furrlady 07.01.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Zaproponoano mi piec gazowy dwufunkcyjny BROTJE "Ecotherm Kompakt" WBS C 22/24 kondensacyjny z palnikiem modulacyjnym 7-22KW z pełnym zamieszaniem gazu. Czy ktoś z Was ma może piec tej firmy i może powiedzieć coś na jego temat. Proszę o opinie. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 07.01.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Mam niekondensacyjny. Pracuje drugi sezon bez żadnych interwencji ze strony instalatora. Jak został zainstalowany i uruchomiony tak chodzi. Po prostu solidna niemiecka robota może bez wodotrysków i fajerwerków ale skuteczny i w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 07.01.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 witamMam taki jak ty furrlady, chodzi umnie 2 miesiace i chwale na razie sobie jego cicha prace i male spalanie, nie wiem na razie jak z woda uzytkowa, ale to sie okaze, mam chatke 100 m2, super dojscie i prostota regulacji,goraco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furrlady 07.01.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ciesze się bardzo z waszych opinii. Pozwoli mi to napewno podjąc decyzję. Największą moją troska jest to, że dom jest w Niemczech i ponoć (tylko ponoć) można u nich montowac przez polskich instalatorów kotły Wolf i Brotje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.01.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ciesze się bardzo z waszych opinii. Pozwoli mi to napewno podjąc decyzję. Największą moją troska jest to, że dom jest w Niemczech i ponoć (tylko ponoć) można u nich montowac przez polskich instalatorów kotły Wolf i Brotje. Przecież marka kotła nie ma znaczenia, tylko odpowiednie przepisy budowlane z danego Landu - skąd więc taka opinia? Przypuszczam, że niemcom nie chodzi nawet o montaż tylko o stosowny nadzór i odbiór "przez niemca, w tym kominiarza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furrlady 07.01.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 tak, ale Niemiec, w tym kominiarz odbierze tylko określone marki kotłów kupione w Polsce, chyba, że kupisz je w Niemczech, wtedy marka nie ma znaczenia. Wiec marka kotła ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.01.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 wstyd powiedziec ale mam bardzo złą opinię o Broetje, mam WBS 22 i ciągle nawala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.01.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 tak, ale Niemiec, w tym kominiarz odbierze tylko określone marki kotłów kupione w Polsce, chyba, że kupisz je w Niemczech, wtedy marka nie ma znaczenia. Wiec marka kotła ma znaczenie. To są jaja Czy masz mozliwość wydobycia od kominiarza jakiś przepisów w tej materii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.01.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 wstyd powiedziec ale mam bardzo złą opinię o Broetje, mam WBS 22 i ciągle nawala Te awarie to pewno wina montującego instalatora Swoją drogą myślałem, że to lepsiejszy producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 08.01.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ja kupiłem Broetje EcoCondens Kompakt BBK 22C, jeszcze nie podłączony. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furrlady 08.01.2008 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 niestety każdy kominiarz mówi co innego...dlatego też chce udac się do żródła, czyli kominiarza niemieckiego (mam nadzieje, że bedzie mówił po angielsku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.01.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 wstyd powiedziec ale mam bardzo złą opinię o Broetje, mam WBS 22 i ciągle nawala Te awarie to pewno wina montującego instalatora Swoją drogą myślałem, że to lepsiejszy producent Grzesiek ja też ale to było przed erą De Dietricha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 08.01.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 wstyd powiedziec ale mam bardzo złą opinię o Broetje, mam WBS 22 i ciągle nawala Zgłoś się do Broetje Polska. U mnie instalator coś pokopał i instalacja wyła jak przełączało się na CWU. Przyjechał ich specjalista, powierział że to nie piec tylko instalacja, powiedział co zrobić, instalator poprawił i mam OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 wstyd powiedziec ale mam bardzo złą opinię o Broetje, mam WBS 22 i ciągle nawala Zgłoś się do Broetje Polska. U mnie instalator coś pokopał i instalacja wyła jak przełączało się na CWU. Przyjechał ich specjalista, powierział że to nie piec tylko instalacja, powiedział co zrobić, instalator poprawił i mam OK. Podejrzewam, że 1950 się zgłosił do nich nie raz Nawiasem mówiąc, trzeba brotje opchnąć i kupić "żółtego". Proponuje w dziale ogłoszeń anons:" super kondensat brotje, mało używany, bo więcej stał jak pracował" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 08.01.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ja mam wiszącego kondensata Brotje od 4 miesięcy i na razie nic sie nie dzieje. Mój instalator twierdzi, że to ta sama półka co Viessmann i Vaillant. Przemyśl jednak czy warto w ogóle się pchać w kocioł dwufunkcyjny. Może zamiast dwufunkcyjnego kondensata spraw sobie jednofunkcyjny z zasobnikiem, niekoniecznie kondensata? Komfort korzystania z ciepłej wody z kotła dwufunkcyjnego a jednofunkcyjnego z zasobnikiem jest nieporównywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.01.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 wstyd powiedziec ale mam bardzo złą opinię o Broetje, mam WBS 22 i ciągle nawala Zgłoś się do Broetje Polska. U mnie instalator coś pokopał i instalacja wyła jak przełączało się na CWU. Przyjechał ich specjalista, powierział że to nie piec tylko instalacja, powiedział co zrobić, instalator poprawił i mam OK. nie musisz się martwic o to, mam ich autoryzację, i dlatego też nie polecam Grzesiek, zamiast żółtego wolę biało-żółtego, i to chyba zrobię, ale nie mam teraz na to kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 08.01.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 1950 ,a z tych biało-żółtych lodówek dla 4 osobowej rodzinki i takiego domku jak w linku 15 czy 25kW ,chodzi mi najbardziej o cwu projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.01.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 jeżeli ciepla woda w dużych ilościach to 25 kW, naprawdę polecam, gupi byem że wtedy nie brałem biało-żółtego ale chodziło o kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.01.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 wstyd powiedziec ale mam bardzo złą opinię o Broetje, mam WBS 22 i ciągle nawala Zgłoś się do Broetje Polska. U mnie instalator coś pokopał i instalacja wyła jak przełączało się na CWU. Przyjechał ich specjalista, powierział że to nie piec tylko instalacja, powiedział co zrobić, instalator poprawił i mam OK. nie musisz się martwic o to, mam ich autoryzację, i dlatego też nie polecam Grzesiek, zamiast żółtego wolę biało-żółtego, i to chyba zrobię, ale nie mam teraz na to kasy W domyśle miał być biało-żółty Czyli na rynku wiodą nadal vieśmak, zajączek i francuski pocałunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 08.01.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 jeżeli ciepla woda w dużych ilościach to 25 kW, naprawdę polecam, gupi byem że wtedy nie brałem biało-żółtego ale chodziło o kasę no właśnie ale ile to jest dużo , chciało by się oszczędnie ale i komfoftowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts