kotecek 16.10.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Niewiele dzieje się w dziennku, bo i na budowie cisza... Podłączyli nam ostatnio prąd od słupa do domu (2,5 tys) i teraz mają nam zakładać liczniki. Moze chociaż elektrykę dokończymy w tym roku. Wszystko przez to, że nie było nas w tym roku dużo w Polsce i już raczej nie bedzie Za to przyszły rok ma być bogaty w odwiedziny na budowie i prace wykończeniowe!!! I sobie tak marzę po kryjomu, żeby wigilia 2010 była już w naszym domku, ale czy się uda? http://www.suwaczek.pl/cache/99507ebfb5.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 16.10.2009 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Bożesz Ty mój, nie napisałam o najważniejszym!!! ZROBILI NAM DROGĘ!!! Nie sądziłam, że to za mojego żywota nastąpi a tu tymczasem dochodzą nas wieści, iż koło naszego domku położono grubą warstwę czarniutkiego asfaltu!!! I nie będzie się już kurzyć, i nie będzie już dziur i oznacza to, że można narzeszcie wymienić amortyzatory w wencie!!! Bo biedne wento fruwało zawsze nad tymi dziurami - jak się jechało 20 na godzine to okropnie trzęsło, ale jak się jechało 50-tką to dziur już nie było czuć, tylko lekkie turbulencje Dziekujemy ci Gmino! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 06.12.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 U nas tyle i aż tyle: pierwsze Mikołajki Liwki!!! http://img33.imageshack.us/img33/3662/mikolajek.jpg A w domku? Na razie nic. Zbieramy fundusze na dalsze poczynania wiosną. Plany są wielkie, możliwości finansowe już mniej Ale zrobimy co się da. Tymczasem odpoczywaj domku przez zimę, niech mury jeszcze lepiej ci osiądą, a my uzbroimy się w cierpliwość. W końcu do wiosny jeszcze tylko parę miesięcy!!! Pozdrawiamy serdecznie wszystkich, którzy jeszcze tu od czasu do czasu zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 28.12.2009 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Święta, Święta i po Świętach, jak mawiają starożytni górale. Było pięknie!!! Dziękujemy wszystkim za życzenia!!! U mnie, jak zwykle, internet przez Święta zrobił sobie wolne, ale dziś Miśka wstała o 5.30 więc co tu zrobić lepszego niż zasiąść na forum Miśka ma już 4.5 miesiąca i jest po prostu super. I o ile ja się znam na dzieciach to chyba wyłazi jej ząbek. Nasza kochana Miśka: http://img526.imageshack.us/img526/513/zima2009.jpg Przy tejże miłej okazji chwalenia się Miśką chciałam złożyć wszystkim wiernym czytaczom, komentatorom i podglądaczom życzenia pomyślnego Nowego Roku 2010 i co by w Nowym Roku Wasze bodowy dostały mega-przyspieszenia a konta bankowe turbo-doładowania i cobyście następnego Sylwstra świętowali już (o ile już nie świętujecie) w swoich własnych (bynajmniej nie gołych) murach! A dla tych co już świętują u siebie, życzę by w przyszłym roku starczyło Wam na te wymarzone złote klamki Amen! Do siego roku!!! http://img38.imageshack.us/img38/698/sylwester.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 26.01.2010 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Dziś po raz pierwszy od dłuuuuugiego czasu wyciągnęłam z szuflady zakurzony projekt domu plus segregator pełen materiałów z Muratora i razem z Tygrysem zaczęliśmy planować, wyliczać, buszować po Allegro za styropnianem, klejami, siatkami, wełną mineralną i innymi ustrojstwami potrzebnymi do wykończenia domu. Taka energia w mnie normalnie wstąpiła, że przypomniałam sobie nawet wzór matematyczny na obliczenie pola powierzchni sześcianu Taaa, z matematyki to ja nigdy dobra nie byłam, ale ilość potrzebnego styropianu udało mi się wyliczyć cacanie, tyle tylko, że zapomniałam o oknach, których ilość w naszej chacie mamy powalającą i wyszło nam, że za sam styropian zapłacimy 10 tys zł (załamka). Dopiero mądry internetowy kalkulatorek wygenerował nam ilość potrzebnych płyt na 212 i jakieś 5 tys zł Uwielbiam takie wyliczenia, kiedy się okazuje, że jednak wydamy mniej Z powyższego przykładu wynika, iż znajomość matematyki do budowy domu wcale nie jest taka potrzebna Przynajmniej Koteckowi... Jak już zrobimy to ocieplenie ścian i dachu, jak zrobimy instalacje i tynki to... tak jakby, na upartego.. by można... O JEZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 13.03.2010 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Prąd zrobiony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 11.11.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Tynki zrobione. Taras fajny, schody ujdą, zostają. Acha - odpływ wody z wjazdu do garażu powstał był Drenaż do d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 22.06.2011 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Hmmm... Nooo, wiem, że miałam nie pisać... Cośtam czasem skrobnę w tym muratorowym blogu. Nie mogę się za bardzo połapać o co chodzi z tym osobnym blogiem i dziennikiem budowy... Myślałam, że to co sie pojawia w dzienniku automatycznie idzie i na bloga... Ale widzę, że chyba nie... Hmmm. Może mi jakaś dobra duszyczka podpowie co i jak... Pierwszego dnia wiosny dostaliśmy wiadomość, że nasza Skarpa spłonęła. Sąsiad urządził sobie wypalanie traw i zjarał cztery sąsiadujące działki. Na działce obok ogień doszedł aż do drogi. U nas spalone wszystkie drzewa na skarpie, pół ogrodzenia i ogień doszedł az pod kibel, czyli od domu dzieliło go zaledwie 30-40m. Nasz dom uratowało chyba tylko to, że Tygrys skosił calą trawe naookoło domu jesienią. Faceta podobno wsadzili i ma beknąć niezły mandacik. Tak niesamowicie było mi zal żal nam tych drzew... Modrzewie były już wielkie, była tam też masa świerków i buków plus nowe brzózki i sosny, sadzone przezemnie, kiedy byłam w 7 m-cu ciąży Skąd się biorą takie prymitywne cepy??? . ALE..... W maju byliśmy w Polsce No i co??? No i Skarpa żyje!!!!! Spalonych tylko parę dosłownie drzewek z dołu skarpy i jedno na górze. Nooo, sadzonki brzózek jeszcze się spaliły.... Zostało ich dosłownie parę Siatka nadpalona w niektórych miejscach... Ale reszta Skarpy... nasze wielkie już modrzewie... świerki, buczki... Żyyyyją! Muszę powklejać jakieś zdjęcia. Zrobiliśmy też pierwsze prace w zakresie hydrauliki Żadnych rur, kaloryferów, czy umywalek nie bedziemy na razie tam wstawiać, ale... połowa roboty zrobiona I podłogówka w kuchni, łazienkach i w wiatrołapie rozłożona Przed nami wylewki. I dłuuuugi po prawie 4-tygodniowy pobyt w Polsce na budowie Mam już niesamowitą ochotę wrócić na tą nasza Skarpę )) Wiecie, że w Irlandii w tym roku nie ma praktycznie w ogóle słońca???? Brrr. Chodzę w kurtce i mam już tego dość, po prostu serdecznie dość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 23.08.2012 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) ... Edytowane 10 Stycznia 2014 przez kotecek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.02.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Piękne rzeczy tworzysz Niesamowite zdolności posiadasz... I jak jesteście już w Chatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 31.03.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Doznajcie w te święta wyjątkowego szczęścia poczujcie miłość Boga i opiekę aniołów zrozumcie sens życia i potęgę rodziny otwórzcie serca i wpuście ptaki nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julenka89 07.05.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Witaj! Twój domek jest piekny. Ciekawa jestem jak wygląda teraz Bardzo podobaja mi się Wasze okna i podział szprosów. Mogłabyś napisać jakie wymiary mają okna podwójne i balkonowe? Ja dopiero jestem na etapie projektu i chciałabym od razu uwzględnić wymiary okien i drzwi, a Wasze sa idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts