Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Główna łazienka - z oknem? czy bez

Recommended Posts

Witam

Zastanawiam się jak to jest z widnymi łazienkami? Z jednej strony fajnie - światło w dzień, a z drugiej, jeśli łazienka od frontu - to ktoś z ulicy widoczki ładne mógłby mieć :lol:

A tak w ogóle mam pytanie do "domowników" Macie okna w głównych łazienkach? Jakie zalety? wady? Czy jest to "coś " co musi być, czy po prostu dobrze ją mieć?

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

do tej pory mam łazienkę bez okna, ale w nowym domu główna łazienka okno mieć będzie i jest to dla mnie priorytet. Nawet nie przejmuję się tym, że będzie ono od frontu domu. Roleta albo subtelna zasłonka i wszystko gra, a takie okno dodaje mnóstwo klimatu. Oglądałem kilka łazienek z oknami i wszystkie wyglądały super ;]

do tej pory mam łazienkę bez okna, ale w nowym domu główna łazienka okno mieć będzie i jest to dla mnie priorytet. Nawet nie przejmuję się tym, że będzie ono od frontu domu. Roleta albo subtelna zasłonka i wszystko gra, a takie okno dodaje mnóstwo klimatu. Oglądałem kilka łazienek z oknami i wszystkie wyglądały super ;]

Popieram!!!

Jestem za łazienką z oknem. W łazience mam dwa okna- i to dachowe. Łazienka z oknem ma swój klimat, nie mówiąc o dobrej wentylacji.

Jeśli chodzi o widoki za oknem, to rozwiązaniem może być specjalny wkład okienny- taka nieprzeźroczysta szyba, taką zastosowałam w oknie w wc na parterze domu. Z pomieszczenia na zewnątrz nic nie widać, a z drogi szyba wygląda tak jak pozostałe szyby.

Z pomieszczenia na zewnątrz nic nie widać, a z drogi szyba wygląda tak jak pozostałe szyby.

akurat chodzi o to żeby z drogi nie było widać :)

tu akurat jest okienko do garażu ale w łazience szyba jest taka sama

http://eminet.com.pl/lote2/okna2/IMG_0717_9_1.JPG

szyba ornamentowa załatwia ten problem - ornament jest wewnątrz szyby zespolonej tak że na zewnątrz jest normalnie gładka

wybór jest duży, każdy coś dla siebie podpasuje

Czyli jednak okno to podstawa :)

A czy okna macie "normalnej " wysokości czy robicie np takie szerokie, a niewysokie za to zamontowane np150 na podłogą. Gdzieś, u kogoś widziałam takie rozwiązanie i zastanawiam się nad jego wadami i zaletami. No i jak to wygląda

W łazience zamierzam suszyć pranie. :) stąd pytanie o okno