ocia79 07.01.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam,mam w domu okna w kolorze "zloty dab",drzwi wejsciowe tez w tym samym kolorze,Jestem teraz przed wyborem drzwi wewnetrznych i nie wiem jaki kolor wybrac.W jakim kolorze wy macie drzwi wewnetrzne???Czy ktos dobieral kolor drzwi wenetrznych do koloru okien???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 07.01.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witaj, my też mamy złty dąb okien i drzwi wejściowych.Natomiast drzwi wewnetrzne staralismy się dobierać raczej do koloru podłóg.Wybralismy drzwi Porta Styl- orzech.Nie wiem jak to będzie fungować-bo do montarzu drzwi i podłóg jeszcze mamy trochę czasu.Poa tym były to drzwi w dosć przystępnej cenie i być może za ileś tam lat je wymienimy. Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 07.01.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 my wprawdzie okna mamy nei złoty dab tylko orzech (drewniane), ale drzwi wewn. będziemy mieć białe. Trochę zależy w jakim stopniu u ciebie drzwi wew. i okna będą do siebie zbliżone i czy na oknie coś będzie wisieć, jeśli okno będzie za firanką wydaje mi się, że drzwi wew. komponuj raczej do podłogi czy w ogóle planowanego stylu i kolorystyki wnętrza niż do samego okan, no chyba że okna są np. duże i będą odsłonięte, no ale przecież na pewno zdarzy się że w pokoju może stać coś w innym kolorze drwana niz złoty dąb także wydaje mi się że nie musisz dobierać drzwi wewn. pod kolor okna. Z resztą w ogóle nie musi być "pod kolor" byleby była spójność i jakaś koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khaldum 07.01.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Mamy złoty dąb okna i drzwi zewnętrzne . Drzwi wewnętrzne planujemy ciemniejsze. Założenie jest takie aby drzwi były ciemne - wszystkie drzwi wychodzą z halu i korytarza, a jak wiadomo w ciągu komunikacyjnym, w domach gdzie są dzieci ściany zawsze się ubrudzą, więc założenie jest , że ściany będą ciemne, a drzwi mają się wtapiać w tło. Podłoga do tego jasna. Drzwi, aby nie były zbyt ciemne, będą miały przeszklenia 4 matowe szyby : te drzwi były na forum nie raz omawiane, na pewno znajdziesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.01.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Okna i drzwi zew. mamy zloty dab, a drzwi wew. w kolorze orzech. Drzwi wew. dobieralismy do plytek i mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 08.01.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Mamy okna, drzwi wejściowe, bramę i rolety w złotym dębie, ale w środku, tak jak chyba zresztą u wszystkich poprzedników, drzwi będą inne - dopasowane do koloru podłóg i schodów, częściowo też mebli i będą ciemniejsze niż okna - tzn orzech albo nawet wenge - jeszcze nie dokonaliśmy ostatecznego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.01.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ja co prawda nie planuję okien złoty dąb -a Canadian http://www.mielczarek.winkhaus.pl/jpeg/kolory/kolor20_canadian.jpg -ale odcień jest zbliżony i zloty dąb bedą drzwi zewnętrzne. Natomiast wewnętrzne -tak jak poprzednicy -chyba zrobimy orzech -podłogi ciemne -merbau, jatoba itp. mam tylko dylemat co do parapetów W łazienkach będzie marmur ale w sypialniach marzą mi się drewniane -mamy już kupiony na nie dąb.. i teraz dylemat -czy zostawic taki "czysty" dąb -czy bejcowac na orzech -pod kolor drzwi wewnetrznych.. co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 08.01.2008 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 dziekuje za odpowiedzi.tez zastanawiam sie nad kolorami wenge i orzech.podlogi beda debowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts