zytryna 09.05.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 ja rowniez proponuje grila - i tu mozna doslownie wszystko ryby,mieso,warzywa ,owoce spore pole do popisu ,dodatkowo drinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angikla 12.05.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Grill to chyba jedyna z najpopularniejszych atrakcji jesli chodzi o imprezy w ogrodzie.hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoska.jedynak 20.05.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 zależy ile osób miałoby się u mnie znaleźć na takiej ogrodowej posiadówie.... na pewno woda z miętą i cytryną / woda z melisą do tego sałatka z wędzonym łososiem, rukolą,pomidorkami koktajlowymi i parmezanem, może wątróbka z pietruszką i pieczywem czosnkowym? No i na pewno kilka rodzajów tart...z gorgonzolą, z pomidorami i takie słodkie budyniowa z porzeczkami i cytrynowa:) tak to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieciakus 04.06.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 U mnie cała rodzina z dziećmi, czekają na lato albo chociaż na pierwsze z cieplejszych i suchszych wiosennych dni wpadają do mnie całą zgrają, pomagają mi trochę uporządkować ogród, tak żeby móc siąść na tarasie albo rozłożyć się na trawniku. 'Przyjęcia ogrodowe'a raczej wspólne posiaduchy u babci w gąszczu roślin to już nasza rodzinna tradycja, tak samo jak tradycją jest ciasto z rabarbarem i kruszonką... woda z miętą i cytryną no i oczywiście babcine owoce (Truskawki, borówki, poziomki) ze śmietanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek T-ski 16.10.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Wspomnienia... nie mogę doczekać się kolejnego lata, bo zrobiliście mi ochotę na pstrąga z grilla! Chyba moja ulubiona potrawa z grilla, chociaż karkóweczki też nie odmówię Ogólnei takie spotkania w ogrodzie z przyjaciółmi i rodziną to świetny pomysł na spędzenie weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolan_za 17.11.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 tych ryb nawet nie trzeba przyprawiać jak się wrzuca na grila bo sa same w sobie bardzo aromatyczne więc nie dość, że smacznie to do tego zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ljane 23.11.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 O tak, przyjęcia w ogrodzie to jest to. Uwielbiam. Dla mnie ważne, żeby oprócz pysznego jedzenia było jeszcze pięknie dookoła, a więc jakies lampiony, ładne naczynia, sztućce. Zwykły grill tez jest ekstra, ale czasem fajnie zaszaleć i zrobić bardziej elegancką imprezę. Nie sztywną, tylko pobawić się klimatem. Szczególnie lubię takie imprezy wieczorem, kiedy można postawić lampiony, te światełka tak magicznie wyglądają. Tak, wiadomo, będą też komary, ale cóż, wszystkiego miec nie można Co do menu - zawsze trzeba zwracać uwagę na preferencje. Nie wszyscy docenią to samo. Moi goście, niezależnie od płci co ciekawe - bardzo lubią szampana zmiksowanego z truskawkami lub malinami, uważam, że idealny na lato. Przybrać to listkami mięty - genialne. Z lekkich przekąsek moge polecić pieczone figi faszerowane kozim serem i pokruszonymi orzechami włoskimi, z kroplą octu balsamicznego (robią wrażenie a to proste i szybkie danie), cykorię faszerowaną hummusem , z konkretniejszych - mieszankę kuskusu, smażonego kurczaka, bakłażanów, papryki, oliwek, do tego duuzo czosnku, cebula, orzechy włoskie i przecier pomidorowy. Można podawać na zimno lub na ciepło. U mnie na imprezach schodzi w mig! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 02.12.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 A co powiecie na ognisko zimową porą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrodolandia 12.01.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Najczęściej robię różności na grillu, sałatki, dipy, w zasadzie, oprócz grilla, to w ogrodzie robię dokładnie tak samo jak w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
looka 10.02.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 A co powiecie na ognisko zimową porą ? Fajny pomysł, żeby się rozgrzać w zimne wieczory (lub dnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekWachacz 19.05.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Nie ma dla mnie nic lepszego jak hamak w letnie popołudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 21.05.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 W niedzielę jesteśmy zaproszeni na I Komunię do bratanicy - i przyjęcie miało się odbyć w ogrodzie, wśród drzew, pod ustawionym namiotem - ale wygląda na to,że będziemy się gnieździć w domu, bo pogoda nie chce być ładna ma być zimno i padać Szkoda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPk 09.06.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Ja jestem milosniczka karkowki i wszelkich ryb z grilla - palce lizac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 01.03.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Można jeszcze placki ziemniaczane z blachy. Mam wyspawany do tego celu taki "taboret" który nakładamy na ognisko albo podsuwamy pod niego 2-3 szczapy drewna. Rozgrzewa się go b. mocno i na to wylewa mieszankę na placki. Bez tłuszczu, z dodatkiem sosu czosnkowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SasiadPKW 08.03.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Można jeszcze placki ziemniaczane z blachy. Mam wyspawany do tego celu taki "taboret" który nakładamy na ognisko albo podsuwamy pod niego 2-3 szczapy drewna. Rozgrzewa się go b. mocno i na to wylewa mieszankę na placki. Bez tłuszczu, z dodatkiem sosu czosnkowego.... Teraz mi smaka narobiłeś Genialne rozwiązanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga9503 29.03.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 (edytowane) W ogrodzie to oczywiście grilla. Można tyle pyszności przyrządzić... Jakieś rybki, owoce, mięso... Edytowane 29 Marca 2016 przez kinga9503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 09.05.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 U mnie zazwyczaj znajomi czekają na kaszankę. Dobrą kaszankę kupuję w sprawdzonym punkcie, z małej masarni. A jak ją robię? Nic trudnego- rozkładam folię na której układam (dobrej jakości) kapustę kiszoną, na nią kaszanka, na kaszankę kapusta i całość szczelnie zawinięta w folię. Nie należy przejmować się czasem pieczenia- z całą pewnością się nie zrobi twarda/sucha, ważne aby nie trzymać długo nad mocny żarem bo kapusta się przypali. Osłonki się rozpuszczą w kwasie także nie szukać Do tego dobra musztarda, sos czosnkowy i palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszekbud 31.05.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Moi rodzice mieszkają w domku, sezon grillowy jest już rozpoczęty - śmiało mogę powiedzieć, że czekam na niego cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gepetto 12.07.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 udka po diabelsku z grilla do tego pieczone ziemniaki, jakaś sałatka czy mizeria i grill jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek-fryc 20.07.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Uwielbiam przyjęcia odbywające się w ogrodzie. Jest w nich coś magicznego. Staram się aby jedzenie z grilla było różnorodne. Oprócz tradycyjnych szaszłyków, karkówki i boczku często zdarza mi się piec ryby, warzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.