Postihal 07.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Mam pytanie następujące:w warunkach zabudowy działki mam ustalony dach wielospadowy o kącie nachylenia od 22 do 45 stopni.Zamierzam kupić gotowy projekt w którym jest ustalony kąt nachylenia dachu 20 stopni.Czy w tej sytuacji muszę dokonać zmiany kata nachylenia dachu w ramach adaptacji projektu do 22 stopni,czy też mogę wystą[ić o zmianę warunków zabudowy.Będę wdzięczny za odpowieź.Przymierzający się do rozpoczęcia budowy w marcu 2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 07.01.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Wg tego co wiem bedziesz musiał zmienić kąt dachu na taki jaki jest w WZ , choć spróbuj zasiegnąć języka w gminie .Mój znajomy miał miec róznicę 5 stopni i w Starostwie w Poznaniu - powiedzieli nie i musiał dostosować projekt do WZ i pozmieniac dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 07.01.2008 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Dzięki pado,też tak myślałem,ale chciałem się upewnić.Pozostaje mi tylko dokonać apaptacji konta nachylenia,bo budynek wybrany D42 z muratora mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 09.01.2008 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Pado zrobiłem tak jak radziłeś:udałem się do gminy i mam złożyć wniosek o zmianę do WZ z kątem 20 stopni,będzie to trwało 14 dni i koszt 107,00,sprawa będzie załatwiona pozytwnie.Jest to lepsze rozwiązanie jak przeprojektowanie dachu. Dzięki za dobrą poradę. [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 09.01.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Bardzo sie cieszę ,że bedzie po Twojej mysli .!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedrek-Jedrek 09.01.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Pado zrobiłem tak jak radziłeś:udałem się do gminy i mam złożyć wniosek o zmianę do WZ z kątem 20 stopni,będzie to trwało 14 dni i koszt 107,00,sprawa będzie załatwiona pozytwnie.Jest to lepsze rozwiązanie jak przeprojektowanie dachu. Dzięki za dobrą poradę. [/i] A teraz idź do architekta który bedzie adaptował projekt i zapytaj sie o koszt zmainy kąta nachylenia dachu o 2 stopnie cena bedzie pewnie porównywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 09.01.2008 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Jędrek-Jędrekdzięki za odpowiedź, miałem zamiar dokonąć zmiany kąta dachu, ale po rozmowie z projektantem, który ma mi robić plan zagospodarowania działki, to on powiedział, że to może kosztować około 2 tys.zł, więc wybrałem zmiane WZ. Podana kwota mnie przeraziła za taką usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedrek-Jedrek 12.01.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Jędrek-Jędrekdzięki za odpowiedź, miałem zamiar dokonąć zmiany kąta dachu, ale po rozmowie z projektantem, który ma mi robić plan zagospodarowania działki, to on powiedział, że to może kosztować około 2 tys.zł, więc wybrałem zmiane WZ. Podana kwota mnie przeraziła za taką usługę. poszukaj innego duuuuuuuuzo tańszego bo ten to na zysk jest nastawiony a nie na pomoc inwestorowi a jezeli jest u Ciebie mozliwa zmiana WZ to tez bym tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 16.01.2008 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Chciałem Wam powiedzieć,że w mojej gminie pracują urzędnicy,którzy pomagaja inwestorom w ich problemach z budowaniem.W dniu 09.01.2008r.złożyłem wniosek o zmianę warunków zabudowy poprzez zmianę kąta nachylenia połaci dachowych z 22 stopni na 20 stopni /tak mam w projekcie/ i już w dniu 15.01.2008r.otrzymałem telefon, że decyzja jest gotowa do obioru.Kosztowało to tylko 107,00 zł. Niewiarygodne ale prawdziwe Sprawność działania takich urzedników godna polecenia do naśladowania. I tak załatwianie papierologii może być przyjemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 24.01.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 zazdroszcze i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 25.01.2008 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Chciałem Wam powiedzieć,że w mojej gminie pracują urzędnicy,którzy pomagaja inwestorom : Zazdroszczę . Czy argumentacja jaką napisałeś we wniosku jedynym argumentem było to, że wybrałeś projekt z takim katem nachylenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 25.01.2008 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Wari masz rację - do wniosku o zmianę decyzji o warunkach zabudowy dołączyłem dane techniczne i widok budynku zakupionego projektu.Cytuję treść uzasdadnienia decyzji w spawie zmiany decyzji o warunkach zabudowy: Wnioskiem o zmianę warunków zabudowy dla inwestycji polegającej na budowie budynku mieszkalnego jednorodzinnego z garażem zwrócił się inwestor:Państwo:........W swoim wniosku prosili o zmianę zapisu punktu 3.5 polegającego na określeniu kąta nachylenia połaci dachowych z 22-45 stopni na 20-45 stopni.Tut.organ ustalił, że zmiana decyzji nie jest sprzeczna z przepisami w związku z powyższym należało orzec jak w sentencji. Jak widzisz wszystko jest proste jak urzędnik jest przychylny inwestorowi i nie robi problemu o 2 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts