Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ceny schodów

laparia

Recommended Posts

Hmmm.... pytanie w stylu

Jaka jest rozsadna cena za samochód osobowy, sedan, 1500 ccm ?

Nawet nie napisałeś/aś ile jest tych stopni (trepów), jaka jest ich głębokość i szerokość? Czy są jednobiegowe, zabiegowe, ze spoczynkiem?

Czy mają być montowane na stelażu drewnianym czy na już wylanych stopniach betonowych?

Czy dębina ma być klejona czy monolityczna?

Nie napisałeś/as nic a oczekujesz konkretnej (ROZSĄDNEJ) odpowiedzi.

Jaka jest rozsądna cena za schody dębowe grube 3,5 cm same stopnie i jaka cena za robotę.

pozdrawiam

Wczoraj rozmawiałam na ten temat z bardzo dobrym znajomym, stolarzem i przede wszystkim żeby schody były porządne dąb powinien mieć 4 cm grubości. Poza tym z materiałem czy bez? Mnie orientacyjnie powiedział 4 tysiące za robociznę (mam swoje drewno), znajomi obkładali miesiąc temu schody dębem i za jednego trepa płacili 110 zł (sam materiał bez robocizny). Grubość trepa 4 cm.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

W Pruszkowie cena za obłożenie 1 stopnia to 450 zł z materiałem- szok!

Zacząłem się orientować nad jakąś alternatywą i znalazłem producenta drzwi, który sprzeda mi formatki z klejonki dębowej (gr 2,5cm, szer. 90cm, gł. 30cm)- pierwszy gatunek bez sęków za ok. 40 zł szt.

Muszę zorientować się jak je przymocować do schodów- mam nadzieję że efekt będzie ok (koszt całości ok. 1000 zł).

• 3 weeks później...
Nistety nie będę miał merbau, ale wyglądają bardzo dobrze. Widziałem. Wklejam link z takimi właśnie schodami http://www.romanowscy.com/index1.php?dzial=pojedyncze&ilosc=80&a=9

dzwoniłam dziś to tego pana :roll:

schody ładne, podobają nam się, ale kosztują 17 tysięcy (schody zabiegowe, dębowe, 7 metów barierki drewnianej z metalem) :roll:

• 11 months później...