Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za elektryka

luce81

Recommended Posts

• Odpowiedzi 276
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Elektrycy z którymi rozmawiałem brali 32-50 zł za punkt i do tego różnie liczyli punkt... Jak to sobie policzyłem to robocizna wychodzi od 4-8 tys. za całość.

Dom około 200m2 całość łącznie z garażem i pom. gosp. - wyszło mi około 150 punktów, łącznie z alarmem, tv, rtv...

Wybrałem najtańszego ;)

My mieliśmy różne oferty:

- 43, 45 zł. za punkt z materiałem, 25 zł sama robocizna. Ostatecznie stanęło na 23 zł. + materiały zakupowane w hurtowni z rabatem 70% :o - tak, taki rabat (zastanawia mnie tylko ile marży mają takie hurtownie).

Ale najdziwniejsze było to, że każdy inaczej liczył punkty, rozbawił mnie jeden, który powiedział, że jak wyłącznik ma dwa przyciski, to liczy jak dwa punkty :lol: - ten odpadł, po tym stwierdzeniu.

Dom 120m2 p.u.:

30zł/punkt z materiałem + 30 zł za każdy punkt instalacji TV + osobno skrzynka + tablica + koszt przewodu od skrzynki do tablicy + siła. Razem wyszło 3100 zł.

Czy może ktoś napisać coś wiecej o kosztach robocizny za skrzynke ,za wyrównanie potencjału w kranach ,zlewach i futrynach.

U nas elektryk zażyczył sobie 25 zł za punkt plus za skrzynke policzył sobie 30 punktów, plus powiedział że za wyrównanie potencjału osobno.

Chce podłączać armature w łązience i wszystkie metalowe futryny.

Jak było u was ze skrzynką ?

Pozdrawiam.

Bez przesady. Klamki też ędzie uziemiał?. W sumie nie ma sie co dziwić. Każde takie cóś jak uziemienie futryny to kolejny punkt i kolejna cząstka kasy. Z czego masz instalacje wodne?

Jeszcze nie mamy instalacji wodnej,dopiero szukamy fachowców do tego.Ponawiam pytanie czy wykonie połączen w skrzynce aż tyle kosztuje.