jednym odcinku. Znacznie prościej się go układa niż stal. Wystarczy wrzucić do wykopu i przysypać piaskiem. Wewnątrz PE/AL/PEX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 19.08.2003 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 RobercieOCJeśli zechciałbyś rozszerzyć magiczne skrótyPE, AL itd. to będę wdzięczny.Niestety jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 19.08.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Na dzień dzisiejszy doprowadzenie wody do domu wykonuje się z rur z tworzywa sztucznego (PE) przed kilkoma laty robiono to z rur stalowych ocynkowanych obecnie praktycznie nie stosowane PEX/AL./PEX jest to system rur wielowarstwowych stosowanych do wewnętrznych inst. wodociągowych i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 19.08.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Niejednokrotnie w muratorze były opisywane oznaczenia rur. PE - polietylen, PEX-polietylen sieciowany, AL-aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 19.08.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Niejednokrotnie w muratorze były opisywane oznaczenia rur. PE - polietylen, PEX-polietylen sieciowany, AL-aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 19.08.2003 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts