Bernabeu 07.01.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Szanowni ! Chcialbym sie podzielic skromna wiedza nabyta nie tak dawno oraz skonfrontowac ja z bardziej doswiadczonymi wygami w temacie okien dachowych. Czy potwierdzacie opinie, ze ROTO to dosc dobra firma, ktora niska jak na razie stosunkowo cena probuje wejsc na rynek od kilku lat - tym samym nie zjezdzajac z jakoscia w dol? Dostalem rowniez dosc konkretne porownanie do okien FAKRO i VELUX. Pierwsze z nich wypadly nie tak zle - a cena roznia sie nie wiele (800PLN , na korzysc wlasnie Fakro, ale juz funkcjonalnosc gorsza niz ROTO. A jesli chodzi o VELUX - to zjechali z jakoscia i siedza na laurach. Tak brzmi opinia, ktora niestety moge potwierdzic widzac wykonanie okien - a zwlaszcza laczenie drewna. Jak rowniez braki w pokryciu lakierem. Po prezentacji poszedlbym w ROTO, ale prezentacja prezentacja - a forumowicz to cwana bestia, ktora wytknie wszystko Na co licze Dziekuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 07.01.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ROTO kupilem 4 sztuki ROTO bo byly najtansze - po 3 latach uzytkowania zadnych zastrzezen Jedno z nich jest w pomieszczeniu "mokrym" - tez daje rade chociaz niby nie od tego = nie stwierdzono roznic pomiedzy oknem w lazience a tymi w pomieszczeniach suchych. (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 07.01.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Mam Roto w łazience plastikowe w garderobie drewno, jest OK. Plus to dolna klamka, w Veluxie z dolną klamką są dużo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 08.01.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Mam u siebie ROTO i FAKRO. Roto to chyba porażka technologincza - dlaczego? A dlatego ze w jenym pomieszczeniu mam okna dwoch firm z jednej Roto z drugiej Fakro. To te z roto strasznie sie pocą sa wilgotne. Ktoś powie ze wentylacja - ok a dlaczego w takim razie nie poci sie fakro i nic z niego nie cieknie. Ale Generalnie okna dachowe to kiepski był pomysl - w nastepnej chacie juz ich nie będzie.Taka jest moja opinia na temat okien.Ale jak mam doradzić to chyba Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 08.01.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Oglądałem ROTO, FAKRO, VELUX, OKPOL i LANGER.Wybrałem ROTO serii 7 (uchylno-obrotowe) Nie były najtansze ale porzadnie wykonane, z kołnierzem pasującym pod kolor dachówki, z darmowymi roletami wewnetrznymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 08.01.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Oglądałem ROTO, FAKRO, VELUX, OKPOL i LANGER. Wybrałem ROTO serii 7 (uchylno-obrotowe) Nie były najtansze ale porzadnie wykonane, z kołnierzem pasującym pod kolor dachówki, z darmowymi roletami wewnetrznymi... Dokladnie tak samo jak my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.07.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Moze ktoś ma jeszcze jakieś zdanie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 03.07.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam Jestem bardzo zadowolona z Veluxa ale nie mam porównania z innymi. Prawie 2 lata temu jak wybierałam to na pierwszy rzut oka wszystko inne wydawało mi się gorsze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 03.07.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Polecam Roto serii 7. Mamy i z przyjemnością używamy - plastikowe są perfekcyjne - produkowane w niemczech, siedziba firmy w Niemcach . Drugi raz wzielibyśmy wszystkie plastikowe ze względu na ich perfekcyjność wykonania. Drewniane jak to drewniane - łatwo uszkodzić, szybciej się brudzą - ale są przytulne i miłe na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 03.07.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Mam osiem okien dachowych Roto, w tym jedno plastikowe. Jestem z nich bardzo zadowolona. Bez zastanowienia wybrałabynm je kolejny raz. Wybrała dreniane bo musiałam je przemalować na kolor pasując do wystroju wnętrza. `Polecam, chociażby ze względu na sposób otwierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 03.07.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Zwrócę uwagę na szczegół natury estetycznej: okna Roto z zewnątrz wyglądają jak klapy włazu do czołgu T-34. Bardzo mocno wystają ponad połać dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 03.07.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Zgadza sie, ale powiem, ze w ompozycji z dachowka Creaton Domino wyglada to rewelacyjnie. Wg mnie of course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.07.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Witam Jestem bardzo zadowolona z Veluxa ale nie mam porównania z innymi. Prawie 2 lata temu jak wybierałam to na pierwszy rzut oka wszystko inne wydawało mi się gorsze. pozdrawiam Potwierdzam zdanie koleżanki - kupowałem okna 2 lata temu - i po wnikliwej analizie Fakro , Roto i Velux -wybrałem Veluxa / 7 okien 78x160 / - wówczas bezwzględnie najlepsza jakość wykonania ... - ale jak jest teraz - nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 04.07.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Zwrócę uwagę na szczegół natury estetycznej: okna Roto z zewnątrz wyglądają jak klapy włazu do czołgu T-34. Bardzo mocno wystają ponad połać dachu. Dlatego dobrze komponują się z dachówką ceramiczną falistą. Dodatkowo - w zimie praktycznie nie ma problemu ze śniegiem - a to istotne - bo w tych bardziej płaskich pod pokrywą śnieżną czujesz się wtedy jak w PzKpfw VI z zaspawaną klapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.07.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Bezwzględnie okna wystające dużo poza powierzchnię dachówek / czy to innego pokrycia dachowego / mnie się nie podobają ... - zgadzam sie z opiną o wyglądzie a'la T34 W zimie nie ma problemu ze śniegiem ? - ale chyba tylko na powierzchni szyby - takie wystające okno stwarza większą przeszkodę dla śniegu który zalega na jego krawędziach , potem topi sie i znów podczas opadów zalega - a stąd już tylko krok do przeciekania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 04.07.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Bezwzględnie okna wystające dużo poza powierzchnię dachówek / czy to innego pokrycia dachowego / mnie się nie podobają ... - zgadzam sie z opiną o wyglądzie a'la T34 W zimie nie ma problemu ze śniegiem ? - ale chyba tylko na powierzchni szyby - takie wystające okno stwarza większą przeszkodę dla śniegu który zalega na jego krawędziach , potem topi sie i znów podczas opadów zalega - a stąd już tylko krok do przeciekania ... Nie zauważyłam. Normalnie mogłam sobie okno otworzyć w zimie i nic na głowę nie sypało się - okno uchylno-obrotowe. Co innego Velux u znajomych - trzeba poczekać na odwilż lub się pomęczyć z delikatnym otwieraniem - odsypywaniem - przydałby się kompresor żeby ładnie wydmuchać śnieg... Ale to kwestia gustu - ja widzę duże zalety wystawania ponad połać. Jak przecieknie gdziekolwiek - serwis ma obowiązek naprawić. A co do T34 to nasze 74/160 raczej przypominają drzwi balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 05.07.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 ja również mam roto-uchylno obrotowe; w dodatku teraz jest promocja i za 1zł dodatkowo jest roleta wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.07.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Ja wybrałam Fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.07.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Ogladałam dzis w sklepie wyroby włąsnie tych 3 firm .Roto bardzo bardzo nam sie podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 05.07.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 a wybrałem Velux z pakietem trzyszybowym o współczynniku 0,5. Rozsądna cena, do tego bardzo dobry kołnierz BDX oraz powłoka samoczyszcząca w standardzie. Do tego rolety wewnętrzne gratis od przedstawiciela Veluxa. Największą różnicę widać w oknach łazienkowych. Fakro są malowane na biało, Velux jest pokryty warstwą plastiku, dzięki temu lepiej chroni przed działaniem wilgoci. Dla mnie zaletą jest otwieranie w górze okna. Mój synek nie dostanie W przyszłym tygodniu montaż, zobaczymy jak będą wyglądały.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts